Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρώτο χιόνι χωρίς προβλήματα στα ορεινά του νομού

Πρώτο χιόνι χωρίς προβλήματα στα ορεινά του νομού

0

Ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο εκτός του Δασικού χωριού.  Αποκλείστηκαν 2 οικογένειες στο Δασικό χωριό

 Δεν χρειάζονται αλυσίδες προς το παρόν

Δήμαρχος Μύκης : «Κλείσαμε τα σχολεία προληπτικά λόγω παγετού»

 

Πρεμιέρα έκανε την Τρίτη το βράδυ ο χειμώνας στο νομό μας ντύνοντας στα λευκά όλη την ορεινή περιοχή. Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν όλοι οι κάτοικοι των οικισμών του δήμου Μύκης και στα ορεινά χωριά της Σταυρούπολης με το χιόνι στο Δασικό χωριό να φτάνει τους 10 πόντους και στο Καρυόφυτο τους 5 – 6 πόντους.

Ανοιχτό όλο το οδικό δίκτυο – Δεν χρειάζονται αλυσίδες προς το παρόν

Από τις 5,30 το πρωί έπιασαν δουλειά οι 3 αλατιέρες της αντιπεριφέρειας με τις 2 να ρίχνουν αλάτι σε οικισμούς στο οδικό δίκτυο του δήμου Μύκης έως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και την άλλη προς την Σταυρούπολη και κατά συνέπεια προς το παρόν τουλάχιστον δεν χρειάζονται αλυσίδες.  Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αντιπεριφερειάχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί με εξαίρεση το δρόμο προς Δασικό χωριό. Ο κ. Ευφραιμίδης ειδοποιήθηκε ότι στο Δασικό χωριό είναι δύο οικογένειες που έχουν αποκλειστεί χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν. Να σημειώσουμε ότι το Δασικό χωριό υπάγεται στο πεδίο ευθύνης του δήμου Ξάνθης ωστόσο «η αντιπεριφέρεια δεν αρνείται να συνδράμει όπου κληθεί», σημείωσε ο ο αντιπεριφειράρχης Ξάνθης επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο Μύκης και όλους τους αρμόδιους της πολιτικής προστασίας.

Δήμαρχος Μύκης : «Κλείσαμε τα σχολεία προληπτικά λόγω παγετού»

Με απόφαση του Δημάρχου Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν τα σχολεία δεν λειτούργησαν. «Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία στο δήμο για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω του παγετού προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα. Όλο το οδικό μας δίκτυο είναι ανοιχτό. Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα από το χιόνι. Περισσότερο έχουν οι οικισμοί Κένταυρος, Πάχνη και Γλαύκη. Δεν έχουμε αποκλεισμένους οικισμούς. Έχουμε  ρίξει 2 φορές αλάτι με τις 2 αλατιέρες που έχουμε στην διάθεσή μας. Όλα είναι υπό έλεγχο αλλά όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι επί ποδός», τόνισε ο κ. Ντελή Χουσεΐν.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 5/12

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός για σήμερα  είναι γενικά αίθριος στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Λευκές νύχτες και μέρες στο χωριό Γλαύκη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…