Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ορατός ο κίνδυνος υποβιβασμού της ΠΑΕ Ξάνθη εάν διαπιστωθεί παράβαση

Ορατός ο κίνδυνος υποβιβασμού της ΠΑΕ Ξάνθη εάν διαπιστωθεί παράβαση

0

Εκδικάστηκε η υπόθεση – Μετά τις 27 Ιανουαρίου η απόφαση

Ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα η εκδίκαση της υπόθεσης  μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού για τις σχέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Εξήμιση ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 16.45.  Παρόντες στην εκδίκαση ήταν εκτός από τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες, και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως άλλωστε είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, όχι όμως και η Λάρισα, που αποβλήθηκε από τη διαδικασία αφού το αίτημα της για πρόσθετη παρέμβαση δεν έγινε δεκτό.

Τον Ολυμπιακό, που επίσης έκανε πρόσθετη παρέμβαση η οποία έγινε αποδεκτή στην προηγούμενη συνεδρίαση, εκπροσωπούν οι Λίνα Σουλούκου και ακόμη οι δικηγόροι Χατζησαββάογλου, Καρπετόπουλος, Γιαννακού και Τσιρωνάς.

Από τον ΠΑΟΚ εκτός από τους δικηγόρους  Μαυρομμάτη, Μπίρδα, βρέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας όπου στεγάζεται και το υφυπουργείο Αθλητισμού ακόμη, ο δικηγόρος κ. Κατσάς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Από την Ξάνθη, εκτός από τον Γιώργο Στράτο παρών ήταν  και οι Δασκάλακης, Παπαδοπούλου, Δετσαρίδης ενώ απουσίαζαν ο πρόεδρος της Άρης Πιαλόγλου και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Χριστοδούλου.

Το σημαντικό σκέλος της συνεδρίασης αφορούσε αυτή καθ’ αυτή τη μετοχική σύνθεση της ακριτικής ΠΑΕ και σύμφωνα με πληροφορίες ξεκαθαρίστηκε το «πρόβλημα», αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν εφόσον διαπιστωθεί η οποιαδήποτε παράβαση.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον Μάρτιο του 2019 είχε δώσει την άδεια μεταβίβασης των μετοχών της Ξάνθης από την ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ στην εταιρία IN Sports.

Όμως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία  εφόσον ολοκληρωθεί η συνδιαλλαγή (η μεταβίβαση των μετοχών από τη μια εταιρία στην άλλη) εντός 10 ημερών θα πρέπει να ενημερωθεί και επισήμως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ειδάλλως η ποινή είναι ο υποβιβασμός της εμπλεκόμενης ΠΑΕ!

Κι εδώ ακριβώς είναι το ζητούμενο (σ’ αυτό το πρώτο σκέλος της υπόθεσης) καθώς τον Αύγουστο του 2019 όταν και η Ξάνθη κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον φάκελο της προκειμένου να πάρει άδεια για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League 1, ως μέτοχος της εμφανίζονταν η ΒΙΑΜΑΡ και όχι η IN Sports.

Ωστόσο η ίδια η VIAMAR με επίσημη ανακοίνωση της είχε ενημερώσει για τη μεταβίβαση των μετοχών της στην IN Sports από το 2018 (υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα) κι εδώ είναι που αρχίζει το μπέρδεμα…

«Εάν έχει γίνει κάτι σε επίπεδο αστοχίας ή κάτι είναι παράτυπο αυτό θα έχει γίνει εκ παραδρομής ή από λάθος!…», φέρεται να έχει ειπωθεί από τους δικηγόρους της ξανθιώτικης ΠΑΕ, ενώ σύμφωνα με κάποιες άλλες πηγές υπήρξε τηλεφωνική (;) ενημέρωση προς την ΕΕΑ για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης, ωστόσο η αίσθηση που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι η Ξάνθη έχει υποπέσει σε ένα τεράστιο λάθος το οποίο μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και στον υποβιβασμό.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 27/1 για υπομνήματα και η απόφαση θα εκδοθεί μετά τις 27/1.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …