Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων την Δευτέρα

Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων την Δευτέρα

0

Ξεκίνησαν να ετοιμάζουν βιτρίνες και μειωμένες τιμές οι επαγγελματίες της αγοράς

 Θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου. Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου θα είναι, προαιρετικά, ανοιχτά τα καταστήματα

Την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις, και οι καταστηματάρχες ήδη ξεκίνησαν να μειώνουν τις τιμές και να αναρτούν τις σχετικές ενδείξεις προσελκύοντας τους καταναλωτές που έδειξαν… «εγκράτεια» την περίοδο των γιορτών, ώστε να αγοράσουν όσα επιθυμούν ή χρειάζονται σε μειωμένες τιμές.

Στο πλαίσιο της περιόδου των εκπτώσεων, την πρώτη Κυριακή , δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου 2020, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για εκείνη την Κυριακή είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Οι εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 29 του Φεβρουαρίου.

Αναγραφή εκπτώσεων

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Κυρώσεις

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Έρευνα καταναλωτών

Πέρα από τις κυρώσεις, οι επαγγελματίες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την τιμή έκπτωσης, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που, έμποροι αναγράφουν διαφορετική τιμή ως αρχική αντί της πραγματικής για να παρουσιάσουν μεγαλύτερη έκπτωση. Ωστόσο, οι καταναλωτές είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικοί και ειδικά σε μικρές πόλεις εύκολα μπορεί να εντοπιστεί και να… συζητηθεί όποιος υιοθετεί τέτοιες πρακτικές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραμένει με χαμηλό φορτίο η Ξάνθη: Ένα νέο κρούσμα

Εκτίναξη του αριθμού κρουσμάτων στη χώρα: 2.702 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Αύξηση και στην ΑΜΘ με …