Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λύση «οξυγόνο» για τους ασθενείς αιματολογικών παθήσεων Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης

Λύση «οξυγόνο» για τους ασθενείς αιματολογικών παθήσεων Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης

0

Ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για θεραπεία επτά ημερών στο τμήμα χωρίς εισαγωγή στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Ευχαριστίες από τους ασθενείς

Δε θα χρειάζεται πλέον να μετακινούνται στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης οι ασθενείς αιματολογικών παθήσεων Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, καθώς δόθηκε λύση με την παρουσία αιματολόγου στο Νοσοκομείο της Καβάλας για την παρακολούθηση της θεραπείας τους. Πρόκειται για μια εφ’ όρου ζωής θεραπεία, εφτά ημέρες κάθε μήνα, με λήψη του φαρμάκου Vidaza (υποδόριες ενέσεις) που προμηθεύονται οι ασθενείς από το φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πραγματοποιείται σε Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, χωρίς να γίνεται εισαγωγή των ασθενών σε Αιματολογική Κλινική.

Στις σχετικές ευχαριστίες τους ασθενείς που πλέον μπορούν να εξυπηρετούνται με μεγαλύτερη ευκολία στο γειτονικό νοσοκομείο αναφέρουν: «επισημαίνουμε τον δραστήριο Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Τσαλικάκη Δημήτριο και τον Βουλευτή Ν.Δ. κύριο Πασχαλίδη Ιωάννη οι οποίοι είχαν τα τηλέφωνά τους διαθέσιμα και μας διαβεβαίωναν ότι το πρόβλημά μας θα λυθεί (τουλάχιστον ως προς το πρώτο στάδιο) και ότι η θεραπεία μας (με το φάρμακο VIDAZA για εφτά ημέρες κάθε μήνα), θα πραγματοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας και δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουμε στα Νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης ή της Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε επίσης και τη Βουλευτή Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Κεφαλίδου Χαρά που ασχολήθηκε με το πρόβλημά μας και κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας.

Πρόσφατα, ο Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. κ. Πασχαλίδης Ιωάννης, την ώρα που ήταν στο Υπουργείο Υγείας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας και μας διαβεβαίωσε ότι ο κ. Εμμανουήλ Σπανουδάκης (Επίκουρος Καθηγητής, ειδικός αιματολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης) θα βρίσκεται μία φορά την εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Όλοι εμείς οι ασθενείς και των τριών Νομών (Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης) γνωρίζουμε ότι ο κύριος Σπανουδάκης είναι ένας λαμπρός επιστήμονας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Τον ευχαριστούμε που δέχτηκε να έχει την επίβλεψη για τις θεραπείες μας. Τέλος, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους πάρα πολύ που δώσατε λύση στο μεγάλο πρόβλημά μας όλων των ασθενών και των τριών Νομών (Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης) και μπήκε ένα λιθαράκι για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου της Καβάλας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…