Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

0

Γλυκές στιγμές
Εάν για κάποιο λόγο σας ξέφυγε η γιορτή των ερωτευμένων, του Βαλεντίνου, μη χολοσκάτε. Ο έρωτας ημερομηνίες δεν κοιτά· κι έτσι έχετε χρόνο για ένα φιλί στην αγαπημένη σας ή κάποιες όμορφες και γλυκές κουβέντες μαζί της γιατί η περίσταση σας επιτρέπει μέχρι και ερωτικές. Κι αν η καλή σας ξαφνιαστεί, πάρτε την αγκαλιά.
Αυτά θα την συγκινήσουν περισσότερο από τα γλυκά και τα λουλούδια. Οι όμορφες στιγμές είναι που αξίζουν, που μετρούν και που αρέσουν.
Έστω με μια μικρή καθυστέρηση, δοκιμάστε το…
Γ.Δ.


 Αλήθειες
Αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρει και βάλει μια τάξη και σε μια σωστή σειρά τις ΔΕΚΟ (τη μεγάλη πληγή όπως τις αποκαλούν πλέον οι περισσότεροι), τότε θα έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά στο θέμα της Οικονομίας.
Ένα μόνον θ’αναφέρουμε. Οι 5 ΔΕΚΟ που έχουν χρέη 2,5 δισ., καλύπτουν όλον τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν εκατομμύρια Έλληνες!
Αρκετά πλέον με τις ΔΕΚΟ των παχυλών μισθών, εφάπαξ και συντάξεις.
Δεν είναι όλοι αυτοί εργαζόμενοι ενός ανώτερου θεού και οι υπόλοιποι κατώτεροι.
Είναι καιρός να μπει μια τάξη και όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα.
Πού ακούστηκε, ένας εργαζόμενος σε ΔΕΚΟ να έχει υψηλότερες μηνιαίες απολαβές από γιατρό Νοσοκομείου, καθηγητή, επιστήμονα γεωπόνο, κτηνίατρο, μηχανικό του Πολυτεχνείου.
Πρέπει να μπει μια τάξη επιτέλους.
Γ.Δ.


Το χόμπυ του τον πρόδωσε
Ερασιτέχνης ψαράς, συμπολίτης μας, πλήρωσε το χόμπυ του με την ίδια τη ζωή του.
Πήγε στη θάλασσα να ψαρέψει, να ρίξει τ΄ αγκίστρια του, να κάνει το αγαπημένο του χόμπυ. Θεμιτό και αποδεκτό ως χόμπυ. Όμως στάθηκε άτυχος διότι αγνόησε τον κίνδυνο.
Η καρδιά του, παρότι μόνον 60 χρόνων, τον είχε προειδοποιήσει. Το χόμπυ όμως τον παρέσυρε και τον οδήγησε στον θάνατο.
Γ.Δ.


Ορμάτε τους
Τάδε έφη υπουργός Σταϊκούρας: «Ένας στους δύο πολίτες που έχει μπει στον νόμο Κατσέλη είναι στρατηγικός κακοπληρωτής».
-Κι εγώ, που το ακούω και εκατομμύρια άλλοι τι λέμε;
-Αφού τους γνωρίζετε ποιοι είναι, τι κάθεστε; Ορμάτε τους και βουρ…
Γ.Δ.


5 ΔΕΚΟ=2,5 δισ. χρέη
Πέντε γνωστές ΔΕΚΟ της χώρας μας, έχουν συνολικά 2,5 δισ. χρέη!
Αιτία; Η διαχρονική μετά την μεταπολίτευση διακυβέρνηση όλων των κομμάτων. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
Το ρουσφέτι λειτούργησε διακομματικά. Κι έτσι υπήρξε σπατάλη, διασπάθηση δημόσιου χρήματος, απαξίωση, υπερβολικοί μισθοί και προσλήψεις χωρίς αντικείμενο.
Όλα μαζί, ρεμούλα.  Την οποία βέβαια πλήρωσαν όλα αυτά τα χρόνια οι υπόλοιποι Έλληνες με την φορολογία τους.
Όλο αυτό το αρρωστημένο δημιούργημα προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση να βάλει σε τάξη. Βέβαια οι κακομαθημένοι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και οι εργαζόμενοι θ’αντιδράσουν. Όμως πλέον τα πράγματα δεν γυρίζουν πίσω. Αρκετά έφαγαν και ήπιαν στις πλάτες των υπολοίπων.
Υ.Γ. Αν ρωτάτε ποιες είναι αυτές οι ΔΕΚΟ ιδού: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ, η ΛΑΡΚΟ και τα ΕΛΤΑ σε πολύ μικρότερο ποσοστό.
Γ.Δ.


Το μυστήριο με το τρένο καλείται να λύσει ο Φίλιππος Τσαλίδης
Αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην περίπτωση που θα αναφέρουμε. Ήταν Ιούλιος του 2017 όταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά την σιδηροδρομική σύνδεση στις πόλεις της Θράκης για να γίνουν εργασίες συντήρησης του δικτύου. Μάλιστα έδωσαν χρονοδιάγραμμα λίγους μήνες. Αλλά δεν έγινε έτσι . Εδώ και 3 χρόνια η Ξάνθη και οι άλλες πόλεις της Θράκης  παραμένουν χωρίς τρένο και μάλλον δεν θα σφυρίξει ξανά τρένο στα μέρη μας…. Οι επιβάτες που παίρνουν το τρένο από τη Θεσσαλονίκη για Αλεξανδρούπολη, σταματούν στη Δράμα και από εκεί μεταφέρονται με λεωφορεία!
Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κύριε Φίλιππε Τσαλίδη πού θα πάει αυτό το …μυστήριο με το τρένο;
Μ.Ξ.


Να περπατάμε στην Παλιά Πόλη
Το επαναφέρουμε όχι από εμμονή αλλά από ανάγκη, η Παλιά Πόλη να γίνει ένας τόπος περιπάτου, γνωριμίας και ήσυχης διαμονής.
Με τα καταστήματά της βεβαίως, τις εκδηλώσεις της, τη ζωντάνια της, των νέων ανθρώπων.
Τα αυτοκίνητα των επισκεπτών δεν έχουν θέση εκεί, δεν πρέπει να κυκλοφορούν παρά μόνον των μονίμων κατοίκων. Για τους οποίους, το έχουμε ξαναγράψει, θα πρέπει να υπάρχουν μόνιμες συγκεκριμένες θέσεις πάρκινγκ.
Η Παλιά Πόλη δεν είναι από τη φύση της χώρος για αυτοκίνητα. Προτείνουμε δε οι επισκέπτες να παρκάρουν περιφερειακά και μόνον.
Γ.Δ.


Δημοτική Αστυνομία
Ανάγκη να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία. Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνει με την ευκαιρία της αναμόρφωσης του Οργανισμού του Δήμου. Μάλιστα το κόστος της πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών μπορεί να καλυφθεί από την εφαρμογή της νομοθεσίας και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους παρανομούν.
Θυμίζουμε πως για ένα διάστημα υπήρξε δημοτική αστυνομία στον δήμο Ξάνθης αλλά καταργήθηκε ξαφνικά παρότι η προσφορά της ήταν θετική.
Τώρα είναι ευκαιρία να συσταθεί εκ νέου.
Γ.Δ.


Εθνικός αερομεταφορέας και άλλα παραμύθια
Η προχθεσινή είδηση για την επένδυση-μαμούθ των 3 δισ. της Aegean, σε αντιδιαστολή με την αποκάλυψη ότι πέντε αμαρτωλές ΔΕΚΟ έχουν χρέη περίπου 2,5 δισ., ανέσυρε μνήμες από τις εποχές της Ολυμπιακής.
Ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης τότε ο υπουργός που αντιμετώπισε τη βόμβα της Ολυμπιακής και προχώρησε αποφασιστικά στην ιδιωτικοποίηση της καταχρεωμένης δημόσιας αεροπορικής εταιρείας, με προσωπικό κόστος και με αίμα ακόμα. Η οποία βέβαια χρωστούσε τότε μόνη της 2,4 δισ. ενώ οι συνδικαλιστές χαλούσαν τον κόσμο με τα γνωστά τους τσιτάτα – ξεπούλημα κλπ – κι έλεγαν μάλιστα ότι δεν νοείται να υπάρχει χώρα χωρίς «εθνικό αερομεταφορέα». Ήθελαν βλέπετε να συνεχίσουν αυτοί να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους εις υγείαν του κορόιδου ελληνικού λαού που θα πλήρωνε αιωνίως τα σπασμένα τους.
Ο Χατζηδάκης τότε απάλλαξε το δημόσιο από τη μαύρη τρύπα της Ολυμπιακής που παρήγαγε διαρκώς χρέη κι έχουμε σήμερα μια ακμάζουσα ιδιωτική Aegean που κάνει τεράστιες επενδύσεις, συνεισφέροντας στα έσοδα του κράτους κι όχι χρεώνοντας όλους εμάς. Θα μου πείτε δεν έχουμε «εθνικό αερομεταφορέα», αλλά μάλλον αυτό ήταν από τα μικρότερα δεινά που μας έχουν πλήξει από τότε.
Σήμερα η μοίρα έφερε πάλι τον ίδιο άνθρωπο αντιμέτωπο με το πρόβλημα των 5 προβληματικών ΔΕΚΟ, να είναι αυτός που πρέπει πάλι να βρει τις λύσεις…
Κ.Λ.


500.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για συμπληρωματική ανασκαφή στα Άβδηρα
Επιτάχυνση των έργων πολιτισμού όπως παρεμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, συντηρήσεις, αναστηλώσεις, εργασίες ανάδειξης και προσβασιμότητας σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και κυρίως κατά μήκος της Αρχαίας Εγνατίας οδού αποφασίστηκε σε σύσκεψη  φορέων υπό τη Λίνα Μενδώνη στην περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Θράκη τις προηγούμενες μέρες μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Μάλιστα η κα Μενδώνη ανακοίνωσε και 10 έργα προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Μεταξύ αυτών είναι ένα που αφορά τον νομό μας και συγκεκριμένα χρηματοδότηση της συμπληρωματικής ανασκαφής των Αβδήρων (500 χιλ. ευρώ). Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν έργα στην περιφέρειά μας που ξεπερνούν το εκατομμύριο
Απ’ το τίποτα είναι κάτι…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …