Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Οχετός Κούγια κατά της Ξάνθης μετά την ήττα στα Πηγάδια

Οχετός Κούγια κατά της Ξάνθης μετά την ήττα στα Πηγάδια

0

Τη στιγμή που ο Κούγιας κατήγγειλε την ξανθιώτικη φιλοξενία οι δικοί του έσπαζαν τα αποδυτήρια

Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα με απίστευτες δηλώσεις εκατέρωθεν

Η αναμέτρηση Ξάνθης-Λάρισας (2-1) είχε και τρίτο ημίχρονο καθώς αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού και την ήττα της ομάδας του ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της ΠΑΕ Ξάνθη και των παραγόντων της. Στις δηλώσεις αυτές απάντησε με σκληρές εκφράσεις η τοπική ΠΑΕ, ανταπάντησε με αγοραίες εκφράσεις ο Κούγιας ενώ τέλος η ΠΑΕ επιφυλάχθηκε να πάει τη διένεξη στα δικαστήρια.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο κ. Κούγιας μετά το τέλος του αγώνα μιλώντας στην ΕΡΤ (που μετέδωσε και την αναμέτρηση) είχε τονίσει τα εξής:

«Χυδαία φιλοξενία. Ειδικά αυτός ο Τσαλίκης και ο Παπαδημητρίου είναι πρόκληση για το ποδόσφαιρο. Δύο άτομα που είναι υπάλληλοι πλέον, δεν υπάρχει ιδιοκτησία στη Ξάνθη. Εγώ ένα πράγμα θέλω να πω με αυτό που συναντήσαμε σήμερα εδώ την διακωμώδηση του ποδοσφαίρου, χωρίς μπάλες σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και με έναν διαιτητή, να μην έχει μπάλες και να έχει παιχτεί στο δεύτερο ημίχρονο πραγματικό ποδόσφαιρο δέκα λεπτά από τα σαρανταπέντε, δεν είναι ποδόσφαιρο στην κυριολεξία. Εγώ στη ζωή μου δεν έκανα ποτέ πίσω. Η Ξάνθη θα υποβιβαστεί. Έχει πολυιδιοκτησία, απαγορεύεται αυτό που υπάρχει στη Ξάνθη. Και αν αυτό το σκάνδαλο το θάψει ο οποιοσδήποτε θα είναι το μεγαλύτερο του ποδοσφαίρου. Η Ξάνθη έχει πουληθεί και πρέπει η ΕΕΑ να την υποβιβάσει. Το κακό είναι πως το πρόβλημα δεν είναι η Ξάνθη για εμάς. Το πρόβλημα είναι το πέναλτι που πήρε ο Ατρόμητος, αυτά που γίνονται για να ευνοηθούν συγκεκριμένες ομάδες για να μπουν στην εξάδα. Το πρωτάθλημα θα παιχτεί στην εξάδα. Δεν πειράζει όμως. Χάσαμε τζάμπα τρεις βαθμούς και λυπάμαι γι’ αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα τα φτιάξουμε όμως, σιγά-σιγά, αλλά θα τα φτιάξουμε».

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Κούγια προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ξάνθη, με τον κ. Πιαλόγλου σε ανάλογο ύφος να αναφέρει σε επίσημη δήλωση του:

«Λοιπόν ως εδώ και μη παρέκει. Αρκετά με τη ΣΟΥΖΑΝΑ. Άκου Σουζάνα: Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανήκει στο Χρήστο Πανόπουλο και τον Πολυχρόνη Συγγελίδη τα τελευταία αμνημόνευτα χρόνια και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές. Δήλωσε εσύ, ποιοι είναι οι μέτοχοι της ιστορικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΛ, προσκόμισε τις φορολογικές τους δηλώσεις και τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα. Επί την ευκαιρία, μήπως γνωρίζεις κάποιον ή κάποια, ονόματι “Κούγιας” που έχει δηλωθεί σαν διερμηνέας στον αγώνα του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με την ΠΑΕ ΑΕΛ;

Μακάρι Σουζάνα να υποβιβαστεί με όλες τις γνωριμίες και τις “ΠΛΑΤΕΣ” που έχεις, η πιο έντιμη και καθαρή ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες 3 δεκαετίες προκειμένου να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν αυτό ΣΟΥΖΑΝΑ συμβεί, δεσμεύομαι ότι θα σου στείλω χίλια (1.000) ροζ τριαντάφυλλα που φυσικά θα έχουν και το χρώμα της κορδέλας που σου αρέσει. Σέβομαι, εκτιμώ αλλά και παράλληλα θαυμάζω διαχρονικά την ιστορική ΠΑΕ ΑΕΛ για όσα έχει πετύχει και προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω των μοναδικών της φιλάθλων».

Μια δήλωση που δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο της ΑΕΛ, με τον κ. Κούγια να εκτοξεύει απειλές και να καταφέρεται με αγοραίες φράσεις κατά των παραγόντων της Ξάνθης όπως «σιχαμένες αδερφές», «αντρούκλες και φιλιππινέζες».

Η ξανθιώτικη ΠΑΕ επανήλθε με νέα ανακοίνωση της, σε διαφορετικό ύφος, όπου επιφυλάσσεται για προσφυγή στη δικαιοσύνη:  « Με αφορμή και σε απάντηση των όσων αναφέρουν σε πρόσφατες δηλώσεις-παρεμβάσεις τους αυτόκλητοι σωτήρες του ποδοσφαίρου αλλά και ενόψει όλου του θορύβου που έχει προκληθεί προσφάτως γύρω από το όνομά τους, τόσο o AO ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ όσο και οι μέτοχοί του, με την ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός τους, δηλώνουν τα εξής: “Το Ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τα όσα προβλήματα μπορεί να έχει, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν προσφέρεται και δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε οιονδήποτε σε γραφικότητες, συκοφαντίες και δυσφημιστικές δηλώσεις, οι οποίες μόνο στόχο έχουν την αναζήτηση, αδικαιολόγητης, κατά τα λοιπά, προσοχής. Δεν πρόκειται να βοηθήσουμε αυτόκλητους σωτήρες του ποδοσφαίρου και μάρτυρες της κάθαρσης σε αναζήτηση ρόλου και δημοσιότητας.  Για τις συκοφαντίες τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές και, πάνω απ’ όλες, η Ελληνική Δικαιοσύνη.”»

Τη στιγμή που ο Κούγιας κατήγγειλε την ξανθιώτικη φιλοξενία οι δικοί του έσπαζαν τα αποδυτήρια

Παρατηρητές της Superleague κατέγραψαν τις καταστροφές

Εικόνες ντροπής και ασέβειας προς τους οικοδεσπότες τους επέδειξαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Λάρισα, που μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη και την ήττα τους με 2-1 προχώρησαν σε βανδαλισμούς στους χώρους των αποδυτηρίων.

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Λάρισας Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις καταγγέλλοντας τη «φιλοξενία» της ξανθιώτικης ΠΑΕ και εξύβριζε τους παράγοντες και τον κόσμο της Ξάνθης, οι άνθρωποι της ΑΕΛ, παίκτες και παράγοντες, έσπαζαν τουαλέτες και πόρτες στα αποδυτήρια, δίνοντας ένα δείγμα του πολιτισμού της ομάδας τους.

Από την καταστροφική μανία μετά την ήττα τους κλωτσούσαν κι έσπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, ξεσπώντας σε πόρτες και ότι άλλο αντικείμενο υπήρχε μέσα στο χώρο, ενώ δεν γλίτωσε ούτε το κλιματιστικό που βρισκόταν εκεί.

Οι ζημιές και φθορές μετά από ειδοποίηση των ανθρώπων της Ξανθιώτικης ΠΑΕ που είδαν σοκαρισμένοι τα διαλυμένα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας καταγράφηκαν και από τους παρατηρητές της Super League για θα ακολουθήσουν οι ανάλογες  ενέργειες κατά της ομάδας της Λάρισας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …