Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ο κύβος ερρίφθη» για την δημοπράτηση του β΄ τμήματος του κάθετου εντός του 2020

«Ο κύβος ερρίφθη» για την δημοπράτηση του β΄ τμήματος του κάθετου εντός του 2020

0

Σε διαδικασία ωρίμασης η μελέτη για το τμήμα Μελίβοια – Εχίνος – Καμιά παράκαμψη προς Σταυρούπολη

 Την Παρασκευή οι Βούλγαροι δημοπρατούν τον σταθμό του Ρεντουζέμ (απέναντι από το Δημάριο)

 «Ο κύβος ερρίφθη» για την δημοπράτηση του β΄ τμήματος του κάθετου άξονα Ξάνθης και συγκεκραμένα του τμήματος Δημάριο – Μελίβοια. Μετά και την συνεδρίαση του Δ.Σ. της  Εγνατίας Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη αναφέρθηκε ως μέρους του σχεδιασμού των έργων, η δημοπράτησή του εντός του 2020.

Επικυρώθηκε η δημοπράτηση του β΄ τμήματος του κάθετου της Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωνσταντίνο Κουτσούκο, συμμετείχε το μέλος του Δ.,Σ της Εγνατία κ. Αντώνης Πασχάλης και όπως ανέφερε το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του 2020 και μάλιστα γίνονται προσπάθειες για να δημοπρατηθεί μέσα στο α’ εξάμηνο.  Επίσης ανέφερε πως το έργο που εκτελείται και αφορά το τμήμα (Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ) θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Ο προϋπολογισμός του τμήματος ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι 40 εκ. ευρώ ήταν ο προϋπολογισμός και του α΄ τμήματος και δόθηκε έκπτωση 60,4%.

Μελέτη για το τμήμα Μελίβοια – Εχίνος – Καμιά παράκαμψη προς Σταυρούπολη

Σε διαδικασία ωρίμασης της μελέτης όμως βρίσκεται και το γ’ τμήμα «Μελίβοια – Εχίνος», ανέφερε ο κ. Πασχάλης ενώ ερωτηθείς αν έχει γίνει λόγος για νέο τμήμα παράκαμψης στην Σταυρούπολη όπως εξεδήλωσε ως πρόθεση – πρόταση ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης ο κ. Πασχάλης ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Έργα της Εγνατίας στην ΑΜΘ

Ο κ. Αντώνης Πασχάλης, μέλος του Δ.Σ. της Εγνατίας

Γενικά όπως ανέφερε ο κ. Πασχάλης η Εγνατία οδός υλοποιεί και σχεδιάζει να υλοποιήσει πολλά έργα στην περιφέρεια ΑΜΘ. Προτεραιότητα θα δοθεί στην αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα, καθώς και στο τμήμα της οδού Καβάλας – Δράμας. Επίσης μεγάλης σημασίας  έργο είναι αυτό που αφορά την σύνδεση της Εγνατίας με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς και η συντήρηση του δρόμου στις Περιφερειακές Ενότητες του Έβρου και της Ροδόπης. Ιδιαίτερα για την Ροδόπη ο κ. Κουτσούκος ανακοίνωσε την επιλογή αναδόχου στο τμήμα Αμαξάδων – Μέστης, ύστερα από μία διαδικασία δημοπράτησης που έγινε με ταχύτατους ρυθμούς.

Την Παρασκευή οι Βούλγαροι δημοπρατούν τον σταθμό του Ρεντουζέμ (απέναντι από το Δημάριο)

Στις 24 Ιανουαρίου θα εγκατασταθεί από τις Βουλγαρικές αρχές ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το συνοριακό σταθμό στο Ρουντοζέμ με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2020. Η δημοπρασία έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση του Περιφερειάρχη Σμόλυαν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…