Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας για τον Χρήστο Παυλίδη

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας για τον Χρήστο Παυλίδη

0

Μεγάλη προσέλευση Ξανθιωτών

Στο ΠΑΚΕΘΡΑ από το αρχείο του συλλέκτη Κ.Μαυρομάτη

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα με την παρουσία πολλών Ξανθιωτών, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρήστου Παυλίδη, στον χώρο του ΠΑΚΕΘΡΑ στην οδό Μ. Μπότσαρη 20.

Στην εκδήλωση, σύντομο χαιρετισμό – αναφορά στον Χρ. Παυλίδη έκανε ο Γραμματέας του ΠΑΚΕΘΡΑ Γιώργος Ξανθοπουλίδης, η μαθήτρια του Παυλίδη εκ μέρους των μαθητών του κυρία Αθηνά Ζαρωτιάδου-Φυλακτού, που επίσης αναφέρθηκε σε πτυχές της ζωής του δασκάλου της, αναγνώστηκε επιστολή του επίσης μαθητή του κ. Καραπιπέρη και τέλος αναλυτικά για το σύνολο του έργου και της ζωής του μίλησε η Φιλόλογος κυρία Ιωάννα Καλού.

Στην εκδήλωση παρευρέθη ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος δήλωσε πως ο δήμος και ο ίδιος θα σταθούν δίπλα σε όλες τις Πολιτιστικές ενέργειες και δράσεις, ενώ αναφέρθηκε στον Προγραμματισμό που κάνει ο δήμος σε συνεργασία με συμπολίτες για να υλοποιήσει νέες δράσεις, καινοτόμες, στον Πολιτισμό στον οποίο και θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα.

Στην έκθεση ζωγραφικής για τον Χρ. Παυλίδη, τον σημαντικό γλύπτη και ζωγράφο, τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, ο γιατρός Γιάννης Αγκόρτζας, ο φιλόλογος-ποιητής Θανάσης Μουσόπουλος και αρκετοί συμπολίτες που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του ΠΑΚΕΘΡΑ.

Την έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν του Χρ. Παυλίδη επιμελήθηκε ο συλλέκτης Κωνσταντίνος Μαυρομάτης και όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το πλούσιο αρχείο του.

Σημειώνουμε πως η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, ώρες 18.00 – 21.30 και αξίζει να την επισκεφθούν οι Ξανθιώτες για να γνωρίσουν τον Χρήστο Παυλίδη, τον «Δικό μας Καλλιτέχνη και Άνθρωπο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Πράγα, ένα ποίημα που χάνεται και Ογδόντα εννιά λέξεις» του Μίλαν Κούντερα

Ένα κείμενο υπεράσπιση της κουλτούρας του «μικρού έθνους» μέσα στην οποία διαμορφώθηκε ο σ…