Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η καινοτομία «χτυπά την πόρτα» του 6ου Γυμνασίου Ξάνθης

Η καινοτομία «χτυπά την πόρτα» του 6ου Γυμνασίου Ξάνθης

0

Είναι ανάμεσα στα 16 σχολεία της χώρας που θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Junior Engineer Academy από το ίδρυμα της Deutsche Telekom και το STEM Education

 

Το ίδρυμα της Deutsche Telekom και ο STEM Education φέρνουν στην Ξάνθη και το 6ο Γυμνάσιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα JEA

Το ίδρυμα της Deutsche Telekom διευρύνει τις διεθνείς του δραστηριότητες, φέρνοντας στην Ελλάδα το πρόγραμμα Junior Engineer Academy, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό STEM Education.

Το Junior Engineer Academy (JEA) είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ιδρύθηκε με επιτυχία από το Ίδρυμα της Deutsche Telekom στην Γερμανία το 2005 και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 100 γερμανικά σχολεία. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα JEA θα έχει διάρκεια 2 έτη και θα υλοποιηθεί από τον STEM Education σε 16 σχολεία της χώρας, απευθυνόμενο σε μαθητές δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα που πρόσφατα έλαβε  πιστοποίηση από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και την μηχανική, να διευκολύνει τη μετάβασή τους από το σχολείο στο πανεπιστήμιο και να ενισχύσει τις ψηφιακές τους δεξιότητες, περιλαμβάνοντας 28 διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Και τα 16 σχολεία έχουν εφοδιαστεί δωρεάν με τον απαραίτητο εξοπλισμό (κιτ ρομποτικής, 3D εκτυπωτές, εργαλεία, μπαταρίες, Arduino κλπ.), τον οποίο θα αξιοποιήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ειδικά εκπαιδευμένοι για τις ανάγκες του προγράμματος.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του προγράμματος, είναι η δημιουργία καναλιών επικοινωνίας με επιχειρήσεις και πανεπιστήμια, ενώ οι γνώσεις που θα αποκτηθούν μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αξιοποιηθούν για την εξέλιξη του.

Η παρουσία του STEM Education στην πόλη της Ξάνθης, βοήθησε σημαντικά ώστε ένα από τα 16 σχολεία της χώρας που επιλέχτηκαν να είναι το 6ο Γυμνάσιο της Ξάνθης. Το σχολείο έχει ήδη εξοπλιστεί με σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και 30 περίπου μαθητές του σχολείου συμμετέχουν σε αυτό με ενθουσιασμό.

Επιπλέον γίνονται προσπάθειες ώστε και άλλα σχολεία της πόλης μας να επωφεληθούν από αυτή την εκπαιδευτική συνεργασία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έγκριση για 20 θέσεις στον δήμο και στον ΣΔΑΝ Ξάνθης

  Εγκρίθηκε η πρόσληψη 20 θέσεων  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνο…