Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαμόρφωση χώρων καταφυγής στην Ξάνθη

Διαμόρφωση χώρων καταφυγής στην Ξάνθη

0

Προληπτική υποχρέωση του Δήμου

Η παρέμβαση υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

Πριν λίγο καιρό είχαμε επισημάνει την ανάγκη να υπάρχουν στην πόλη της Ξάνθης ελεύθεροι χώροι. Τονίζαμε λοιπόν τότε πως αυτό θα πρέπει να γίνει και ως προτεραιότητα, διότι οι χώροι αυτοί, ονομάζονται χώροι καταφυγής. Δηλαδή, σε περίπτωση σεισμού να υπάρχουν οι χώροι αυτοί όπου θα κατευθύνονται για ασφάλεια οι κάτοικοι.

Επανερχόμαστε λοιπόν απευθυνόμενοι προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης ενημερώνοντας τους αρμοδίους πως η χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση χώρων καταφυγής Δήμου μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση της Περιφέρειάς μας.

Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία θα επιλέξει δυο-τρεις περιοχές-χώρους για να γίνουν εκεί οι διαμορφώσεις των χώρων υποδοχής κατοίκων σε περίπτωση σεισμού.

Προηγουμένως βέβαια θα πρέπει να γίνει μελέτη, να εγκριθεί και να γίνει η δημοπράτηση των σχεδίων για τους χώρους καταφυγής.

Βέβαια, ευχή όλων είναι να μην συμβεί ποτέ σεισμός, όμως αυτό κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει. Γι’ αυτό η πρόληψη είναι προτιμότερη όπως και η προετοιμασία πριν γίνει το κακό.

Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…