Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φυλακές στη Δράμα από τον Σεπτέμβριο

Φυλακές στη Δράμα από τον Σεπτέμβριο

0

Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στις φυλακές Δράμας και Νιγρίτας

 Τον προσεχή Σεπτέμβριο τοποθέτησε τη λειτουργία των φυλακών της Δράμας η Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου μιλώντας για την ασφάλεια των σωφρονιστικών καταστημάτων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στο 2020 με την λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος στη Δράμα και επεσήμανε ότι για ειδεχθή εγκλήματα οι κρατούμενοι θα οδηγούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας ενώ θα αυστηροποιηθεί η μεταγωγή τους στις αγροτικές φυλακές καθώς και η χορήγηση άδειας.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της δημιουργίας ειδικών πτερύγων για τους απείθαρχους κρατούμενους τονίζοντας ότι τα τελευταία 4 χρόνια υπήρξαν στις φυλακές 500 συρράξεις μεταξύ των κρατουμένων ενώ μέσα στο 2019, και μέχρι τον Ιούλιο, υπήρξαν 4 ανθρωποκτονίες.

Όπως είπε, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως και οι πειθαρχικές φυλακές θα λειτουργήσουν όταν ανοίξουν οι φυλακές στη Δράμα, μέχρι το Σεπτέμβριο.

Η κ. Νικολάου υπογράμμισε πως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι αυτό της υποστελέχωσης των υπηρεσιών στα Καταστήματα Κράτησης και γι’ αυτό τον λόγο, είπε, θα γίνουν με νομοθετική ρύθμιση, 1.012 προσλήψεις φυλάκων.

Παρέθεσε, επιπλέον, επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, σύμφωνα με τα οποία οι κρατούμενοι σήμερα στις φυλακές ανέρχονται σε 11.075 τη στιγμή που οι θέσεις είναι 10.055.

Γι’ αυτό το λόγο, εξήγησε, η Γραμματεία υλοποιεί τον σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων θέσεων σε Δράμα και Νιγρίτα Σερρών, ενώ εξετάζεται και η διαχείριση των κρατουμένων για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι ανέρχονται στους 2.212 -αποτελούν σχεδόν το ¼ των κρατουμένων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

44 νέα κρούσματα στην Ξάνθη-174 στην ΑΜΘ

98 ακόμη θάνατοι στην σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Στους 594 οι διασωληνωμένοι…