Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επισκέψεις από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τη ΜΚΟ Solidarity Now στην «Ελπίδα» του Δροσερού

Επισκέψεις από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τη ΜΚΟ Solidarity Now στην «Ελπίδα» του Δροσερού

0

Στελέχη των δύο οργανισμών συζήτησαν για τα θέματα του οικισμού με την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των παιδιών στο επίκεντρο

 Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», υποδέχθηκε στελέχη από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τη ΜΚΟ Solidarity Now, στο χώρο του, με αφορμή το Active citizens fund Roadshow II, που πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2020.

Στις 29 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το σύλλογο η υπεύθυνη του τμήματος επικοινωνίας κα Ελένη Ζαχαροπούλου, από το τμήμα διαχείρισης Προγραμμάτων και Δωρεών, η κα Τζένη Λαζάρου και από την ομάδα του Social Dynamo η κα Σοφία Ζαχαράκη, από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού και από την πλευρά του Συλλόγου επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και στο αδιέξοδο που έχει φτάσει κατά το τελευταίο έτος. Όπως επισημάνθηκε από την πλευρά της προέδρου του συλλόγου κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που πραγματοποίησε ο Σύλλογος το 2018, στον οικισμό υπάρχουν 3.000 παιδιά. Με δεδομένο ότι ένα μόνο σχολείο δεν επαρκεί, ο Σύλλογος εισηγήθηκε στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο 100 μαθητές στα σχολεία της Ξάνθης. Λόγω έλλειψης λεωφορείου, τελικά, μόνο μικρός αριθμός εγγράφηκε στα σχολεία της Ξάνθης. Παρόλα αυτά, ο σύλλογος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή του προς τις διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολείων που υποδέχτηκαν τα παιδιά και «αγκάλιασαν» την προσπάθεια της ένταξης τους. «Αυτό είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι, πως δηλαδή θα επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη των παιδιών μας μέσω της φοίτησης τους στα δημόσια σχολεία μέσα στην πόλη της Ξάνθης¨, τόνισε σχετικά.

Στις 30 Ιανουαρίου, στο χώρο του Συλλόγου, τα μέλη της «Ελπίδας» υποδέχθηκαν την κα Αντιγόνη Λυμπεράκη γενική διευθύντρια του Solidarity Now και τον κ. Σωτήρη Λαγανόπουλο, από τη Διεύθυνση και Συντονισμό Προγραμμάτων και Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ξανά η εκπαίδευση των παιδιών, η κοινωνική τους ένταξη και η ανάγκη συμμετοχής τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Επιπλέον δε, οι ελλείψεις βασικών έργων υποδομών και τα προβλήματα υγείας στα οποία οδηγούν και τέλος το υψηλό ποσοστό ανεργίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα μέλη του συλλόγου ξενάγησαν την κα Λυμπεράκη στον οικισμό, όπου και μπόρεσε η ίδια να σχηματίσει άποψη για όσα συζητήθηκαν.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με «σφιχτές» προθεσμίες η δημοπράτηση του β’ τμήματος του κάθετου άξονα

Δημοπρατείται τέλη Μαΐου Τα υποτμήματα του έργου και τα τεχνικά χαρακτηριστικά Με σφιχτές …