Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Γιορτές με «ταμείο μείον» για την αγορά

Γιορτές με «ταμείο μείον» για την αγορά

0

Κίνηση  υπήρχε αλλά όχι …αγοραστική!

 

Ουρές παρατηρήθηκαν μόνο στις τράπεζες για πληρωμές!

 

 

Ταμείο κάνουν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας μετά τις γιορτές του Δωδεκαημέρου και αυτό που διαπιστώνουν είναι ότι τους βγαίνει …μείον! Η αγορά όπως μας αναφέρουν ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου καθώς και ο πρόεδρος του σωματείου Υφασματοπωλών κ. Γιάννης Αλεξόπουλος είχε κίνηση από κόσμο αλλά όχι κίνηση αγοραστική!

Κίνηση στην αγορά υπήρχε αλλά όχι …αγοραστική!

Είναι γεγονός ότι ο στολισμός της πόλης συνέβαλε στην δημιουργία εορταστικού κλίματος και αυτό αποτέλεσε έναν θετικό στοιχείο για την καλή ψυχολογία που ως γνωστόν είναι ευνοϊκός παράγοντας για κατανάλωση ωστόσο αυτό δεν φάνηκε στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων καθώς οι βόλτες ήταν πολλές αλλά οι αγορές περιορισμένες.  Για άλλη μια φορά πρωταθλητές στην κίνηση αναδείχθηκαν οι …Τράπεζες καθώς μόνο αυτές είχαν ουρές από πολίτες για να πληρώσουν τέλη, ρυθμίσεις φόρων και άλλες υποχρεώσεις τους.  Το κοινωνικό μέρισμα που για φέτος δόθηκε σε  πολύ περιορισμένο αριθμό δικαιούχων ήταν κάτι επίσης που έλειψε από την αγορά και αυτό διαπιστώθηκε στην συγκρατημένη καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών που περιορίστηκε στα απαραίτητα με έμφαση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και κάποια δώρα για τα παιδιά:

«Για άλλη μια φορά η αγοραστική κίνηση ήταν πεσμένη. Αγορές μετρημένες και την τελευταία στιγμή. Όλα τα μέλη μας διαπιστώνουν πτώση και στις αγορές παιχνιδιών και ειδών ένδυσης και υπόδησης. Έχει αλλάξει η καταναλωτική συμπεριφορά. Ο κόσμος κάνει πιο πολύ οικογενειακές γιορτές δεν βγαίνει έξω έτσι περιορίζει τα ψώνια σε φαγώσιμα. Επίσης οι Τράπεζες απορροφούν μεγάλο μέρος από τους μισθούς τα δώρα και τις συντάξεις αφού οι περισσότεροι έχουν ρυθμίσεις και δίνουν προτεραιότητα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και στα ρούχα», τονίζει ο κ. Μίλκογλου.

«Είναι χρόνια τώρα που η καταναλωτική νοοτροπία έχει αλλάξει. Επικρατεί ένα μούδιασμα.  Σταμάτησαν τα πολλά δώρα. Οι νέοι αυτοί που παραδοσιακά καταναλώνουν πιο πολύ είναι πολύ συγκρατημένοι και είναι φυσιολογικό. Με μισθούς των 500 και 600 ευρώ τι να καταναλώσεις», σημειώνει με εμφανή προβληματισμό ο κ. Αλεξόπουλος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα “Σπίτι μου 2”: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξή του

Τα ψιλά γράμματα που πρέπει να προσέξετε O χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής …