Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Μορφονιός στα άνθη, καρναβάλι στην Ξάνθη

Μορφονιός στα άνθη, καρναβάλι στην Ξάνθη

0

Μια νότα παράδοσης που κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων στη Γιορτή Λαογραφίας

 Έκλεψε τις καρδιές περαστικών και συγκροτημάτων ο Μορφονιός που στήθηκε στην κεντρική πλατεία το Σάββατο στη Γιορτή Λαογραφίας. Μια άλλη νότα παράδοσης και γέλιου έδωσε από μόνη της η υπερφυσική ξύλινη εικόνα του Μορφονιού η οποία θα παρελάσει μαζί με άλλες φιγούρες του θεάτρου σκιών στην κεντρική καρναβαλική παρέλαση.

Το Λύκειο Ελληνίδων της Ξάνθης, η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού και ο θίασος σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» με αυτήν την πρωτότυπη ιδέα και κάτω από το σύνθημα «φτιάξε μόνος σου τη στολή σου κι έλα» θα δώσουν μια ιδιαίτερη ψυχαγωγική αξία που όλοι έχουμε χάσει και αναζητούμε.

Ο Μορφονιός που ξεδίπλωσε τα κάλλη του στην κεντρική πλατεία πέταξε μαζί με τα πουλιά, διασκέδασε μικρούς και μεγάλους και χόρεψε στους ρυθμούς των παραδοσιακών οργάνων, των συλλόγων και του κοινού που κατέκλυσαν την πλατεία.

Φωτογραφήθηκε και αγαπήθηκε έως και από τον Βασιλιά του Καρναβαλιού, ενώ η όλη προσπάθεια έφτασε και μέσω της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…