Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξέσπασμα Τσέπελη για το πρόβλημα των αδέσποτων

Ξέσπασμα Τσέπελη για το πρόβλημα των αδέσποτων

0

«Κάποιοι παρατούν τα ζώα τους στον δρόμο. Κάναμε 300 στειρώσεις και αντί να μειωθούν αυξήθηκαν.  Έχουμε ρεκόρ στις επιθέσεις»

 

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές Δημαρχόπουλου από την Αποκεντρωμένη και την Επιτροπή του άρθρου 152. Οικονομική ενίσχυση του 60χρονου που κάηκε το σπίτι του

 

 

Έπιασε τόπο το σεμινάριο που παρακολούθησε προσφάτως στην Αθήνα ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος και δήλωσε αποφασισμένος να λάβει… νέα μέτρα με πρώτο και καλύτερο το ηλεκτρονικό ρολόι που τοποθετήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να τηρούνται απαρέγκλιτα οι χρόνοι των τοποθετήσεων των συμβούλων. Παρότι λοιπόν έγινε μια καλή προσπάθεια στη συνεδρίαση της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου απ’ αυτή την άποψη, δεν κατέστη και πάλι δυνατόν να αποφευχθεί άλλη μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε πάνω από 7 ώρες! Αυτό οφείλεται στην πολύωρη συζήτηση του θέματος που αφορούσε τις μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και σε πολλές ερωτήσεις και ανακοινώσεις εκτός ημερησίας διάταξης με σημαντικότερες τις ακόλουθες:

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές Δημαρχόπουλου

Ο αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης ενημέρωσε το σώμα ότι παρελήφθη έγγραφο από την Αποκεντρωμένη που εξέτασε την προσφυγή Δημαρχόπουλου για παραιτηθέν μέλος της ΔΕΥΑΞ και το οποίο απορρίπτει την προσφυγή. Επίσης ανέφερε πως έχει έρθει Απόφαση της επιτροπής 152 για την προσφυγή επίσης του κ. Δημαρχόπουλου που αφορούσε την πρώτη απόφαση για τα 11 μέλη της ΔΕΥΑΞ η οποία ομόφωνα την απορρίπτει.

Ενημέρωση από Ζερενίδη για το Κολυμβητήριο

Μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Βογιατζή για την πορεία των έργων στο Κολυμβητήριο ο κ. Ζερενίδης διευκρίνισε ότι το έργο υλοποιείται σε δύο φάσεις και ότι η  Α’ φάση αφορά το κύριο έργο και ότι δόθηκε παράταση 2 μηνών η οποία λήγει στις 19/2/2020. Η Β΄φάση αφορά τον εξοπλισμό και είναι στο στάδιο της  προμελέτης και πως τέλη Μαρτίου θα κατατεθεί η τελική μελέτη και ο προϋπολογισμός, Επίσης ανέφερε πως υπάρχει και μια  Γ΄φάση που αφορά σύμβαση για τη συντήρηση.

Η καταδίκη συμβούλου και τα οδοστρώματα στην άνω Π. Πόλη

Στην συνέχεια ο κ. Δημαρχόπουλος ανέφερε πως περιήλθαν σε γνώση του φήμες για τελεσίδικη καταδίκη συνεργάτη του δημάρχου και ρώτησε τι πρόκειται να πράξει ο δήμαρχος ο οποίος και του απάντησε: «Ότι προβλέπει ο νόμος αυτό θα γίνει»

Η κα Παπαϊωάνου επανέφερε αίτημα κατοίκων της άνω Παλιάς πόλης για τις κακοτεχνίες στα οδοστρώματα. Ο κ. Ζερενίδης επεσήμανε πως έχει γίνει επιστασία και πως θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Τα αδέσποτα και το ξέσπασμα του Δημάρχου: «Κάποιοι παρατούν τα ζώα τους στον δρόμο. Έχουμε ρεκόρ στις επιθέσεις»

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σ.

Μελισσόπουλος με αφορμή την πρόσφατη επίθεση 7 αδέσποτων σκυλιών σε ένα κορίτσι αλλά και άλλα 4 περιστατικά σε μία μέρα! Απαντώντας ο δήμαρχος εξέφρασε με έντονο τόνο τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι γίνονται 300 στειρώσεις τον χρόνο και παρόλα αυτά δεν μειώνεται ο αριθμός τους αντίθετα αυξάνεται υπονοώντας ευθέως πως κάποιοι ασυνείδητοι παρατούν τα ζώα τους στο δρόμο: «Θα κάνουμε ότι υποδομή χρειάζεται. Συνεργαζόμαστε με όλες τις οργανώσεις φιλόζωων. Κάποιοι παρατούν τα σκυλιά τους στο δρόμο. Κάποιοι άλλοι τα ταΐζουν ωμά κρέατα και την άλλη μέρα επιτίθενται τον κόσμο.  Έχουμε ρεκόρ στις επιθέσεις. Μας εμποδίζει το νομικό πλαίσιο.

Τα ευχολόγια από την ευθύνη έχουν  μεγάλη διαφορά. Πρέπει να βρούμε μια λύση μέσα στο υπάρχον νομικό πλαίσιο», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Οικονομική ενίσχυση του 60χρονου που κάηκε το σπίτι του

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για την οικονομική ενίσχυση με 2000 ευρώ σε πρώτη φάση για το 60χρονο κάτοικο Δαφνώνα που κάηκε το σπίτι του. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν τον λόγο εξέφρασαν την συμπόνια τους και ζήτησαν να βρεθεί τρόπος ο δήμος να αποκαταστήσει κάποιο μέρος του σπιτιού του καθώς δήλωσε πως δεν θέλει να φύγει από  το χωριό του. Όπως ειπώθηκε προς το παρόν φιλοξενείται στο κτήριο του πρώην εργοστασίου Ξυλοκάρβουνου. Αναφέρθηκε επίσης ότι και η περιφερειακή ενότητα Ξάνθης έχει ενδιαφερθεί και θα τον στηρίξει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…