Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σ.Πέτσας: Νομοθετική Πρωτοβουλία για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Σ.Πέτσας: Νομοθετική Πρωτοβουλία για να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ-Ξάνθη

0

Διεγράφη μετά τις απειλές ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να επιβληθεί η ποινή του υποβιβασμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, στον Δικέφαλο του Βορρά λόγω πολυιδιοκτησίας και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.
Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θοδωρής Ζαγοράκης μετά τις απειλές κατά της κυβέρνησης διαγράφηκε από το κόμμα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα, η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει νομοθετική προκειμένου να μην υποβιβαστούν οι δύο ομάδες.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός:

“Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.  Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.”

Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα ότι έχουν γίνει οι παραβάσεις, αλλά υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία αναφορικά με τις ποινές. Συγκεκριμένα για την εισήγηση αποβολής (ή υποβιβασμός είναι το ίδιο πράγμα) για την Ξάνθη οι ψήφοι ήταν 4 υπέρ και 1 κατά, ενώ για τον ΠΑΟΚ ήταν 3 υπέρ και 2 κατά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΟΞ:  Την Κυριακή υποδέχεται τον Αλμωπό Αριδαίας

Δωρεάν η είσοδος για όλες τις γυναίκες Τον Αλμωπό Αριδαίας υποδέχεται την Κυριακή στις 14:…