Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Άρης – Ξάνθη 2-1 και αποκλεισμός από το κύπελλο

Άρης – Ξάνθη 2-1 και αποκλεισμός από το κύπελλο

0

Με δύο γκολ οφσάιντ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ

Ο Άρης νίκησε 2η φορά την Ξάνθη (2-1) και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όμως την παράσταση… έκλεψε ο επικίνδυνος επόπτης Σάββας που «έχασε» τα οφσάιντ στα δύο από τα τρία γκολ του αγώνα! Οι παίκτες της Ξάνθης προηγήθηκαν με τον Φοσέ, δημιουργώντας προσδοκίες για την ανατροπή και την πρόκριση, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκαναν την ανατροπή στη συνέχεια και με δύο γκολ των Σάσα και Ιντέγε πήραν την πρόκριση.

Η Ξάνθη με πεντάδα στην άμυνα και τρεις χαφ στη μεσαία γραμμή «κλείδωσε» τον Άρη στο πρώτο 20πτο του αγώνα καθώς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τουλάχιστον τρεις φάσεις για να σκοράρει.

Οι μέσοι της Ξάνθης κατάφεραν τελικά στο 22ο λεπτό, με την άμυνα των «κίτρινων» πολύ ψηλά, να τροφοδοτήσουν τον Φοσέ ο οποίος πέρασε και τον Κουέστα και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επιθετικός της Ξάνθης ήταν εκτεθειμένος, ο επόπτης Νίκος Σάββας δεν αντιλήφθηκε την παράβαση κι έτσι η τοπική ομάδα προηγήθηκε με 0-1.

Από εκείνο το σημείο όμως ο μέχρι τότε επιπόλαιος Άρης πήρε φωτιά και ανέκτησε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας ευκαιρίες, χωρίς όμως αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Τη λύση έδωσε στο 43’ ο Λούκας Σάσα ο οποίος  σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κι έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γκονζάλβες ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια ένταση σε αντίθεση με την Ξάνθη η οποία είχε πιο παθητικό ρόλο. Δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε τρεις κλασικές ευκαιρίες κάτι που τελικά κατάφεραν στο 59ο λεπτό με τον ο Μπράουν Ιντέγε και δεύτερο λάθος του βοηθού καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Λάρσονπου έκανε την πάσα Άρη ήταν εκτεθειμένος.

Ο Γιώργος Πάράσχος προσπάθησε με αλλαγές να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ και απείλησε μάλιστα στο 79 για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Δεληζήσης (Άρης), Φασίδης, Ντος Σάντος, Ντουρίσκοβιτς (Ξάνθη)

ΑΡΗΣ (Ενινγκ): Κουέστα, Ροζ (88’ Μπακούτσης), Κορχουτ, Δεληζησης, Βελεθ, Ματιγια, Λούκας Σάσα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (77’ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63’ Ντιγκινί).

ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57’ Μπαξεβανίδης), Φασίδης 70’ Μασάδο), Μαλεζάς, Κάστρο, Ντουρίσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64’ Ντος Σάντος)

Στο Βικελίδης ήταν και ο Αυγενάκης

Στο Κλεάνθης Βικελίδης βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση Άρης-Ξάνθη, έχοντας δίπλα του παράγοντες των γηπεδούχων.

Εκεί ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να «απολαύσει» τους οπαδούς των γηπεδούχων να βρίζουν εν χορώ την Ξάνθη και τον Ιβάν Σαββίδη και να γευτεί από πρώτο χέρι την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων να έχουν φανατίσει τους οπαδούς όλων των ομάδων προκαλώντας ακραίες αντιδράσεις και συμπεριφορές.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …