Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 10+2 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

10+2 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων

0

Καταληκτικές ημερομηνίες για τις 2 προκηρύξεις: 24/1 και 26/1

 

 

Την πρόσληψη 10 ατόμων  με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας δυο (2) μηνών για την αντιμετώπισή κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών για τις ανάγκες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας έτους 2020 ανακοίνωσε ο δήμος Αβδήρων. Οι θέσεις αφορούν την ειδικότητα ΥΕ Εργατών.

Αιτήσεις υποβάλλονται από 20-01-2020 έως και τις 24-01 -2020, στο γραφείο

προσωπικού του Δήμου Αβδήρων

 

2 προσλήψεις στους Παιδικούς του δήμου Αβδήρων

Την πρόσληψη δύο (2) ατόμων δίμηνης διάρκειας με ειδικότητα ΔΕ ΒΟΗΘΟΥ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥ και ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου

Χρόνου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, με τα

αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα.

 

Αναλυτικά:

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΤΟΜΩΝ
ΔΕ Β.ΒΡΕΦ/ΚΟΜΩΝ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ 1
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ 1

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση στο ΝΠΔΔ Δήμου Αβδήρων,

ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στη Γενισέα Ξάνθης (στο κτίριο του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ)

και αρμόδια για την παραλαβή είναι η κ.Γκιαουράκη Αναστασία έως τις 26 /01/2020.

 

100 προσλήψεις συνοριοφυλάκων στην Ξάνθη

 

 Για το ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης (πρώην Αστυνομική Σχολή) –  Με το κριτήριο της εντοπιότητας

 

Συνοριοφύλακες: Εβδομάδα προκηρύξεων για 1.200 θέσεις – Οι τελευταίες εξελίξεις

 

 

Σχεδόν ταυτόχρονα θα εκδοθούν οι δύο προκηρύξεις που αφορούν στην πρόσληψη 1.200 συνοριοφυλάκων. Με μικρή καθυστέρηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτεί η έκδοση θα βγουν στον αέρα οι δύο προκηρύξεις.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν πως αυτό θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

Αρχικά, θα εκδοθεί η προκήρυξη των μονίμων και αμέσως μετά με απόσταση ολίγων ημερών θα εκδοθεί η προκήρυξη των 800 εποχικών με ετήσια σύμβαση εργασίας.

 

Σημειώστε ορισμένα σημεία – κλειδιά που θα παίξουν ρόλο στο νέο διαγωνισμό:

 

Όριο ηλικίας: Έως 28 ετών (παρά τις συζητήσεις και τις πιέσεις που ασκήθηκαν για επιμήκυνση έως το 30ο παρέμεινε τελικά το 28ο ).

Εντοπιότητα

Ανάστημα: 1,70 χωρίς υποδήματα

Τατουάζ: Να μην έχουν δερματοστιξία

Στρατιωτικές υποχρεώσεις: Εκπληρωμένες

Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων θα προκύψει:

Το γενικό βαθμό απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β’κύκλου) ή ΕΠΑΛ

Εντοπιότητα

Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή έφεδρος αξιωματικός ή υπηρεσία ως ΕΠ.ΟΠ. ή ειδικές δυνάμεις ή Προεδρική Φρουρά ή εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης

Γνώση ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γερμανικής, Γαλλικής, Ιταλικής)

Πτυχίο Δημοσίου ΙΕΚ Ειδικότητας “Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας»

Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή (Γ’, Δ’ ΕΒ’, ΕΓ’, ή ΕΔ’) , μοτοσικλέτας, μοτοποδηλάτου

Τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Πολυτεκνική, τριτεκνική ιδιότητα ή ανήλικα τέκνα.

Μοριοδότηση εντοπιότητας

Η πρόσληψη των Συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου γίνεται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, βάσει της διαδικασίας και των προσόντων πρόσληψης που προβλέπονται για τους Συνοριοφύλακες. Κατόπιν απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προστίθενται πέντε μονάδες, επιπλέον των καθοριζομένων από τις κείμενες διατάξεις στη βαθμολογία των υποψηφίων, που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από της γεννήσεώς τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στην Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, που θα προκηρυχθούν θέσεις, δηλαδή στον Νομό Ξάνθης.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για 4 προσλήψεις στο δήμο Τοπείρου

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

2 ΔΕ ή ΥΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων

2 ΥΕ Εργατών

Αιτήσεις μέχρι 22.1.2020.

