Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σαμοθράκη με τη Zante Ferries έως τις 31 Οκτωβρίου 2020

Σαμοθράκη με τη Zante Ferries έως τις 31 Οκτωβρίου 2020

0

Τι προβλέπει η σύμβαση με το υπουργείο Ναυτιλίας

Η Zante Ferries, με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», θα συνεχίσει να εκτελεί τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και τούμπαλιν, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020. Αυτό προκύπτει από τη σύμβαση που υπεγράφη στις 9 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του εκπροσώπου της εταιρείας Γιάννη Τσουκαλά-Κινίνου.

Μετά από τη δυσάρεστη περιπέτεια του περασμένου καλοκαιριού, με το ακριβές μέγεθος της ζημιάς να μην έχει ακόμη προσδιοριστεί, αφού ορισμένοι φοβούνται πως θα υπάρξουν κάποια «απόνερα» που ίσως επηρεάσουν και τη θερινή σεζόν του 2020, το νησί της Σαμοθράκης περνά σε μία νέα εποχή. Πρόκειται για ένα πλοίο, το οποίο βρίσκεται ήδη αρκετό καιρό στη γραμμή, έχοντας συγκεντρώσει τα θετικά σχόλια της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιβατών, με πολύ αξιόλογους χώρους, πολύ καλή εξυπηρέτηση και –κυρίως- αρκετά πιο σύντομο χρόνο διαδρομής. Το «Αδαμάντιος Κοραής», λοιπόν, δρομολογείται για τους επόμενους 10 μήνες στην γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, ή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό που ‘τρέχει’ ήδη, και που προβλέπει την ετήσια ή 4ετή ανάθεση της γραμμής.

Στη σύμβαση που ανέβηκε στη Διαύγεια του Υπουργείου Ναυτιλίας, αναφέρεται πως η εταιρεία  υποχρεούται στην εκτέλεση ενός δρομολογίου την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 08/06/2020 έως 06/09/2020, κατά τη διάρκεια της οποίας υφίσταται η υποχρέωση εκτέλεσης ενός επιπλέον δρομολογίου την ημέρα, άνευ καταβολής μισθώματος από το Υπουργείο, δηλαδή δίχως επιδότηση. Για κάθε επιδοτούμενο, πλήρες δρομολόγιο που θα εκτελεί το «Αδαμάντιος Κοραής», το μίσθωμα θα ανέρχεται στις  8.870,97 ευρώ, όπως αναφέρεται «για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού και τη σύναψη της σχετικής συμβάσεως της εν λόγω δρομολογιακής γραμμής» με αυτόν ή άλλον ανάδοχο, αναλόγως των προσφορών που θα κατατεθούν.

Επίσης, στη σύμβαση επισημαίνεται πως το «Αδαμάντιος Κοραής» μπορεί να αντικαθίσταται από άλλο πλοίο της εταιρείας ανάλογων προσόντων, με το συμφωνηθέν μίσθωμα, μετά από έγκριση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

*Πηγή: εφημερίδα Γνώμη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …