Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ O Φοσέ λύτρωσε την Ξάνθη στις καθυστερήσεις ισοφαρίζοντας 2-2 τον ΟΦΗ

O Φοσέ λύτρωσε την Ξάνθη στις καθυστερήσεις ισοφαρίζοντας 2-2 τον ΟΦΗ

0

Επεισοδιακό παιχνίδι με δύο πέναλτι και πρωταγωνιστή το VAR

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίχθηκε το ματς της Ξάνθης με τον ΟΦΗ, με την κρητική ομάδα να προηγείται δυο φορές, όμως η Ξάνθη βρήκε την απάντηση και τις δύο φορές, ενώ το 2-2 πέτυχε στο 92΄ ο Φοσέ λυτρώνοντας την ομάδα και κρατώντας την ζωντανή στη μάχη της 6άδας.

Μία φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους του ΟΦΗ που θεωρούν ότι προηγήθηκε φάουλ του Κάστρο. Ωστόσο ο διαιτητής Παπαδόπουλος που έκανε χρήση του VAR, έλεγξε τη φάση και έκρινε πως το γκολ είναι ορθό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μάλλον υποτονικά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή, ενώ βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ όταν στο 21′ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Κρητικών. Παρόλα αυτά, ο Νέιρα γλίστρησε στην εκτέλεση και εξαιτίας της διπλής επαφής της μπάλας στα πόδια του, το γκολ ακυρώθηκε!

Λίγο αργότερα όμως, στο 36΄ ο ΟΦΗ προηγήθηκε πάλι με πέλαντι που κέρδισε ο Σόσα, με τον Πορτογάλο να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα.

Η Ξάνθη προσπάθησε στη συνέχεια να βρει κενούς διαδρόμους στην άμυνα του ΟΦΗ αλλά ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά χωρίς να το κατορθώνει. Σε μία ανύποπτη φάση όμως ο Μπαξεβανίδης έκανε σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Κασάδο που την κατέβασε και σούταρε μέσα από την περιοχή για να μπει στην πορεία του σουτ ο Φοσέ και να ισοφαρίσει σε 1-1 (84′).

Η χαρά όμως, κράτησε για μόλις τρία λεπτά, για παίκτες και φιλάθλους της Ξάνθης, αφού ο Φιγκεϊρέδο έβαλε και πάλι μπροστά τον ΟΦΗ με εύκολο πλασέ. Όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα αποδράσουν με το διπλό, όμως Φοσέ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Στο 90′ + 2′ από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, πετάχτηκε στη μικρή περιοχή ξανά ο Γάλλος και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, όμως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι είχε προηγηθεί φάουλ του Κάστρο στον Κοροβέση. Η φάση ελέγχθηκε με τον ρέφερι να πηγαίνει στο VAR, όμως δεν έκρινε καμία παράβαση και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ξάνθη: Αμπάντ, Λισγάρας, Τεσέιρα, Κοβάτσεβιτς, Σόσα (46′ Καρασαλίδης), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Τέρκι (46′ Φοσέ), Κάστρο

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κουτρουμπής (86′ Νάστος), Νέιρα, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67′ Μπράουν), Στάικος, Μεγιάδο, Κοροβέσης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…