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A387%CE%A9%CE%97%CE%A8-%CE%98%CE%A1%CE%93?inline=true

ΟΑΕΔ-Νέο πρόγραμμα: «Bonus» μέχρι 17.000 ευρώ σε ανέργους για να στήσουν επιχείρηση

 

 

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας – εστιασμένο στις γυναίκες ανέργους – ετοιμάζεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει επιδότηση έως και 17.000 ευρώ σε 2.500 ανέργους για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. Στόχος είναι να επιδοτηθούν νέοι 18-29 ετών που είναι άνεργοι, κυρίως γυναίκες όπου εντοπίζονται και τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ώστε να προχωρήσουν σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

Τουλάχιστον το 60% των εγκεκριμένων σχεδίων θα αφορά γυναίκες, καθώς, όπως σημείωσε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε πρόσφατη συνέντευξη του, «πάνω από το 60% των ανέργων είναι γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν 20% ανεργία σε σχέση με τους άντρες που έχουν 13,5%».

 

Όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, στο νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43 εκ. ευρώ, θα μπορεί ο οποιοσδήποτε άνεργος να καταθέσει επιχειρηματική πρόταση, ενώ θα προβλέπεται συμβουλευτική και καθοδήγηση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5 στάδια:

Το πρώτο στάδιο μπαίνει σε εφαρμογή τέλη Ιανουαρίου με την δημοσιοποίηση της πρώτης πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 5.000 νέοι άνεργοι 18-29 ετών θα κληθούν να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Στο δεύτερο στάδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του Μαρτίου, οι 5.000 άνεργοι θα συμμετάσχουν σε 5ήμερο Σεμινάριο Νέας Επιχειρηματικότητας με στόχο την επιμόρφωσή τους στις νέες επιταγές της αγοράς εργασίας και του επιχειρείν.

Στο ίδιο στάδιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και η επιλογή 3.000 επιχειρηματικών ιδεών, που θα εκτιμηθούν με συγκεκριμένα κριτήρια ως οι πλέον κατάλληλες και ώριμες για να επιδοτηθούν.

Στο τρίτο στάδιο, το οποίο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί εντός των μηνών Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα «Coaching» των 3.000 δυνητικών ωφελουμένων με 6 συνεδρίες. Μια συνεδρία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί δια ζώσης και 5 εξ’ αποστάσεως. Οι συνεδρίες θα αφορούν στην βελτίωση των επιχειρηματικών ιδεών και την «προπόνηση» των ανέργων από ειδικούς, αναφορικά με τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να ενσωματώσουν στο επιχειρηματικό τους πλάνο.

Στο τέταρτο στάδιο δηλαδή εντός των μηνών Ιούλιος – Αύγουστος αναμένεται να ακολουθήσει το 4ο στάδιο, κατά την διάρκεια του οποίου ο ΟΑΕΔ θα απευθύνει την δεύτερη πρόσκληση προς τους 3.000 δυνητικούς ωφελούμενους για υποβολή συγκεκριμένων αυτή τη φορά επιχειρηματικών σχεδίων προς επιδότηση.

Στο πέμπτο και τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης και έναρξης επιχορήγησης, το οποίο υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα περάσουν εν τέλει 2.500 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να επιδοτούνται για να στήσουν την επιχείρησή τους.

Η επιχορήγηση θα είναι «δύο ταχυτήτων», ανάλογα με την διάρκεια που χρειάζεται ο κάθε ωφελούμενος ώστε να στήσει την επιχείρησή του:

Παραμονή στο πρόγραμμα για 12 μήνες θα παρέχει επιχορήγηση έως 10.000 ευρώ, ενώ για 18 μήνες η επιχορήγηση θα ανεβαίνει έως τα 17.000 ευρώ.

Το ποσό των 10.000 αναμένεται να καταβληθεί σε δόσεις. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση ύψους 4000 ευρώ, θα καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 6000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις των 3.000 ευρώ η καθεμία καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε εξαμήνου από την υπαγωγή. Ανάλογη διαδικασία με την καταβολή δόσεων θα υπάρξει και για τις επιδοτήσεις μέχρι 17.000 ευρώ. Φυσικά, το σχέδιο θα προβλέπει και πάλι επιτόπιο έλεγχο κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα όπου και θα διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

Μειώθηκαν σε 13 τα κρούσματα στην ΑΜΘ- Covid-free η Ροδόπη   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.17…