Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψήφισμα για ουσιαστικές λύσεις στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ψήφισμα για ουσιαστικές λύσεις στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

0

Εκδόθηκε μετά την κοινή πρωτοβουλία ανοιχτής συζήτησης από την «Ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και τον Πολιτιστικό-Φιλοζωικό Σύλλογο «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης»

Προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να ενεργοποιήσουν τους πολίτες στην κατεύθυνση της διαχείρισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων η «Ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και ο Πολιτιστικός-Φιλοζωικός Σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Το θέμα εισηγήθηκε στους παριστάμενους ο Γιώργος Κομνηνός που παρουσίασε τόσο την πλευρά των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη συνύπαρξη των ανθρώπων με τα αδέσποτα όσο και των ελλειμμάτων στη διαχείριση από την πλευρά του κράτους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έκδοση ψηφίσματος που αναφέρει: «σήμερα την 22α Ιανουαρίου του 2020, εμείς οι πολίτες της Ξάνθης (πέραν κάθε κομματικής, παραταξιακής κλπ. λογικής), καλεσμένοι από την «Ομάδα Φιλοζωικής Δράσης Ξάνθης» και τον Πολιτιστικό – Φιλοζωικό Σύλλογο «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», συνήλθαμε σε ελεύθερη Λαϊκή Συνέλευση- Ημερίδα, για να συζητήσουμε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και αποφασίσαμε ομόφωνα να αποστείλουμε το πιο κάτω ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο.

1) Θεωρούμε ότι τα αδέσποτα (σκυλιά, γάτες, κλπ) μέσα στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, αποτελούν προσβολή του πολιτισμού της ελληνικής κοινωνίας.

2) Αδέσποτα ζώα στις πόλεις, σημαίνει: Κίνδυνος για τους ανθρώπους, από επιθέσεις, δαγκώματα, περιττώματα στους δρόμους και τις πλατείες.  Κινδύνους από ζωοανθρωπονόσους (εχινόκοκκος, λύσσα, κλπ) και κίνδυνος για τη ζωή από αγέλες αδέσποτων σκύλων. Κίνδυνοι που οδηγούν σε αντιζωοφιλικά αισθήματα το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας.

3) Αδέσποτα ζώα στις πόλεις σημαίνει: Ζώα εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους, πεινασμένα, διψασμένα, άρρωστα, στο κρύο και τη ζέστη, που κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα, από τους πολίτες, τις φόλες, κλπ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ

Για να έχουμε πολίτες ευτυχείς, χωρίς αδέσποτα μέσα στις πόλεις, και αδέσποτα ζώα ευτυχή και ασφαλή σε μεγάλα, ελεύθερα χωρίς κλουβιά δημοτικά καταφύγια – κυνοκομεία.

Ζητούμε από την πολιτεία και όποιον υπεύθυνο, Δήμους, Περιφέρειες, Κυβέρνηση κλπ. να νομοθετήσουν και να ενεργήσουν για :

α) Την δυνατότητα λειτουργίας μόνιμων δημοτικών καταφυγίων –κυνοκομείων.

β) Την μεταφορά όλων των ήδη υπαρχόντων αδέσποτων στα καταφύγια.

γ) Την εξασφάλιση πόρων για την ίδρυση και λειτουργία των καταφυγίων – κυνοκομείων.

δ) Την υποχρεωτική στείρωση και τσιπάρισμα των δεσποζόμενων σκυλιών και καταγραφή αυτών.

ε) Ζητούμε την απαλλαγή όλων των αντιδημάρχων από τις κατάφορα άδικες μηνύσεις για τις επιθέσεις αδέσποτων.

στ) Τη δυνατότητα συνεργασίας των ζωόφιλων και των οργανώσεων τους με τους Δήμους, για το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ζ) Τη δυνατότητα υιοθεσίας ζώων συντροφιάς από τα καταφύγια και αντίστροφα, την δυνατότητα άφεσης ζώων στα καταφύγια, από ιδιοκτήτες που δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν-συντηρήσουν τα ζώα τους.

Διεκδικούμε αγωνιστικά το δικαίωμα όλων των πολιτών για μια ασφαλή διαβίωση μέσα στις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας και αντίστοιχα ασφαλή διαβίωση των αδέσποτων στα καταφύγια.

Για να γίνουν πράξη τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο, μέχρι να γίνουν πράξη τα αυτονόητα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με το πρώτο κρύο φτηνό πετρέλαιο

Καλό timing – Βροχηδόν οι παραγγελίες Μεγάλη επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης γιατί…