Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Mε φόρα από τη Superleague ο Άρης πήρε τη νίκη στα Πηγάδια

Mε φόρα από τη Superleague ο Άρης πήρε τη νίκη στα Πηγάδια

0

Με το 0-1 η  Ξάνθη διατηρεί λίγες ελπίδες για την πρόκριση

Ο Άρης απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς επικράτησε της Ξάνθης στα Πηγάδια με 0-1 χάρη σε γκολ του Μπράουν Ιντέγε ενώ ακυρώθηκε γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 89ο λεπτό.

Οι κιτρινόμαυροι του βορρά, προερχόμενοι από μία τεράστια νίκη με 4-2 στη Superleague επί του αιώνιου αντιπάλου τους ΠΑΟΚ, μπήκαν στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση και σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ, ενώ η Ξάνθη από την άλλη είχε ένα πιο παθητικό ρόλο.

Οι «κίτρινοι» απείλησαν για πρώτη φορά με τον Φετφατζίδη στο 9ο λεπτό, μετά από λάθος του Κασάδο, για να ακολουθήσουν δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις από τον Μπέντο στο 11ο λεπτό. Η πρώτη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ματίγια και η δεύτερη ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, σε σουτ του Μιχάι Κόρχουτ.

Η υπεροχή αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 17ο λεπτό όπου μετά από συνεργασία των Φετφατζίδη-Λάρσον, ο τελευταίος τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε και ο Νιγηριανός απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 0-1.

Μετά το γκολ η Ξάνθη αφυπνίστηκε, έγινε πιο απαιτητική κι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι της έδωσε χώρο ο  Άρης. Ωστόσο με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Σόσα στο 41ο λεπτό, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Κουέστα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά, ίσως έφταιγε η ώρα που διεξήχθη το παιχνίδι και η πολική θερμοκρασία στο γήπεδο, αλλά ο ρυθμός ανέβηκε αρκετά μετά τις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές.

Ο Άρης δημιούργησε δύο ευκαιρίες στο  66ο και στο 72ο λεπτό αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Μπέντο δήλωσε παρών.

Με την είσοδό τους στο παιχνίδι οι Φοσέ και Κοβάσεβιτς στο 70ο λεπτό έδωσαν πνοή την ομάδα αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά, σε αντίθεση με τον Άρη που ήταν πιο επικίνδυνος και απείλησε την εστία της Ξάνθης στο 79΄ και στο 82΄, ενώ στο 89΄πέτυχε ένα γκολ που ο επόπτης ακύρωσε ως οφσάιτ γλυτώνοντας την τοπική ομάδα από σίγουρο αποκλεισμό.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Φοσέ βρέθηκε με τη μπάλα μπροστά στην εστία αλλά σούταρε άουτ χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση και έτσι η Ξάνθη διατηρεί τώρα κάποιες λιγοστές ελπίδες να κάνει την ανατροπή στο Κλεάνθης Βικελίδης, στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λισγάρας, Ντζουρίσκοβιτς (Ξάνθη), ενώ πολυτιμότερος παίκτης για την Ξάνθη ήταν ο Μπέντο που κράτησε όρθια την ομάδα με τις με τις αποκρούσεις του.

Ξάνθη (Παράσχος): Σάο Μπέντο, Τερκί, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο (72’ Φοσέ), Μουλεν (58’ Αμορίμ), Μπαριέντος (71’ Κοβάσεβιτς), Καμαρά, Τζουρίσκοβιτς, Σόσα, Κάστρο.

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Ροζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα (69’ Μαντσίνι), Λάρσον (59’ Ντουρμισάι), Φετφατζίδης, Ιντέγε (83’ Μπα).

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…