Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πρόστιμο 200.000 ευρώ και ανάκληση άδειας της Ξάνθης από την ΕΠΟ

Πρόστιμο 200.000 ευρώ και ανάκληση άδειας της Ξάνθης από την ΕΠΟ

0

Ανάκληση δεν σημαίνει αποβολή από το πρωτάθλημα

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η απόφαση για την υπόθεση της αδειοδότησης της Ξάνθης. Η απόφαση είναι ανάκληση της άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ Ξάνθη στην Super League και πρόστιμο 200.000 ευρώ. Στην πράξη, μόνο το πρόστιμο είναι το ζήτημα αφού η ανάκληση της άδειας δεν οδηγεί αποβολή από πρωτάθλημα ή αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευση μεταγραφών.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο των 200.000 ευρώ, όπως διευκρίνισε ο εισηγητής Γιώργος Δημητρίου, ήταν το υψηλότερο ποσό που μπορούσε να επιβληθεί (το χαμηλότερο ήταν 150.000).

Όπως επίσης έχει διευκρινιστεί, η απόφαση αυτή είναι ανεξάρτητη από την παράλληλη συζήτηση της υπόθεσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης, στην συγκεκριμένη απόφαση λογικά η Ξάνθη έχει δικαίωμα έφεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Πάντως, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα, έστω και αν στην προκειμένη περίπτωση η ποινή στην ουσία είναι μόνο πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:  Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 20/01/2020 εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Ανακαλεί την χορηγηθείσα με την υπ’ αριθ. 23/14.05.2019 απόφαση άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ στις διοργανώσεις της Super League 1, περιόδου 2019-2020 και επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200.000,00 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…