Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνάντηση του ΔΣ των δημοτικών υπαλλήλων με την αντιπολίτευση

Συνάντηση του ΔΣ των δημοτικών υπαλλήλων με την αντιπολίτευση

0
kathariotita 632017

Οι δημοτικοί υπάλληλοι επεσήμαναν ως κύρια προβλήματα τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού και τις προβλέψεις του νέου αναπτυξιακού για την απασχόληση τους δήμους

 Αιχμές κατά της δημοτικής αρχής-Ζητούν να καθοριστεί συνάντηση

Με επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συναντήθηκε το ΔΣ του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων νομού Ξάνθης, όπου ως κύρια αναδείχθηκαν τα προβλήματα των μετακινήσεων προσωπικού και των προβλέψεων του νέου αναπτυξιακού νόμου για τη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων, μέσω αναθέσεων σε ιδιώτες.

Το ΔΣ του συλλόγου στη σχετική του ανακοίνωση άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής, ζητώντας να οριστεί ημερομηνία συνάντησης, ώστε να συζητηθούν τα θέματα των υπαλλήλων. Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει: «το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης συνεχίζοντας να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα και τις ανησυχίες των συναδέλφων κάλεσε σε συνάντηση τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 .

Η ανταπόκριση ήταν άμεση,  και στη συνάντηση παραβρέθηκα οι κύριοι Παπαχρόνης Ιωάννης, Χατζηθεοδώρου Γεώργιος, Λύρατζης Πασχάλης, Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, Τσακιρίδης Αφεντούλης, Φάνης Παπαδάκης που εκπροσώπησε τον κ. Μελισσόπουλο, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως και ο κ. Βογιατζής Κων/νος  δε μπορούσαν να παραβρεθούν.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου Ξάνθης , με κύριο αυτό τον συνεχών μετακινήσεων του προσωπικού , αλλά και τον νέο αναπτυξιακό νόμο ο οποίος στοχοποιεί και στοχεύει την βαθμιαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου όπως αυτή της καθαριότητας , του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού. Υπήρξε ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση σε ότι αφορά τόσο τη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και τις νομοθετικές διατάξεις που διέπουν τις αρμοδιότητες με τις οποίες είναι επιφορτισμένος ο Δήμος Ξάνθης καθώς και  εκτενής διάλογος με  ανταλλαγή απόψεων.

Τους ευχαριστούμε που τουλάχιστον μας άκουσαν , με την πρώτη κιόλας έκκλησή μας , πράγμα που δε συμβαίνει με τη σημερινή διοίκηση αρχής γενομένης από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Κλείνοντας, έστω και σήμερα, καλούμε τον Δήμαρχο Ξάνθης να καθορίσει ημερομηνία συνάντησης με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Εδώ θα είμαστε και θα αντιδρούμε σε κάθε μεθόδευση και στοχοποίηση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Rapid test και την επόμενη εβδομάδα στο δήμο Ξάνθης

Θα διενεργούνται καθημερινά στο isobo μπροστά από το ΚΥ Ξάνθης Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξά…