Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

0

Νέα καταστήματα
Η αγορά της πόλης αρχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης εδώ και λίγο καιρό. Είναι πλέον εμφανές αυτό από τα νέα καταστήματα που ανοίγουν από νέους επαγγελματίες που δοκιμάζουν την τύχη τους στον επαγγελματικό στίβο.
Μάλιστα πρόκειται για νέα επαγγέλματα που κάποια δεν υπήρχαν μέχρι τώρα.
Όπως και να’ναι, πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια και ως εκ τούτου ευχόμαστε στους νέους επαγγελματίες «καλές δουλειές».
Γ.Δ.


Λύση στο σκοτάδι
Παράπονα συμπολιτών επαγγελματιών μας μεταφέρθηκαν για τη μη λειτουργία των φώτων στις εξόδους της πόλης προς την Δυτική και Ανατολική είσοδο. Η δυσλειτουργία αυτή δεν οφείλεται στον δήμο διότι οι δύο αυτές οδικές αρτηρίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του δήμου.
Όμως, οφείλει ο δήμος να ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για να επιλαμβάνεται για να επιδιορθώσει την όποια βλάβη.
Η σκοτεινή αυτή εικόνα μπαίνοντας ή φεύγοντας δεν δημιουργεί θετική εντύπωση.
Γ.Δ.


Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Αχ αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Είναι γεμάτο καρφιά. Κάποια μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλα…
Διαβάστε: Σκεφτείτε να σας λέγανε πριν μερικά χρόνια ότι μαζεύτηκαν ο Τζουμάκας, η Κουντουρά, ο Ζουράρις, ο Κόκκαλης, ο Γκλέτσος, ο Πάντζας και άλλοι να ανασυγκροτήσουν την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα, γέλια που θα ρίχνατε!
-Κλάψτε τώρα, που όντως έγινε…
Γ.Δ.


Μια σκέψη
Το σκέφτηκαν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης και το αναφέρω ως μία ενδιαφέρουσα σκέψη. Οι ξενοδόχοι λοιπόν με αφορμή την Black Friday, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν τα Black Weekends.
Οι ξενοδόχοι λοιπόν για τον Ιανουάριο, την περίοδο των εκπτώσεων, για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα για ψώνια, θα καθιερώσουν τα Black Weekends, δηλαδή ένα διήμερο αγορών και εκδρομής!
Γ.Δ.


Νέος νόμος στην Αυτοδιοίκηση
Η εξαγγελία από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ήταν σαφής στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο υπουργός μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να είναι έτοιμος, το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο νόμος που θα αποτελέσει «μια βαθιά τομή και καθοριστική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση».
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι το νομοσχέδιο θα καθορίσει πλήρως τις αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικής εξουσίας, Περιφερειών και Δήμων.
Έτσι, οι Δήμοι από τώρα να έχουν υπόψιν τους ότι η απλή αναλογική θα αλλάξει
Γ.Δ.


Αισιοδοξία για λύσεις
Η πρόβλεψη ότι νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι ο Μανώλης Τσέπελης.  Μαζί του αντιπρόεδρος θα είναι ο Κώστας Γιουβαντσίκ, άξια καθόλα επιλογή στο αξίωμα του αντιπροέδρου.
Οι δύο άντρες γνωρίζονται από παλιά γιατί πολλά χρόνια ασχολήθηκαν με την Αυτοδιοίκηση.  Οι γνώσεις τους και η εργατικότητά τους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα γίνουν οδηγοί στο να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις σε συνολικό επίπεδο του θέματος της Διαχείρισης των Απορριμμάτων της πόλης και του νομού.
Γ.Δ.


Μετεγκατάσταση
Αλλάζει χώρο και μετακομίζει εκτός του κτιρίου της Νομαρχιακής Ενότητας η υπηρεσία της Κοινωνικής Πρόνοιας. Η μετεγκατάσταση θα γίνει στην οδό Γ. Σταύρου, στον πεζόδρομο της Εθνικής Τράπεζας όπου παλαιότερα λειτουργούσε υποκατάστημα τραπέζης.
Στον νέο αυτόν χώρο θα εξυπηρετούνται πλέον το Βοήθεια στο Σπίτι, το Κέντρο Κοινότητας και η υπηρεσία των Προνοιακών Επιδομάτων.
Η μετεγκατάσταση έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό αλλά καθυστερούσε για τους γνωστούς τυπικούς λόγους καθαρά γραφειοκρατικούς.
Γ.Δ.


Smirting η νέα τάση στους καπνιστές
Τι κι αν απαγορεύτηκε το τσιγάρο από παντού, οι καπνιστές βρήκαν τρόπο να κάνουν το κέφι τους και να το συνδυάσουν μάλιστα και με κοινωνική επαφή , με φλερτ και ότι άλλο προκύψει. Η νέα μόδα λοιπόν που έγινε τάση στις μεγάλες πόλεις και μας έρχεται και στην πόλη μας είναι το Smirting. Η λέξη προέρχεται από το smoking και το flirting. Καπνίζω και φλερτάρω με τους διπλανούς μου. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει τον καπνιστή να βρίσκεται μέσα στα μαγαζιά, να τρώει, να πίνει, αλλά να απολαμβάνει το τσιγάρο του έξω από αυτά. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού βρίσκει την ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Το πρόβλημα βέβαια είναι αν στην παρέα υπάρχει μη καπνιστής που θα περιμένει υπομονετικά τον καπνιστή φίλο ή σύντροφο να επιστρέψει από το flirting!
Μ.Ξ.


Ρευματό-δεντρα δεν υπάρχουν
Μικρή αλλά δυναμική μερίδα κατοίκων στα νησιά (και αλλού), αντιδρούν στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή τους. Θέλουν όμως ηλεκτρικό ρεύμα στο νησί τους όπως θέλουν επίσης αυξημένο τουρισμό που δημιουργεί και αυξημένες ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα.
Επειδή δυστυχώς δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα δέντρα στα οποία να φυτρώνουν ηλεκτρικές πρίζες, ούτε έχουμε ακόμα ανακαλύψει τον κατάλληλο χορό ή κάποια ιεροτελεστία που να κάνουμε και να βρέχει μπαταρίες ίσως θα πρέπει να διακόψουμε πλήρως την παροχή ρεύματος σε όσα νησιά αντιδρούν και να περιμένουμε να δούμε αν με προσευχές, χορούς της βροχής ή ρευματόδεντρα, θα μπορέσουν οι κάτοικοι να λύσουν το πρόβλημά τους.
Μπορούν να στήσουν φωτοβολταϊκά σε όλο το νησί αν θέλουν ή να εγκαταστήσουν συστήματα παραγωγής από τον κυματισμό της θάλασσας. Εφόσον δεν το λύσουν, το ρεύμα να παραμείνει κομμένο. Οι κάτοικοι να κληθούν υπό το ρομαντικό φως των κεριών να κάνουν γενικές συνελεύσεις μέχρι να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να παραγάγουν ρεύμα στο νησί τους. Το μόνο που δεν μπορούν να κάνουν είναι να αρνούνται κάθε παγκοσμίως αποδεκτή λύση, και να απαιτούν να ρυπαίνεται μια άλλη περιοχή της Ελλάδας προκειμένου να λειτουργεί εκεί κάποιο εργοστάσιο για να τροφοδοτεί αυτούς με ρεύμα.
Όχι αγαπητοί αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε. Μην σκοτίζετε όλη την κοινωνία με τι ΔΕΝ θέλετε. Ασχοληθείτε να προτείνετε το τι θέλετε και πως θα το χρηματοδοτήσετε!
Α.Π.


 Αυτοί το βιολί τους…
Δεν φαίνονται σημάδια βελτίωσης του κλίματος στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Οι παρατάξεις δίνουν την εντύπωση ότι συνεχώς είναι σε μια τεταμένη κατάσταση που υποβόσκει και ψάχνουν να βρουν αφορμές για να καβγαδίσουν, να αντιπαρατεθούν, να ανταλλάξουν λόγια βαριά. Για παράδειγμα, προσφέρεται για καβγά ένα θέμα όπως οι ορισμός μελών στις σχολικές επιτροπές;  Γιατί τόση άρνηση στην συμμετοχή δημοτών δηλαδή διευθυντών σχολείων όταν μάλιστα στις 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν οι επικεφαλής είναι δάσκαλοι!
Το ζήτημα είναι ότι ο αρνητισμός που επιδεικνύουν και η αίσθηση ότι συνεχώς περιμένουν στην γωνία τη δημοτική αρχή προκαλεί μια παθογένεια στην  λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου που τείνει να παγιωθεί. Και αυτό έχει αρνητική επίδραση στην λειτουργία του δήμου κι όσο πιο γρήγορα γίνει αντιληπτό αυτό τόσο καλύτερα για το δήμο.
Να ασκούν αντιπολίτευση και μάλιστα σκληρή αλλά όχι για ήσσονος σημασίας θέματα που μόνο δημιουργία εντυπώσεων προκαλούν.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…