Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με «βαριά καρδιά» ακυρώνει τις εκδηλώσεις ο δήμος Ξάνθης

Με «βαριά καρδιά» ακυρώνει τις εκδηλώσεις ο δήμος Ξάνθης

0

Συσκέψεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων και εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου είχε ο δήμαρχος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργού Υγείας

Μ. Τσέπελης:  «Θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσβάστακτες επιπτώσεις στη τοπική οικονομία και το Δήμο μας»

 

Τα δεκάδες διαδικαστικά προβλήματα, αλλά κυρίως την απογοήτευση του κόσμου και την αγωνία των επαγγελματιών κλήθηκε να αντιμετωπίσει από χθες ο δήμος, με την απόφαση-«βόμβα» του υπουργείου Υγείας για ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ο δήμαρχος συγκάλεσε αρχικά σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων, όπου δεν παραβρέθηκαν οι Δημαρχόπουλος και Λύρατζης, όπου ανακοινώθηκε η απόφαση και οι ενέργειες στις οποίες σχεδίασε να προβεί ο δήμαρχος.

Βαρύ το κλίμα χθες στο δημαρχείο

Στη συνέχεια, συνάντηση με τον δήμαρχο είχαν επαγγελματίες της πόλης, όπου συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαίρη Τσιακίρογλου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ευφραιμίδης, όπου έμποροι, ξενοδόχοι και καταστηματάρχες εστίασης και καφέ ανέφεραν τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εν λόγω απόφαση και τη ζημία που θα έχει η αγορά.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι αναμενόταν «οδηγός δράσης» από το υπουργείο μέσω Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να καθοριστούν επιμέρους ζητήματα σχετικά με το πώς και ποιες τελικά εκδηλώσεις ματαιώνονται.

Σε βαρύ κλίμα και με έντονη αγωνία για τον τρόπο που η απόφαση θα επηρεάσει τον θεσμό των ΘΛΕ, ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, δήλωσε: «μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την Ξάνθη και τον κορυφαίο θεσμό. Το πλήγμα για τους επαγγελματίες είναι πολύ μεγάλο και μαζί χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία που χιλιάδες ξανθιώτες και επισκέπτες περιμένουν κάθε χρόνο για να χαρούν και να πλημμυρίσουν την πόλη με ξεφάντωμα. Αναμένουμε την υπουργική απόφαση και θα επεξεργαστούμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την Ξάνθη, πολίτες και επαγγελματίες. Οφείλουμε ασφαλώς να συμμορφωθούμε με την απόφαση του υπουργείου Υγείας και ελπίζουμε να μη δοθεί συνέχεια στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτό που είναι απόλυτο σε κάθε περίπτωση είναι ότι καμία ανθρώπινη ζωή δεν είναι πάνω από καμία εκδήλωση».

Ο δήμαρχος κληθείς να μεταφέρει τις σκέψεις του για την «επόμενη μέρα» και αν δηλαδή θα υπάρξει νέα πιο… καλοκαιρινή ημερομηνία για τον εορτασμό του καρναβαλιού στο παράδειγμα της Πάτρας ή αν θα διεκδικηθούν πόροι για την ανακούφιση των επαγγελματιών που ζημιώνονται, επεσήμανε ότι αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο που θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί η δημοτική αρχή.

Δήλωση του δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη

Αγαπητοί μου δημότες,

Με προσοχή προσπαθώ να κατανοήσω τη λήψη όλων των προληπτικών μέτρων που οδήγησαν στη ματαίωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών μας εκδηλώσεων, τη στιγμή μάλιστα που τα μέτρα αυτά δεν επεκτείνονται οριζόντια σε όλες τις μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως πχ. τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά μόνο στο καρναβάλι.

Δυστυχώς δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να αδιαφορεί για τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όταν αυτές αφορούν τη δημόσια υγεία και τη προστασία της ζωής των ανθρώπων.

Ο Δήμος Ξάνθης θα εφαρμόσει τα αποφασισθέντα

προληπτικά μέτρα μετά  την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όχι γιατί φοβάται τις επαπειλούμενες ποινές, αλλά γιατί σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και τις ευθύνες του.

Θα μελετήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας και θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσβάστακτες επιπτώσεις στη τοπική οικονομία και το Δήμο μας.

Θα προβούμε σε όλες εκείνες τις διεκδικήσεις ώστε να ενισχύσουμε και να καθοδηγήσουμε σωστά τις επιχειρήσεις, τους καρναβαλικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θα επιβαρυνθούν το κόστος της ματαίωσης των εκδηλώσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκλεισε τμήμα της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕΛ λόγω κρούσματος

Θα μείνει σε αναστολή έως 14/3   Κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθη…