Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1: Λύγισε η Ξάνθη μπροστά στην ανωτερότητα του αντιπάλου

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1: Λύγισε η Ξάνθη μπροστά στην ανωτερότητα του αντιπάλου

0

Εκτός εξάδας η τοπική ομάδα

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος της Ξάνθης και επικράτησε εύκολα το Σάββατο με 3-1, με σκόρερς τους Σουντανί (5′) – Ελ Αραμπί (42′) και αυτογκόλ του Φασίδη (52′). Η Ξάνθη μείωσε με πέναλτι στο 71′  που κέρδισε ο Στάργκεον και εκτέλεσε ο Κάστρο.

Η Ξάνθη με την ήττα αυτή παραμένει στους 27 βαθμούς και βγαίνει εκτός εξάδας, έναν βαθμό πίσω από τον 6ο ΟΦΗ, ενώ ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +2 από τον ΠΑΟΚ.

Ήταν μία συναισθηματική βραδιά για τον Ολυμπιακό, καθώς κόσμος και ΠΑΕ απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7, αλλά δεν έλειψαν και τα σχετικά παρατράγουδα όταν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, εμφανίστηκε ένας οπαδός του Ολυμπιακού με μάσκα Ιβάν Σαββίδη κρατώντας ψεύτικο πιστόλι, ο οποίος πετούσε ρούβλια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στους διαιτητές.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε μόλις στο 5΄ ενώ η Ξάνθη προσπάθησε και στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα του αντιπάλου της. Ωστόσο προσπάθησε και έφτασε στο γκολ της τιμής στο 71΄.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 5′ ο Σουντανί με πλασέ έκανε το 1-0, ενώ στο 11′ ο Βαλμπουενά είχε δοκάρι με κεφαλιά και στην συνέχεια της φάσης η νέα κεφαλιά του Σουντανί πέρασε άουτ. Στο 14′ το σουτ του Φασίδη μπλόκαρε ο Σα και στο 15′ η κεφαλιά του Μπουχαλάκη ήταν άστοχη. Στο 39′ το σουτ του Τσιμίκα απέκρουσε ο Άμπαντ και στο 42′ το δυνατό σουτ του Γκιγιέρμε. Στο 43′ μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ελ Αραμπί με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Στο β’ μέρος στο 53′ έγινε το 3-0 με αυτογκόλ του Φασίδη σε μία φάση που ο Μασούρας ήταν εκτός θέσης. Στο 55′ μετά από γρήγορη επίθεση ο Εντουάρντο πάσαρε στον Μπαριέντος, αυτός έδωσε στον Κοβάσεβιτς που έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενους. Στο 64′ το δυνατό σουτ του Εντουάρντο απέκρουσε σε κόρνερ ο Σα. Στο 67′ ο Άμπαντ είχε σωστά αντανακλαστικά στην προσπάθεια του Ελ Αραμπί και στο 69′ ο Στάρτζεον λίγο μετά την είσοδό του κέρδισε την μπάλα από τον Σεμέδο και το πέναλτι μετά την ανατροπή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματίας Κάστρο που στο 71′ έκανε το 3-1. Στο 88′ το φάουλ του Μουλέν από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας) με α’ βοηθό τον Αντώνη Καρατζίκα (ΕΠΣ Αθηνών), β’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Καλαμπόκη (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), 4ο διαιτητή τον Δημήτρη Μαλουτά (ΕΠΣ Ημαθίας), διαιτητή VAR τον Γιώργο Τζοβάρα (ΕΠΣ Φθιώτιδας) και διαιτητή AVAR τον Γιώργο Βρέσκα (ΕΠΣ Πιερίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (72′ Φορτούνης), Σουντανί, Μασούρας (60′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (83′ Χασάν).

XANTHI FC (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Σόσα, Κοβάσεβιτς (56′ Μουλέν), Θυμιάνης, Εντουάρντο (67′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (81′ Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …