Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Νέες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Καβάλα και Δράμα

Νέες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Καβάλα και Δράμα

0
apati tilefono

Άγνωστοι προφασίστηκαν τηλεφωνικά τραυματισμό συγγενικών προσώπων και παρέλαβαν 1.600 και 2.000 ευρώ

 Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών- Πήγαν στα σπίτια τους για να παραλάβουν τα χρήματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Παρασκευή και το Σάββατο, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες, ηλικίας 90 και 78 ετών, στην Καβάλα και τη Δράμα.

Αναλυτικότερα, σε μία περίπτωση, το απόγευμα της Παρασκευής στην Καβάλα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 78χρονη στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση της 78χρονης, άγνωστη γυναίκα προσποιήθηκε την κόρη της, η οποία την προέτρεπε να την βοηθήσει, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να την πείσουν να παραδώσει 1.600 ευρώ σε άγνωστη συνεργό, η οποία μετέβη στο σπίτι της ηλικιωμένης, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Δράμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 90χρονη στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και με το πρόσχημα ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί, την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε άγνωστο συνεργό, ο οποίος μετέβη στο σπίτι της, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ προειδοποίησε για κρούσματα απόπειρας εξαπάτησης πολιτών στην Αλεξανδρούπολη, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα. Όπως ανέφερε, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με πολίτες και προφασιζόμενοι ότι το παιδί τους ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, ζητούσαν χρηματικά ποσά είτε για να αποφευχθούν οι νόμιμες ποινικές συνέπειες είτε για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…