Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συνεδρίαση στη ΔΕΥΑΞ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συνεδρίαση στη ΔΕΥΑΞ

0
deyax-

Ανακοινώσεις από «Ξάνθη για Όλους» και «Νέα Ξάνθη»

 Την απουσία του νομικού συμβούλου και την δυνατότητα νόμιμης εκπροσώπησης από τον Μ. Σδρέβανο τονίζει η παράταξη Μελισσόπουλου

Συνέχεια μετά την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, δίνουν με τις αντιρρήσεις τους και οι παρατάξεις «Ξάνθη για Όλους», καθώς και «Νέα Ξάνθη».

Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για την αποδοχή της πρότασης της ΔΕΥΑ Νέστου ως προς την τιμολόγηση του νερού, καθώς και την άρνηση της παράστασης του Μ. Σδρέβανου ως αναπληρωματικού μέλους.

Επισήμως δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη η διοίκηση, ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται, καθώς σπανίως ο πρόεδρος Ιπποκράτης Καμαρίδης αφήνει κατηγορίες αναπάντητες.

Απαντήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη ΔΕΥΑ Νέστου ζητά η παράταξη Μελισσόπουλου

Τις παρατηρήσεις της επί της συνεδρίασης κατέθεσε δημόσια η παράταξη Μελισσόπουλου, όπου επισημαίνει: «1.Για άλλη μια φορά απουσίαζε ο Νομικός Σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Γιαλάογλου, σε αντίθεση με τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου, οι οποίοι καλούνται και παρίστανται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί άραγε αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση; Εμείς τονίσαμε πως η παρουσία του Νομικού Συμβούλου είναι επιβεβλημένη, ενώ η απουσία του εγκυμονεί κινδύνους για τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης. 2.Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ απαίτησε την απομάκρυνση του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. κ. Σδρέβανου Μαρίνου, με το αιτιολογικό πως δεν έχει ενημερωθεί η διοίκηση για την απουσία του τακτικού μέλους του Δ.Σ. και επομένως παρατύπως βρίσκεται στη συνεδρίαση. Κατόπιν συνεχών και έντονων αντεγκλήσεων και της άρνησης του κ. Σδρέβανου να αποχωρήσει, ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία! Με την πλειοψηφία των παρόντων μελών, δηλαδή των μελών της παράταξης του Δημάρχου, που έχουν τοποθετηθεί στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., αποφασίστηκε να μην λάβει μέρος στη συνεδρίαση ο κ. Σδρέβανος  και κατόπιν τούτου αποχώρησε. Αλήθεια η συμμετοχή του σε τι θα δημιουργούσε πρόβλημα; Αντιθέτως πόσο δημοκρατική ενέργεια αποτελεί ο διωγμός ενός αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ με μία τυπικού χαρακτήρα, ασήμαντη και απολύτως παράλογη δικαιολογία; Εμείς τονίσαμε πως η παρουσία του αναπληρωματικού μέλους, που αναπληρώνει τακτικό μέλος που απουσιάζει, είναι απολύτως σύννομη και επομένως θα πρέπει να παραμείνει στη συνεδρίαση! 3. Επίσης τονίσαμε πως  η παρουσία του κ. Σδρέβανου στη συνεδρίαση είναι απολύτως επιβεβλημένη και χρήσιμη, καθώς το σημαντικότερο ζήτημα της ημερήσιας διάταξης ήταν αυτό της δικαστικής διένεξης της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ με τη Δ.Ε.Υ.Α ΝΕΣΤΟΥ, για την οποία διένεξη η προηγούμενη διοίκηση, υπό την προεδρία του κ. Σδρέβανου, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Κατά τη συζήτηση αυτού του θέματος, ο σημερινός Πρόεδρος κ. Καμαρίδης εισήγαγε προς ψήφιση έναν προαποφασισμένο εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος αποτέλεσε ιδέα και πρότασή του προς τη ΔΕΥΑ Νέστου, χωρίς να έχει  καμία εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της εταιρίας και χωρίς να έχει γίνει καμία ενημέρωση ή αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον οποίο καταψηφίσαμε!».

Δημόσιο αίτημα για συνεδρίαση με θέμα τη ΔΕΥΑΞ από τον Λύρατζη

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Ξάνθη σημειώνει: «οι ανακοινώσεις των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα διαδραματιζόμενα στη τελευταία συνεδρίαση της  ΔΕΥΑΞ δυστυχώς επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν αυτό που υποστήριζε ευθύς εξ’ αρχής ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Πασχάλης Λύρατζης  που ανέλαβε το νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Έντιμη και καθαρή συζήτηση για την ΔΕΥΑΞ με αποκλειστικό στόχο τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Το χτες, το σήμερα και το αύριο της κορυφαίας εταιρείας του Δήμου Ξάνθης και ειδικότερα η χρονίζουσα δικαστική της αντιδικία της με τη ΔΕΥΑ Νέστου στο θέμα της παροχής αλλά και τιμής της αγοράς του νερού από τα νερά του Παραδείσου». Ζητά δε, στη συνεδρίαση να παραβρίσκεται ο πρώην Πρόεδρος της Διοίκησης όσο και ο Νομικός σύμβουλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…