Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ «Γέφυρες Τέχνης» στο Δροσερό με καλλιτεχνικές και μουσικές δράσεις για τα παιδιά

«Γέφυρες Τέχνης» στο Δροσερό με καλλιτεχνικές και μουσικές δράσεις για τα παιδιά

0

Η ομάδα που ασχολείται με την κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων επισκέφθηκε το Σάββατο τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Ρομά «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Το Σάββατο, 11.1.2020, επισκέφθηκε τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» και τον οικισμό του Δροσερού, η Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, ιδρυτής της οργάνωσης «Γέφυρες Τέχνης» (Art Bridges). Μια ομάδα, η οποία προωθεί την κοινωνική ένταξη των παιδιών, από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από τη μουσικοθεραπεία και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Η Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ βρέθηκε στην Έλλάδα το 1998, ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με επιβλέποντα καθηγητή τον ιστορικό Τέχνης τον Νίκο Χατζηνικολάου. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας. Το 2015 διακρίθηκε στο Ισραήλ με το βραβείο Premio de la Americas. Το 2014 ήταν επικοινωνιακός σύμβουλος για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερουσαλήμ. Το 2012 βραβεύτηκε από τον τότε πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος Καλντερόν, ως μια από τους 100 σημαντικότερους Κολομβιανούς της διασποράς. Στην ίδια λίστα ήταν ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο ζωγράφος Φερνάντι Μποτέρο, αλλά και η ποπ σταρ Σακίρα.

Όπως δηλώνει και η ίδια: «Αυτό που μας ενδιαφέρει να είναι να στήσουμε γέφυρες προσέγγισης και κοινωνικής ένταξης για παιδιά από διάφορες χώρες και διάφορα κοινωνικά υπόβαθρα»

Το Σάββατο λοιπόν, πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο συμμετείχαν 20 παιδιά από τον οικισμό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο εργαστήριο συμμετείχε  ο Κιθαρίστας, Θανάσης Ζαχαρούλης, εθελοντής με τις  Γέφυρες Τέχνης.

«Ο Σύλλογος μας, τα μέλη και το ΔΣ, θέλει να ευχαριστήσει πολύ την οργάνωση «Γέφυρες Τέχνης» για την επίσκεψη τους και για τις 2 κιθάρες που δωρίσαν στον Σύλλογο. Προσδοκούμε μέσα από τη συνεργασία μας, να αναδείξουμε τα μουσικά ταλέντα του οικισμού μας και να προάγουμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Ρομά, μέσω της μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό», σημείωσε σχετικά ο σύλλογος με την ολοκλήρωση της δράσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λογοτεχνικό εργαστήρι με τον Γιώργο Φραντζολά: «Για να ξανασυναντηθούμε με τον Παπαδιαμάντη»

Τέσσερις συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2…