Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

0

 Σπουδαίο έργο από το Μουσείο Αβδήρων
Το έχουμε διατυπώσει και πριν λίγο καιρό. Ότι το έργο γενικώς στο Μουσείο Αβδήρων που παράγεται από τα στελέχη που εργάζονται εκεί, είναι σημαντικό και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται εξαιρετικές.
Μάλιστα το όλο πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί για να τιμηθούν τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του Μουσείου είναι πλούσιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Παραπέρα, οφείλουμε να επισημάνουμε πως το ίδιο το Μουσείο είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο και σωστά «στημένο» Μουσείο, με ενδιαφέροντα εκθέματα που θα πρέπει να το επισκεφθούν έστω μια φορά ΟΛΟΙ οι Ξανθιώτες.
Γ.Δ.


Γιόρτασαν τα γενέθλια του Δημάρχου Ξάνθης
Τα γενέθλιά του είχε χθες ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.  Η είδηση μεταδόθηκε μεταξύ των υπαλλήλων από στόμα σε στόμα και μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη αποφάσισαν να του κάνουν έκπληξη. Οργάνωσαν έτσι μια μικρή γιορτή μπιζ μπιζέ που λέμε με μια τούρτα και κεράκια και του ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά μ’ αυτόν το άμεσο και πηγαίο τρόπο.
Του ευχόμαστε κι εμείς «Χρόνια Πολλά» με Υγεία, και Δύναμη για το Αύριο του δήμου!
Μ.Ξ.


Τιμή και για τη Θράκη
Στον απόηχο των εορτασμών για τα 100 χρόνια ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επεφύλαξε στους Θρακιώτες μία εξαιρετική τιμή, να επιλέξει ένα πρόσωπο για το ανώτατο αξίωμα που έλκει την καταγωγή του από τον τόπο μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Έτσι, μετά την θρακιώτικη φορεσιά που πρόσφατα πήρε τη θέση της ανάμεσα στις στολές των ευζώνων στο προεδρικό μέγαρο, σε λίγες μέρες το κτίριο θα αποκτήσει και θρακιώτισσα οικοδέσποινα.
Άλλη μία πρωτιά για την κα Σακελλαροπούλου λοιπόν. Πρώτη γυναίκα πρόεδρος, και πρώτη πρόεδρος από τη Θράκη…


Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη της Ξάνθης το 1940, πριν την καταστροφή του από τους Βούλγαρους.
Αρχείο Σταύρου Χρηστίδη


Δήλωση για την παρουσία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη
Η Δημοτική παράταξη ‘΄Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ’’ χαιρετίζει την παρουσία του Καθηγητή του Μ.Ι.Τ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη!!
Επιθυμούμε να δηλώσουμε δημόσια – προς αποκατάσταση της αλήθειας – ότι ουδέποτε ψηφίσαμε αρνητικά ή θέσαμε οποιαδήποτε αντίρρηση για την πρόσκληση του διακεκριμένου Έλληνα Επιστήμονα στην πόλη μας.
Αντίθετα, θεωρούμε ότι η έλευσή του και η δυνατότητα επικοινωνίας του κυρίως με τους ΝΕΟΥΣ ανθρώπους της πόλης αποτελεί μια μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία για εμπλουτισμό των γνώσεων και των παραστάσεών τους γύρω από την επιστήμη των ψηφιακών τεχνολογιών.
Επιπλέον η ομιλία και η παρουσία του στην Ξάνθη μπορούν να λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς και θετικό πρότυπο για την μελλοντική επιστημονική και επαγγελματική τους πορεία.
Αναγκαζόμαστε δυστυχώς να προβούμε σε αυτήν την αυτονόητη δήλωση, διότι για άλλη μια φορά είδαν το φως της δημοσιότητας ψευδή δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και σενάρια επιστημονικής φαντασίας που μας παρουσιάζουν δήθεν αρνητές κάθε πρότασης… Η αλήθεια όμως τους διαψεύδει πάντα….
ΞΑΝΘΗ 15 Ιανουαρίου 2020
ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
‘’ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ’’


Μακριά από τις σπηλιές
Σε κάθε χώρα τα γεγονότα παίρνουν την τροπή που τους δίνουμε. Αν εξαιρεθεί ο εξωτερικός κίνδυνος από την Τουρκία, η χώρα φαίνεται ότι σταθεροποιείται και κάποια ευοίωνα σενάρια διανοίγονται στον ορίζοντα.
Όλα είναι θέμα προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας και πολιτικής βούλησης. Η ασκούμενη οικονομική πολιτική ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών, η κοινωνική συνοχή επανέρχεται, η προοπτική είναι όλο και εγγύτερη. Η προηγούμενη κυβέρνηση απλά δεν είχε αντιληφθεί τι πραγματικά ζητούσαν οι Έλληνες πέρα από τις πομφόλυγες και τα φτηνά τσιτάτα.
Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια μετριοπαθής, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία των θεσμών και την έννομη τάξη.
Αυτό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις συνεχίζεται από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν θέλει η χώρα μας να μοιάζει με σπηλιά κλεφτών και αρματολών.
Γ.ΟΥΝΤ.


