Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ξεκινά η επένδυση της φαρμακευτικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινά η επένδυση της φαρμακευτικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη

0

Μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει το κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας του αμερικανικού κολοσσού

Σε πορεία εκκίνησης βρίσκεται η πρώτη φάση της επένδυσης του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι προσλήψεις του διοικητικού προσωπικού και έπονται οι προσλήψεις των εργαζομένων σε τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας.

Κατά τον προγραμματισμό του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, το digital hub στη συμπρωτεύουσα θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και των analytics, ενώ θα υπάρχει τμήμα cybersecurity. Όπως λένε οι πληροφορίες, συνολικά μέχρι το τέλος της χρονιάς το κέντρο θα έχει στελεχωθεί με περίπου 70-80 άτομα προσωπικό.

Σημειώνεται πως στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει το ένα εκ των συνολικά έξι κέντρων ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων που προγραμματίζει παγκοσμίως η Pfizer.

Την ίδια στιγμή, έχει βρεθεί προσωρινός χώρος που θα στεγάσει τις λειτουργίες της επένδυσης, περίπου 600 τ.μ. στον πολυχώρο “Phoenix Center”. Το τελικό κτίριο, για την επιλογή του οποίου γίνονται ακόμη συζητήσεις των στελεχών της πολυεθνικής, θα είναι έκτασης 3 χιλιάδων τ.μ.

Οι επαφές είναι συνεχείς και τη συμπρωτεύουσα, όπως λέει το ρεπορτάζ, επισκέπτεται η αντιπρόεδρος της Pfizer και Chief Digital and Technology Officer, Lidia Fonseca, για να επιβλέψει την πορεία της επένδυσης.

Το κέντρο ψηφιακής καινοτομίας εκτιμάται από στελέχη της ελληνικής θυγατρικής ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2021. Η πολυεθνική σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Το ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό και όπως αναφέρουν στελέχη της ελληνικής θυγατρικής που παρακολουθούν από κοντά το έργο, αυτό θα εξαρτηθεί από τον τελικό σχεδιασμό.

Η Pfizer, με έδρα τη Νέα Υόρκη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο και με ιστορία από το 1849, βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Εδώ και ένα χρόνο τη θέση του Chief Executive Officer της αμερικανικής πολυεθνικής έχει αναλάβει ο Έλληνας, με καταγωγή από τη συμπρωτεύουσα, Albert Bourla. Το 2018 έκλεισε με συνολικά έσοδα 53,6 δισ. δολαρίων και καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 15,8 δισ.. Απασχολεί 92.400 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σούπερ μάρκετ: Νέο ωράριο λειτουργίας από τη Δευτέρα

Διατηρούνται τα ποσοστά και οι αποστάσεις στις λαϊκές αγορές Τη δυνατότητα στα καταστήματα…