Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Μόλις που πρόλαβε να βγει από το φλεγόμενο σπίτι του…

Μόλις που πρόλαβε να βγει από το φλεγόμενο σπίτι του…

0

Δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσε η στέγη της μονοκατοικίας στον Δαφνώνα – Όλη νύχτα η Πυροσβεστική προσπαθούσε να σβήσει την πυρκαγιά

 

Ο άτυχος 60χρονος υπέστη σοκ  – Δήμος και αντιπεριφέρεια Ξάνθης ανέλαβαν την σίτιση και την στέγαση του πυρόπληκτου

 

 

 

 

 

 

Παρ’ όλίγον τραγωδία στον Δαφνώνα της Δημοτικής Ενότητα Σταυρούπολης. Πυρκαγιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα σε διώροφη μονοκατοικία στην άκρη του οικισμού και ο άτυχος ιδιοκτήτης της ο 60χρονος Γ.Π. μόλις που πρόλαβε να βγει ζωντανός πριν καταρρεύσει η φλεγόμενη στέγη του διώροφης κατοικίας του!

Ξύπνησε από θόρυβο και πρόλαβε να βγει από το σπίτι του λίγο πριν καταρρεύσει η στέγη

Όπως μας πληροφόρησε ο επιπυραγός του Πυροσβεστικού Τμήματος Σταυρούπολης κ. Τζάνης Ανδριώτης η υπηρεσία ειδοποιήθηκε από γείτονα που είδε την στέγη να φλέγεται στις 3.38, ξημερώματα Τρίτης. Αμέσως μετέβησαν 3 υδροφόρα οχήματα και 1 βοηθητικό και 9 πυροσβέστες που επιχειρούσαν όλη νύχτα για να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Επίσης υπήρξε κλιμάκιο της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον ένοικο στο Κ.Υ. Σταυρούπολης. Ο 60χρονος υπέστη σοκ αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.   Η πυρκαγιά ξέσπασε ενώ κοιμόταν και την αντιλήφθηκε ευτυχώς πριν να είναι αργά για τον ίδιο και πρόλαβε και πετάχτηκε έξω. Δευτερόλεπτα μετά κατέρρευσε η στέγη. Το σπίτι του κάηκε ολοσχερώς… Μάλιστα όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ο 60χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει  δεν φρόντισε να πάρει κάποιο πανωφόρι και εξήλθε με τις πυτζάμες μέσα στο τσουχτερό κρύο. Οι πυροσβέστες τον βρήκαν να στέκει μπροστά στο σπίτι του που καιγόταν ενώ κάποια στιγμή προσπάθησε να πλησιάσει για να πάρει κάτι αλλά τον εμπόδισαν οι πυροσβέστες.

Δήμος και αντιπεριφέρεια ανέλαβαν την σίτιση και την στέγαση του πυρόπληκτου

Να σημειώσουμε ότι άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο του δήμου Ξάνθης που ανέλαβε μέσω της πρόνοιας την σίτιση και την προσωρινή διαμονή του άστεγου πλέον αφού το σπίτι του είναι μη κατοικήσιμο καθώς επίσης και της Π.Ε Ξάνθης. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Ευφραιμίδης η κοινωνική δομή «Στήριξη» θα αναλάβει να βρει στέγη σε καταλύματα της περιοχής. Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους επέδειξαν και σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής.

Από το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Όπως μας ανέφερε ο κ. Ανδριώτης το σπίτι έχει καεί ολοσχερώς και τα στοιχεία είναι ελάχιστα. Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν στο τζάκι που είχε το σπίτι και πιθανότατα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από την καπνοδόχο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthooulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…