Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ποδαρικό με γκρίνιες στην οικονομική επιτροπή

Ποδαρικό με γκρίνιες στην οικονομική επιτροπή

0

Καταψήφισαν Δημαρχόπουλος – Παπαχρόνης τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή του δήμου στην δαπάνη για την διάλεξη του βραβευμένου μαθηματικού, καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη

 

Δημαρχόπουλος: «Καταψηφίζουμε γιατί δεν φέρνει τον Δασκαλάκη ο δήμος …3 μήνες που διοικείτε ξοδέψατε 1 εκ. ευρώ!»

Παπαχρόνης: «Ανοίξατε την κάνουλα και μοιράζετε λεφτά και μόνο για τους συλλόγους  τα ξεσκονίζετε όλα…»

 

 

«Ποδαρικό» με «πυρά» έκανε η αντιπολίτευση (Δημαρχόπουλος, Ηλιάδης, Παπαχρόνης) στην Οικονομική επιτροπή που επιδόθηκε σε ρεσιτάλ μικροπολιτικής, μίζερης και αρνητικής προσέγγισης σ’ ένα γεγονός εξαιρετικά τιμητικό για το δήμο μας. Αυτό της συνδιοργάνωσης με το ΔΠΘ και του Οργανισμού Giuseppe Sciacca, της διάλεξης του διεθνούς φήμης μαθηματικού του ΜΙΤ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στις 17 Ιανουαρίου. Το θέμα ήρθε στα εκτός ημερησίας της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και έτυχε έντονης κριτικής τόσο από τον κ. Δημαρχόπουλο όσο και από τον κ. Παπαχρόνη μια κριτική που επικεντρώθηκε όχι στο πρόσωπο του κ. Δασκαλάκη αλλά στον  Οργανισμό Giuseppe Sciacca που οργάνωσε την έλευσή του, υποβάλλοντας παράλληλα αίτημα για συμμετοχή στα έξοδα της διοργάνωσης του δήμου. Κι ενώ ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έρχεται στην πόλη μας να μας μιλήσει για την τεχνητή νοημοσύνη, ζητούμενο παρέμεινε στην συνεδρίαση η κοινή νοημοσύνη!

Δημαρχόπουλος: «Καταψηφίζουμε γιατί δεν φέρνει τον Δασκαλάκη ο δήμος …3 μήνες που διοικείτε ξοδέψατε 1 εκ. ευρώ!»

Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε με τον κ. Φανουράκη να χαρακτηρίζει μεγάλη τιμή για το δήμο μας την έλευση του κ. Δασκαλάκη πληροφορώντας μάλιστα πως μόλις έγινε γνωστό έσπασαν τα τηλέφωνα στο δήμο από άλλες πόλεις όπως Λάρισα, Θεσσαλονίκη που ρωτούν περισσότερες πληροφορίες για την χωρητικότητα της αίθουσας όπου θα γίνει η διάλεξη! Ανέφερε δε πως μετά από αίτημα της Οργάνωσης  Giuseppe Sciacca ο δήμος θα συμμετέχει καλύπτοντας μέρος των εξόδων ήτοι: 3.100 ευρώ από τα 6.500 ευρώ συνολικά και συγκεκριμένα εισιτήρια, γεύμα, διαμονή και διαδικτυακή αναμετάδοση σε ΕΤ1 και στον Καναδά. Ακολούθως στο σκέλος των ερωτήσεων ο κ. Δημαρχόπουλος ρώτησε τι θα καλύψει η Οργάνωση εκφράζοντας την ένστασή του γιατί δεν τον σκέφτηκε ο δήμος να τον καλέσει και έγινε από τα Giuseppe Sciacca. Κι ενώ αρχικά είπε πως θα ψηφίσει λευκό τελικά άλλαξε την ψήφο του σε κατά τονίζοντας: «Ούτε τη συνδιοργάνωση εγκρίνουμε ούτε την εξειδίκευση της πιστώσεων . Δεν είναι κακό να έρθει ο κ. Δασκαλάκης είναι κακό που δεν το σκεφτήκαμε εμείς  να τον καλέσουμε, είναι κακό που μας ζητάει ο Οργανισμός να καλύψουμε τα έξοδα» και απευθυνόμενος προς τον κ. Φανουράκη κατέληξε: «Διοικείτε 3 μήνες κ. Φανουράκη τον δήμο και έχετε σπαταλήσει 1 εκ. ευρώ χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα ευρώ στην κοινωνία».

Παπαχρόνης: «Ανοίξατε την κάνουλα και μοιράζετε λεφτά και μόνο για τους συλλόγους  τα ξεσκονίζετε όλα…»

Αρνητικός ήταν και ο κ. Παπαχρόνης θέτοντας ερωτήματα με σαφείς αιχμές για τον Οργανισμό ενώ εστίασε την κριτική του στο ότι ο δήμος για να χρηματοδοτήσει τους συλλόγους τους … «ξεσκονίζει» όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν κάνει το ίδιο για τον Οργανισμό αυτό και ζήτησε να μάθει τι είναι και τι σκοπούς εξυπηρετεί.

Φανουράκης: «Ο δήμος Ξάνθης βραβεύτηκε από τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca»

Απαντώντας ο κ. Φανουράκης υπενθύμισε ότι ο δήμος Ξάνθης έχει βραβευτεί για τον εθελοντισμό των κατοίκων του από τα Διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca και το βραβείο παρέλαβε ο τότε δήμαρχος Μιχάλης Στυλιαννίδης και κατά συνέπεια η Οργάνωση δεν είναι άγνωστη για το δήμο Ξάνθης. Τόνισε επίσης πως ο δήμος Ξάνθης έχει «ορθάνοιχτες πόρτες» σε όποιον σύλλογο ή φορέα φέρει κάποιον διακεκριμένο επιστήμονα της εμβέλειας του κ. Δασκαλάκη. Σ’ ότι αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης των συλλόγων που έθιξε ο κ. Παπαχρόνης ο κ. Φανουράκης διευκρίνισε πως θα τα αναλάβει όλα μια Διαπαραταξιακή Επιτροπή καθώς επίσης και ότι ο δήμος έθεσε ερώτημα προς το ΥΠΕΣ αναφορικά για τέτοια θέματα απαιτείται και απόφαση Δ.Σ. και η απάντηση ήταν πως αρκεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ματαιώθηκε και επαναπροκηρύχθηκε με νέους όρους ο διαγωνισμός για την μίσθωση χώρου για Λούνα Παρκ

Το άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο διαγωνισμός για την μίσθωση χώρου για Λούνα Πάρκ. Όπως διευκρίνισε η αρμόδια υπάλληλος η επιτροπή διαγωνισμού που συγκλήθηκε στις 7 Ιανουαρίου τον ματαίωσε επειδή στους όρους του διαγωνισμού ζητούνταν  ένα δικαιολογητικό που δεν είχε αρμοδιότητα έκδοσης ούτε το υπουργείο Βιομηχανίας και προέκυπτε νομικό κενό. Και επειδή μεταξύ των ενδιαφερομένων υπήρχε κάποιος που αποκλείστηκε επειδή δεν προσκόμισε (όπως και οι υπόλοιποι αλλά ζήτησαν να απαλειφθεί από τους όρους) προκειμένου να μην κάνει ένσταση αυτός που αποκλείστηκε αποφασίστηκε να ματαιωθεί και να επαναπροκηρυχεί χωρίς αυτό τον όρο αλλά και με 29.000 (αντί 51.000 ευρώ στο πρώτο) τιμή εκκίνησης καθώς μειώθηκε στις 20 μέρες η διάρκεια της μίσθωσης. Το θέμα αυτό όπως και τα υπόλοιπα 4 πέρασαν ομόφωνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…