Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ρίχνει το γάντι» ο Δήμαρχος στην Αντιπολίτευση

«Ρίχνει το γάντι» ο Δήμαρχος στην Αντιπολίτευση

0

Κίνηση υπέρβασης και ισορροπίας ο ορισμός του Μ. Σαββίδη ως εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού του Δήμου

 

Μ. Σαββίδης: «Με τιμά η πρόταση του δημάρχου. Αποδέχομαι με χαρά την ευθύνη»

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί προσχώρησης  στην παράταξη του δημάρχου»

 

 

Έριξε το γάντι στην αντιπολίτευση ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις κατηγορίες ότι συστηματικά «χτίζει» ένα δήμο με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά και παρέχει την δυνατότητα μόνο σε άτομα της παράταξης του να προσφέρουν από θέσεις ευθύνης. Με απόφασή του ορίζει εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού του δήμου Ξάνθης τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και εκλεγμένο με την παράταξη «Δήμος Πρότυπο» κ. Ματθαίο Σαββίδη. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει το στοιχείο της υπέρβασης καθώς είναι η πρώτη φορά που ανατίθενται καθήκοντα σε ένα σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη, ο κ. Σαββίδης αναλαμβάνει, χωρίς αμοιβή, την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων για την εφαρμογή προγραμμάτων προώθησης και ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού και για τη διοργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Μ. Σαββίδης: «Με τιμά η πρόταση του δημάρχου. Αποδέχομαι με χαρά την ευθύνη»

Ο κ. Σαββίδης μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την τιμητική πρόταση του δημάρχου: «Με τιμά η πρόταση του δημάρχου να αναλάβω καθήκοντα συμβούλου αθλητισμού. Αποδεικνύει πως ο δήμαρχος μπορεί να κάνει υπερβάσεις και να αναθέσει ευθύνες. Αυτό είναι καλό για την λειτουργία του δήμου. Απ’ την πλευρά μου με χαρά τις αποδέχομαι γιατί επιθυμώ να προσφέρω».

Πρόσθεσε δε πως η φιλοσοφία του είναι ότι ειδικά στον χώρο της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά και όλα πρέπει να διέπονται από την ικανότητα και τη διάθεση κάποιου να προσφέρει και όχι σε ποιον χώρο βρίσκεται: « υπάρχουν διαπροσωπικές σχέσεις. Δεν είμαστε εχθροί. Θεωρώ ότι πρέπει να επικροτούμε κάθε τι που γίνεται για το καλό του δήμου. Δεν έχει σημασία από ποιον χώρο προέρχεται. Δεν έμαθα να βάζω τεμπέλες. Στο δημοτικό συμβούλιο με έχουν οδηγήσει οι Ξανθιώτες που με ψήφισαν. Με γνώμονα το συμφέρον του δήμου λοιπόν θα κινηθώ».

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί προσχώρησης  στην παράταξη του δημάρχου»

Ο κ. Σαββίδης προλαμβάνοντας ενδεχόμενες υποθέσεις για το αν έπεται προσχώρησή του στην παράταξη του δημάρχου και πως  η αποδοχή αυτής της πρότασης ήταν το πρώτο βήμα ξεκαθάρισε: «Όλα αυτά είναι εικασίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ούτε αποχωρώ ούτε προσχωρώ. Αποδέχθηκα μια θέση ευθύνης από την διάθεσή μου να προσφέρω και μάλιστα σ’ ένα χώρο οικείο σε μένα».

«Πρέπει να βρούμε τον βηματισμό μας το Δ.Σ. Να συνεννοούνται από πριν οι επικεφαλής. Το σώου έχει και τα όριά του»

Κληθείς να αξιολογήσει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου καθώς ως αντιπρόεδρος έχει κληθεί να συντονίζει συνεδριάσεις και μάλιστα να διαχειριστεί εντάσεις και προστριβές επεσήμανε την αναγκαιότητα το Δ.Σ. να βρει επιτέλους τον βηματισμό του: «Θωρώ ότι θα πρέπει να προηγείται της συνεδρίασης μία σύσκεψη με τους επικεφαλής σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος και συνεννόηση για κάποια θέματα.  Έχω στείλει μάλιστα και επιστολή. Θα πρέπει κάποια στιγμή να βρούμε τον βηματισμό μας. Το σώου έχει και τα όριά του. Δεν ωφελεί τον δήμο και το μόνο που κάνουν οι πολύωρες συνεδριάσεις είναι να καταπονούν εμάς του ίδιους και όσους μας παρακολουθούν.  Πρέπει επίσης να ξεφύγουμε από κάποιες προκαταλήψεις και τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση να αντιμετωπίζει  με ανοιχτά μυαλά και χωρίς περιχαρακώσεις τις προτάσεις είτε από την αντιπολίτευση είτε από την συμπολίτευση. Είμαστε εκεί για να προσφέρουμε και όχι για να καβγαδίζουμε…», καταλήγει ο κ. Σαββίδης.

Τουρνουά μπάσκετ το τριήμερο 27 – 30 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη

Να σημειώσουμε πως ο κ. Σαββίδης είναι πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ  «Ο Λεύκιππος». Στο πλαίσιο και του νέου του ρόλου ο δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνει με την Ομοσπονδία μπάσκετ ένα  τουρνουά μπάσκετ με την επωνυμία «Πέτρος Καπαγέρωφ» από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου. Έτσι η Ξάνθη θα φιλοξενήσει αγώνες μεταξύ επιλέκτων κλιμακίων της εθνικής που θα παίξουν με τους Ξανθιώτες μπασκετμπολίστες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…