Κι εδώ τρία θέματα
Βρισκόμαστε στη μέση του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα προς τρεις κατευθύνσεις ιδιαίτερα σοβαρές.
Η πρώτη είναι οι προκλήσεις της Άγκυρας όπου ως γνωστόν υπάρχει ένας διπλωματικός μαραθώνιος. Η Τουρκία δυστυχώς βρίσκει συνέχεια αιτίες και αφορμές για να οξύνει το κλίμα.
Δεύτερη κατεύθυνση το ίδιο σοβαρή είναι αυτή της οικονομίας. Η κοινωνία, τα ελληνικά νοικοκυριά συνεχίζουν ν’ αναστενάζουν κάτω από τη δυσβάστακτη φορολογία. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν κουραστεί να πληρώνουν φόρους διάφορους που όλο φεύγουν κι όλο μένουν. Όπως μένει άλυτο και θ’ αργήσει αρκετά να λυθεί το θέμα των μεταναστευτικών ροών.
Τούτο μάλιστα σε μεγάλο βαθμό δεν οφείλεται στη χώρα μας αλλά το υφίσταται αυτή και μάλιστα με βαρύ κόστος.
Γ.Δ.


Λίγα περί Φοροδιαφυγής
Μπράβο μας. Ο νομός Ξάνθης κατατάσσεται ο 13ος νομός της Ελλάδος έναντι των 25 της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής, με ποσοστό 33,2% όταν ο πρώτος νομός Κέρκυρας κατέχει το ρεκόρ φοροδιαφυγής με 56,9%.
Ομολογώ πως δεν περίμενα ως νομός να είμαστε στις υψηλές θέσεις. Ομολογώ επίσης, δεν το κρύβω, εάν πρέπει να είμαι υπερήφανος ή να ντρέπομαι για τη θέση αυτή. Δεν γνωρίζω, είμαι σε σύγχυση.
Από τη μία είναι μπροστά από την Ξάνθη πλούσιοι νομοί που φοροδιαφεύγουν και οι φτωχότεροι είναι συνεπείς. Και διερωτώμαι;  Τι ακριβώς συμβαίνει; Ποιοι είναι οι σωστοί Έλληνες; Ποιοι είναι οι πατριώτες;
Δεν μπορώ ν’ απαντήσω, αδυνατώ και το κλείνω το θέμα με μια πίκρα και θλίψη διότι έχω την αίσθηση ότι για την ελληνική κοινωνία είναι μάγκας αυτός που φοροδιαφεύγει και ο συνεπής που πληρώνει κανονικά τους φόρους, ο βλάκας, ο μ….ς.
Γ.Δ.


Η νέα Πρόεδρος
Ονοματολογία τέλος λοιπόν και οι διάφοροι μάντεις θα σταματήσουν να… προβλέπουν.
Ο πρωθυπουργός αντιλαμβανόμενος ότι τα πολλά λόγια και τα πολλά ονόματα τελειωμό δεν θα είχαν μας ξάφνιασε όλους.
Κι έτσι, το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωσε το όνομα. Οπότε βγήκε άσπρος καπνός και η υπόθεση έληξε και το όνομα αυτής Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Με καταγωγή της μητέρας της από την Σταυρούπολη Ξάνθης με το όνομα Αλίκη Παπαρασκευά.
Τώρα ως προς την ίδια την Αικ. Σακελλαροπούλου, μόνο καλά λόγια υπάρχουν. Σαν νέα, ερχόταν στην Σταυρούπολη να δει τη γιαγιά της κι αργότερα ως δικαστικός ανέβαινε με συναδέλφους της και τους γνώριζε τις ομορφιές της περιοχής.
Τώρα ως προς την δικαστική της λειτουργία,  ήταν άνθρωπος ακέραιος και δίκαιος δικαστής.
Γ.Δ.


Ξάφνιασε ευχάριστα
Αιφνιδίασε τους πάντες η επιλογή  του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αξίωμα του ΠτΔ. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πληροί όλα τα κριτήρια για να είναι το πρόσωπο της Δημοκρατίας της χώρας μας. Στο πρόσωπό της τιμάται η διακεκριμένη δικαστικός και η σύγχρονη ελληνίδα γυναίκα. Το γεγονός ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο έχει ίσως μια αμφισημία χωρίς ωστόσο να μειώνεται το κύρος και η ορθότητα της επιλογής, η οποία όπως φαίνεται θα γίνει αποδεκτή με ευρεία πλειοψηφία αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα την στηρίξει και το ΚΙΝΑΛ προσανατολίζεται στο ΝΑΙ. Άλλωστε ήταν η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα το 2018 για την θέση της προέδρου του ΣτΕ, προέρχεται δε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Για την περιοχή μας έχει ιδιαίτερη σημασία η επιλογή αυτή καθώς η κα Σακελλαροπούλου έλκει την καταγωγή της από την Σταυρούπολη όπου κατάγεται η μητέρας της, ενώ η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Στο προφίλ της στο fc μάλιστα έχει φωτογραφία να κάνει πεζοπορία στο βουνό.
Καθ’ όλα Άξια λοιπόν η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Μ.Ξ.  


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …