Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πεζοπορία στη φύση με αναδρομή στην ιστορία του τόπου

Πεζοπορία στη φύση με αναδρομή στην ιστορία του τόπου

0

Την κυκλική διαδρομή στην περιοχή Σταυροχωρίου, Σιδηρόπετρας, Καλύβας, Ιωνικού πραγματοποίησαν 21 μέλη του ΕΟΣ, ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένους οικισμούς

Μια ψυχρή αλλά όμορφη μέρα , όπως είναι τελικά όλες στο βουνό, λένε τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης περιγράφοντας την περιήγηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής. Τα 21 άτομα που συμμετείχαν στην πεζοπορία του ΕΟΣ Ξάνθης πραγματοποίησαν μία κυκλική διαδρομή στην περιοχή Σταυροχωρίου, Σιδηρόπετρας, Καλύβας, Ιωνικού με μήκος 13 χλμ., συνολικής ανάβασης 750μ. και διάρκειας 5,5 ωρών. Μέρη που κάποτε έσφυζαν από ζωή, εγκαταλειμμένα και έρημα εδώ και λίγες δεκαετίες.

Μάρτυρες της ζωής αυτής, που κράτησε αιώνες, τα ερείπια των σπιτιών, οι πεζούλες των χωραφιών, τα μονοπάτια, τα γεφύρια, που όμως χάνονται σιγά-σιγά μέσα στην πυκνή βλάστηση. Στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής το περίφημο κάστρο της Καλύβας.

Τα μέλη ευχαρίστησαν με την ολοκλήρωση της πεζοπορίας Μιχάλη Πασσαλή, οι περιγραφές του οποίου στο βιβλίο του για τα πέτρινα γεφύρια της Ξάνθης βοήθησαν να βρουν τα τρία γεφύρια της διαδρομής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …