Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Αιτήσεις για την μια θέση ειδικού συνεργάτη στον Δήμο Ξάνθης

Αιτήσεις για την μια θέση ειδικού συνεργάτη στον Δήμο Ξάνθης

0
dimarxeio

Έως την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

 

Από τον δήμο Ξάνθη ανακοινώθηκε ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση μίας (1) θέσης ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Ξάνθης, αρχίζει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 και λήγει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.

 

1 θέση ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού για την Π.Ε. Ξάνθης

 

6 θέσεις στην περιφέρεια  – Εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ για εποχικές ανάγκες

 

Θέσεις εργασίας με την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Δράμας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ ), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «2-12-2019» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

 

ΟΑΕΔ: Εκπνέει η προθεσμία των αιτήσεων για το πρόγραμμα της «Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων»

 

Με έμφαση στις γυναίκες

 

 

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο «πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων, ηλικίας 18 έως 29 ετών» του ΟΑΕΔ με έμφαση στις γυναίκες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στόχος του νέου προγράμματος είναι η υποστήριξη άνεργων νέων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

Ειδικότερα, τα βασικά στάδια του προγράμματος έχουν ως εξής:

Παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών (ΣΑΕΠ) σε έως 5.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέσω πενθήμερου σεμιναρίου νέας επιχειρηματικότητας.

Παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) για την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους ιδεών και τη διαμόρφωση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων σε έως 3.000 (από τους 5.000) άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η καθοδήγηση θα περιλαμβάνει έξι συνεδρίες (μία διά ζώσης, πέντε εξ αποστάσεως).

Προκήρυξη προγράμματος επιχειρηματικότητας για 2.500 νέους άνεργους, ηλικίας 18 έως 29 ετών. Στο πρόγραμμα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων όσων θα έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης (coaching) επιχειρηματικών σχεδίων, όπως περιγράφονται στο παραπάνω στάδιο.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με συγκριτική αξιολόγηση, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης και θα επιλεγούν οι πλέον ολοκληρωμένες και βιώσιμες προτάσεις. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες οι οποίες θα καλύψουν τουλάχιστον το 60% των θέσεων του προγράμματος. Το ποσό της ενίσχυσης και η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 10.000 ευρώ και 12 μήνες ή 17.000 ευρώ και 18 μήνες.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων – «ΠΑΝ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (oaed.gr).

 

Έως 21/2 οι ενεργοποίηση του voucher για ανέργους του ΟΑΕΔ

 

Παράταση δόθηκε στην προσκόμιση δικαιολογητικών & ενεργοποίησης επιταγών κατάρτισης – Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ.

Αναφορικά με την Πρόσκληση «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων του ΟΑΕΔ 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ωφελούμενους στον πάροχο της επιλογής τους και η ανάρτηση αυτών στην ειδική ιστοσελίδα, παρατείνεται έως την Παρασκευή 14-02-2020.

Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης των ωφελουμένων παρατείνεται έως τις 21-02-2020 ενώ καταληκτική ημερομηνία έναρξης του τμήματος της θεωρητικής κατάρτισης παραμένει στις 28-02-2020.

Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα τρέξουν το 2020

 

 

Δείτε αναλυτικά ποιους άνεργους θα αφορούν

 

Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για 153.500 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα τρέξουν μέσα στο 2020.

Mέσα στο επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα προκηρύξει:

– 52.000 θέσεις για νέους ως 29 ετών προκειμένου να καταρτιστούν σε νέες τεχνολογίες, ψηφιακής και πράσινης οικονομίας καθώς και αγροτουρισμού.

– 36.500 θέσεις μέσω της κοινωφελούς εργασίας στους δήμους

– 3.000 θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες

– 22.000 θέσεις σε διάφορες δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης για μακροχρόνια άνεργους

– 5.000 γυναίκες θα ειδικευτούν και θα καταρτιστούν σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας

– 2.500 πρώην κρατούμενοι θα επανέλθουν στην κοινωνία μέσω της εργασίας

– 32.500 θέσεις μέσω προγραμμάτων που θα προκηρυχθούν αποκλειστικά για την περιφέρεια

Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν µε το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και θα περιλαμβάνουν την ακόλουθη δέσμη παρεμβάσεων:

– Συµβουλευτική υποστήριξη.

– Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την υλοποίηση του οποίου θα αναλάβουν αδειοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης.

– Πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

– Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας

Η θεωρητική κατάρτιση θα είναι συνολικής διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών πρακτικής άσκησης και θα είναι συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών.

Παράλληλα μέσα στον Μάρτιο θα βγει η νέα προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία των 36.500 ανέργων στους δήμους. Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας και θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

Οι άνεργοι του ΟΑΕΔ που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…