Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανακλήθηκαν παγάκια Ξάνθης και Κατερίνης από τον ΕΦΕΤ

Ανακλήθηκαν παγάκια Ξάνθης και Κατερίνης από τον ΕΦΕΤ

0

Κρίθηκαν ως μη ασφαλή με βάση εργαστηριακούς ελέγχους που εντόπισαν υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηριοειδών, E.Coli

 Σε ανάκληση μη ασφαλών συσκευασμένων πάγων από την αγορά από την αφορά προχώρησε ο ΕΦΕΤ κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων, που διαπίστωσαν ως μη ασφαλή προς κατανάλωση παγάκια από δύο επιχειρήσεις Ξάνθης και Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου συσκευασμένου πάγου, προέβη σε δειγματοληψία των κάτωθι προϊόντων :

1. Παγάκια EXPRESS, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 4,5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 7-12-2019 και ημερομηνία λήξης 7-12-2020, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΠΑΝΤΣΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΓΑΚΙΑ EXPRESS, Τέρμα 28ης Οκτωβρίου 16, Ξάνθη.

2. Παγάκια NICE ICE, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 1,2 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 11-10-2019 και ημερομηνία λήξης 10-10-2020, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση NICE ΠΑΓΟΣ, Περιοχή 2616 Α.Τ. Δήμου Κατερίνης.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού του Κράτους, διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηριοειδών, E.Coli, εντερόκοκκων και κολοβακτηριοειδών, E.Coli, αντίστοιχα. Τα ανωτέρω δείγματα χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των ανωτέρω ΜΗ ΑΣΦΑΛΩΝ προϊόντων από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών υποδέχτηκε στο χώρο του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ξεναγήθηκαν στο Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθ…