Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μοριοδότηση εντοπιότητας μιας μονάδας για τους κατοίκους της ΠΑΜΘ στην προκήρυξη των 400 συνοριοφυλάκων

Μοριοδότηση εντοπιότητας μιας μονάδας για τους κατοίκους της ΠΑΜΘ στην προκήρυξη των 400 συνοριοφυλάκων

0

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με επιστολή στον Μ. Χρυσοχοΐδη ζητά επαναξιολόγηση και επαυξημένη μοριοδότηση για τους κατοίκους του Έβρου

 Οι συνοριοφύλακες του Έβρου αναφέρουν: «Η συνοριακή φύλαξη τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην περιοχή μας στηρίχτηκε κατά κόρον σε παιδιά αυτού του τόπου»

Με μοριοδότηση για την εντοπιότητα που αφορά όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Η εν λόγω προκήρυξη έχει συγκεντρώσει θερμό ενδιαφέρον, όπως αναμένεται, καθώς αποτελεί ευκαιρία απασχόλησης για αρκετούς πολίτες της Περιφέρειάς μας.

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου εκφράζει τις αντιρρήσεις της, καθώς, αν και θεωρεί σωστό να υπάρχει μοριοδότηση εντοπιότητας για τους κατοίκους της ΑΜΘ, δεν υπάρχει επαυξημένη μοριοδότηση για τους κατοίκους του Έβρου, που, όπως επισημαίνει, σηκώνουν τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού προσφυγικού. Με την επιστολή τους οι συνοριοφύλακες του Έβρου ζητούν την επαναξιολόγηση του συγκεκριμένου κριτηρίου, επισημαίνοντας πως «η μοριοδότηση, όπως αποτυπώνεται σήμερα, εξανεμίζεται και δεν έχει καμία ουσιαστική ισχύ».

Η επιστολή συγκεκριμένα αναφέρει: «κύριε Υπουργέ, λίγες ημέρες πριν την εξαγωγή της προκήρυξης για την πρόσληψη 400 νέων συνοριοφυλάκων για την περιοχή μας, τον Έβρο, ενημερωνόμαστε πως το κριτήριο της εντοπιότητας πριμοδοτείται μόνο με μία (1) μονάδα, όταν ορθά η προκήρυξη αφορά όσους προέρχονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με βάση την ανωτέρω θεώρηση, οφείλουμε να σας επισημάνουμε έστω και την τελευταία στιγμή την ένστασή μας προκειμένου να επαναξιολογήσετε την συγκεκριμένη ρύθμιση δημιουργώντας ισχυρότερη μοριοδότηση πέραν της μίας (1) μονάδας στην εντοπιότητα του νομού Έβρου. Μια μοριοδότηση που όπως αποτυπώνεται σήμερα εξανεμίζεται και δεν έχει καμία ουσιαστική ισχύ.

Η συνοριακή φύλαξη τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην περιοχή μας στηρίχτηκε κατά κόρον σε παιδιά αυτού του τόπου.

Καταφέραμε με τεράστιες δυσκολίες τα τελευταία  είκοσι χρόνια, άλλοτε με την υποστήριξη της πολιτείας και άλλοτε με την απαξίωσή της στο θεσμό της συνοριακής φύλαξης, να κρατήσουμε τα σύνορα μας δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα για την πατρίδα μας και τον τόπο μας. Καθοριστικής σημασίας όμως κριτήριο ήταν η αγάπη μας για τον τόπο μας και η μόνιμη παραμονή μας στα ακριτικά χωριά μας. Αυτό το ισχυρό κριτήριο της παραμονής, αποτελεί το θεματοφύλακα για τη συνοριακή φύλαξη του μέλλοντος ανεξαρτήτως της εκάστοτε βούλησης της πολιτείας.

Θεωρούμε πως είναι επιτακτική και αναγκαία η ενίσχυση επιπλέον μοριοδότησης της εντοπιότητας όσων υποψηφίων προέρχονται από το νομό Έβρου έναντι των υπολοίπων υποψηφίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι αναγκαία η προτεραιότητα στα παιδιά των ακριτικών μας χωριών που θα αποτελέσουν τους ισχυρούς ακρίτες της χώρας μας αλλά και των χωριών τους.

Η ιστορία κύριε Υπουργέ, μας έχει διδάξει πως οι μόνιμοι κάτοικοι του τόπου μας επιθυμούν την παραμονή τους και έχουν κάθε λόγο να μην αναζητήσουν στο μέλλον ούτε μετάθεση ούτε και μετακίνηση σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτό και μόνο το κριτήριο αποτελεί για όλους μας και κυρίως για την τοπική κοινωνία μας την διασφάλιση διαχρονικά της αξίας της Συνοριοφυλακής και της εύρυθμης υπηρεσιακής λειτουργίας αυτής.

Σήμερα ο επαναπροσδιορισμός της δομής και η ανάπτυξη της Συνοριοφυλακής στην Ελληνική Επικράτεια βρίσκονται σε ένα πολύ σημαντικό σταυροδρόμι.

Τα λάθη του παρελθόντος, δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία τα έχει βιώσει και η σημερινή κατάσταση έχει διαμορφωθεί έτσι εξαιτίας των επιλογών της πολιτείας και μόνο. Ευελπιστούμε τόσο εσείς όσο και κάθε αρμόδιος φορέας να λάβει αυτές τις αποφάσεις, που θα διασφαλίσουν ακέραιη την συνοριακή φύλαξη στο μέλλον. Η εμπειρία σας και η πολυετή γνώση σας στα θέματα αυτά, θεωρούμε πως θα βοηθήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, στην αναθεώρηση αυτών των κριτηρίων προς την ανωτέρω κατεύθυνση. Ευελπιστούμε, ότι η Κυβέρνηση θα βοηθήσει πραγματικά τον ακριτικό Έβρο που το έχει τόσο ανάγκη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έρχονται αλλαγές σε Γυμνάσια – Λύκεια

  Σενάρια για κατάργηση των προαγωγικών, παράταση του σχολικού έτους και μείωση της ύ…