Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε αποχή οι συμβολαιογράφοι και στη Θράκη

Σε αποχή οι συμβολαιογράφοι και στη Θράκη

0

Ποια τα αιτήματά τους

Την αποχή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης συμπλέοντας με αυτόν τον τρόπο με τις αποφάσεις των αντίστοιχων συλλόγων σε όλη τη χώρα.

Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης κατά την συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την 12η-1-2020, αποφάσισαν να απέχουν από την υπογραφή πράξεων που απαιτούν προσάρτηση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ και από οποιαδήποτε συναλλαγή με τις Δ.Ο.Υ., όπως υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών και χειρογράφων πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 26/1/2020, οπότε θα συγκληθεί εκ νέου η γενική συνέλευση για να αποφασίσει σχετικά, διαμαρτυρόμενοι για τις φορολογικές διατάξεις αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και τις δηλώσεις φόρου κεφαλαίου, όπως ίσχυαν και διαμορφώθηκαν περαιτέρω με τον πρόσφατο νόμο 4646/2019, οι οποίες κρίνονται εξαιρετικά επαχθείς τόσο για τους συμβολαιογράφους, όσο και για τους συναλλασσόμενους πολίτες και διεκδικώντας ένα ασφαλές και λειτουργικό νομικό πλαίσιο αναφορικά με τις μεταβιβάσεις ακινήτων, σύμφωνα με το οποίο θα υπολογίζονται και θα επιβάλλονται ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι των με οποιαδήποτε αιτία συναλλαγών των ακινήτων κατά τρόπο σαφή και δίκαιο για τους πολίτες με τα κατωτέρω ειδικότερα αιτήματα:

1) Την ολοσχερή διαγραφή του όρου της φορολογικής ταυτότητας του ακινήτου από την διάταξη του άρθρου 54Α του Ν. 4174/2013.

2) Την τροποποίηση του ως άνω άρθ. 36 παρ. 2 Ν. 4646/19 ώστε το προβλεπόμενο πρόστιμο να οριστεί σε 2ο/00 αντί 2% επί της διαφοράς της αξίας των ακινήτων σε περίπτωση τυχόν χρήσης και προσάρτησης στο συμβόλαιο εσφαλμένου κατά την κρίση του ελεγκτή της Α.Α.Δ.Ε. πιστοποιητικού.

3) Κατά την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φόρου κεφαλαίου να γίνεται από τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ/Δ.Ο.Υ. (μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής): α) ο προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας και β) η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου και να χορηγούνται οι οποιουδήποτε είδους απαλλαγές από τον σχετικό φόρο και για οποιαδήποτε αιτία.

4) Την άμεση εκκίνηση του απόλυτου εξορθολογισμού του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, καθώς και της αξίας των ακινήτων για την επιβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α., με σκοπό την απλοποίησή του, τη βελτίωσή του και την κωδικοποίηση της διαδικασίας του ώστε η εφαρμογή του από το Συμβολαιογράφο να είναι ασφαλής και μη επιδεχόμενη διαφορετικών ερμηνειών ή υποκειμενικών κρίσεων και κυρίως ΔΙΚΑΙΗ για τον Πολίτη και το Συμβολαιογράφο.

5) Την κατάργηση των από το Ν. 4646/2019 προβλεπόμενων κυρώσεων σε βάρος των συμβολαιογράφων σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων για τη σύνταξη οποιουδήποτε είδους συμβολαίων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…