Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

0

Για την Αστυνομία
Το ερώτημα είναι παλιό και μάλιστα πολύ παλιό. Επανέρχεται δε κατά χρονικά διαστήματα στην επικαιρότητα με αφορμή τη δράση των Αστυνομικών κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
Το ερώτημα λοιπόν με το χέρι στην καρδιά είναι «τι είδους Αστυνομία θέλουμε;»
Πριν απαντήσει κανείς στην ουσία της ερώτησης, πρέπει να εξηγήσουμε ότι χωρίς Αστυνόμευση, Κοινωνία δεν υπάρχει. Πουθενά.
Δεύτερο, αστυνομία και βία πάνε μαζί. Πώς αλλιώς θα αμυνθεί στις επιθέσεις των διαφόρων παράνομων; Μοιράζοντας λουλούδια; Η καταστολή είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης και της υποχρέωσης να τηρηθεί ο νόμος και η τάξη. Η αστυνομία λοιπόν, συνήθως αμύνεται. Όμως όταν χρειάζεται επιτίθεται κιόλας.
Μετά τα παραπάνω, ας απαντήσει ο καθένας τι είδους αστυνομία θέλει.
Γ.Δ.


Καλαματιανό
Γελάει όλη η Ελλάδα από τη γκάφα του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας. Μάλιστα τα ειρωνικά σχόλια έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο σε βαθμό που σίγουρα έχουν βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή που πήραν αυτήν την απόφαση.
Η ιστορία εν συντομία. Ο δήμος Καλαμάτας είχε επιλεγεί για δοκιμαστική εφαρμογή του νέου δικτύου G5 για τα κινητά τηλέφωνα. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής περιόδου, το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε να μην συνεχιστεί και να μην εφαρμοστεί το νέο ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας διότι, κρατηθείτε, προκαλεί στείρωση!!!
Μετά από αυτήν την απόφαση, όλη η Ελλάδα γελά και ειρωνεύεται τους ανόητους δημοτικούς συμβούλους και κατ’επέκταση τους Καλαματιανούς με σόκιν αναφορές.
Γ.Δ.


Σε καλλιστεία Σερβίας η Θάσος
Ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη, να προβάλλονται στην Σερβία τα πρώτα spots από την προετοιμασία των σερβικών καλλιστείων miss Serbia των οποίων τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Θάσο τον Σεπτέμβριο του 2019.
Τα γυρίσματα αυτά, τονίζει, θα βοηθήσουν στην προώθηση του νησιού στη βαλκανική χώρα, ενώ μάλιστα όπως σημειώνει, υπάρχει πρόταση να πραγματοποιηθεί Ελληνικό Σαββατοκύριακο στην Σερβία προωθώντας την ΑΜΘ. Ο ίδιος μάλιστα κοινοποίησε και ένα εκ των σχετικών βίντεο που δείχνει τις ομορφιές του νησιού ως φόντο στις όμορφες κατ’ ομολογίαν διαγωνιζόμενες των καλλιστείων.
Κ.Μ.


Λόγια του αέρα;
Οι πολιτικοί είναι συνηθισμένοι στα πολλά λόγια. Ενίοτε δε, λόγια του αέρα. Ξεφουρνίζουν κάτι και αυτό αρχίζει και «πετάει». Τελευταίο (;) παράδειγμα η παρέμβαση Γερουλάνου στο θέμα των υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σχολίασε λοιπόν πως «ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος».
Κάποιοι άλλοι, πλέον ευφάνταστοι αερολογούντες επίσης, σχολίασαν (τσάμπα τα σχόλια, δεν κοστίζουν) ότι δήθεν ο Τσίπρας θα προτείνει τον ΓΑΠ για Πρόεδρο.  Όλα λόγια, παραμύθια της Χαλιμάς, σε δουλειά να βρίσκονται οι πολιτικοί και από σοβαρότητα ποιος την έχασε με τέτοιες ιδέες…
Το είπαμε. Λόγια για να βρίσκονται κάποιοι στην επικαιρότητα.
Γ.Δ.


ΠΕΔ και Leader χθες για τους δημάρχους
Συνεδρίαση της ΠΕΔ χθες στην Κομοτηνή και συμμετείχε ο δήμαρχος Ξάνθη και ο δήμαρχος Αβδήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης κλήθηκε να ενημερώσει του δημάρχους ως πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ για τον σχεδιασμό του Φορέα Διαχείριση Απορριμμάτων και κυρίως για τα κόστη που θα κληθούν να πληρώσουν. Ένα θέμα που «καίει» τους δήμους όπως επίσης και τα αδέσποτα που επίσης είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη της ΠΕΔ.  Επίσης χθες πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης του Leader όπου δόθηκαν οι πρώτες εγκρίσεις στις προτάσεις που υπέβαλλαν οι δήμοι και αξιολογήθηκαν οι ενστάσεις οι οποίες και απορρίφθηκαν.Να αναφέρουμε ότι ο δήμος Ξάνθη έχει μια πρόταση που αφορά την Σταυρούπολη (καθώς ο αστικός οικισμός της Ξάνθη δεν υπάγεται στο Leader) ενώ αρκετές προτάσεις έχουν οι δήμοι Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης.
Μ.Ξ. 


Χρόνια πολλά με ευχές
Έχουμε αναφερθεί πρόσφατα στο Πολιτιστικό Ημερολόγιο Πρόγραμμα της ΦΕΞ που αποτελεί το πρόγραμμα της νέας χρονιάς που έρχεται αλλά και τη γνωριμία με τη δομή οργάνωσης του Συλλόγου. Ιδού και λίγα λόγια από τον πρόεδρο Τσότσο Απόστολο. Γράφει ευχόμενος:
«Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, το ΔΣ και τα μέλη της σας εύχονται Χρόνια Πολλά, καλά και ευτυχισμένα, με υγεία. Όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, κάνοντας τον απολογισμό μας αλλά και παρουσιάζοντας το νέο μας πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά, θέλουμε και πάλι να σας ευχαριστούμε από καρδιάς, για την υποστήριξη που δίνετε στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας. Με την υποστήριξή σας το Μουσείο μας είναι πλέον το μεγαλύτερο αποκατεστημένο κτίριο στη βόρειο Ελλάδα (κτιριακά και σε αντικείμενα). Αποκτήσαμε τις υποδομές, τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο εκείνο δυναμικό που μας κάνει να ονειρευόμαστε και να συνεχίζουμε να δημιουργούμε.
Σας ευχαριστούμε και πάλι και σας ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και δύναμη για το 2020».
Γ.Δ.


Ανοίγει η Κληματαριά
Σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα ξεκινάει σύντομα η παλιά «Κληματαριά». Μετά το κλείσιμο επί σειρά ετών και την προσπάθεια για αναβίωση ως εστιατόριο που απέτυχε παταγωδώς με τον από Βρετανία δήθεν επιχειρηματία, τώρα ξεκινάει εκ νέου με νέα διεύθυνση.
Ενώνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ένας Δραμινός κι ένας Κομοτηναίος επιχειρηματίας. Στόχος τους είναι να προσφέρουν στους Ξανθιώτες καταναλωτές ποικιλία αλλαντικών και ντελικατέσεν για το σπίτι αλλά και μεζέδες σερβιρισμένους σε τραπέζια συνοδεία τσίπουρου και κρασιού.
Ευχές για Καλές Δουλειές στους δύο επιχειρηματίες.
Γ.Δ.


Μόνοι αλλά όχι ανόητοι…
Το έχουμε καταλάβει καλά πλέον πως σε περίπτωση κρίσης, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Ε.Ε., ούτε ΗΠΑ ή η Ρωσία θα υπερασπιστούν τα σύνορα μας στην Μεσόγειο. Θα είμαστε μόνοι μας και μόνοι μας πρέπει να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας δύναμης. Η συνεισφορά των συμμάχων μας σε ανακοινώσεις, όπως δείχνουν τα γεγονότα, δεν πτοούν το γείτονα μας που πιστεύει πως είναι πια ισότιμος με την Αμερική, τη Ρωσία και την Ε.Ε.
Κυρίως πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε πως ότι λέει ο κ Ερντογάν, το λέει για εσωτερική κατανάλωση. Το λέει για να μετρήσει αντιδράσεις και αν δει πως το διεθνές περιβάλλον είναι ευνοϊκό, προχωρά κάνει πράξη τις διεκδικήσεις του. Μας λέει τι θέλει και τι θα κάνει. Μας προειδοποιεί και εμείς δεν τον πιστεύουμε. Έτσι φτάσαμε, από το Καστελόριζο τώρα να βάζει στο στόχαστρο ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.
Η Ελλάδα οφείλει τώρα να αλλάξει στρατηγική. Να χτυπά πρώτη και να μην περιμένει τον Ερντογάν, για να παραπονεθεί στα διεθνή φόρα. Γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να «τρυπήσουμε» πρώτοι στην ΑΟΖ μας, θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και να είμαστε έτοιμοι ακόμα και να αποτρέψουμε με τη βία, όποιο ξένο γεωτρύπανο τολμήσει να κάνει γεώτρηση στην περιοχή μας. Γιατί εάν δεν τρέξουμε εμείς να υπερασπιστούμε ενεργά την ΑΟΖ μας τότε θα πράγματα θα πάρουν δραματική πορεία. Ας κάνουμε γνωστή προς όλους –εχθρούς και συμμάχους- την αποφασιστικότητα μας ότι θα πληρώσει ακριβά όποιος κάνει γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα μας και αυτό να το δείξουμε με κάθε τρόπο. Μπορεί να είμαστε μόνοι, αλλά όχι αδύναμοι ούτε ανόητοι.
Α.Κ.


Φουντώνει η ανησυχία
Κορυφώνεται η ανησυχία για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων  ως απόρροια της συμφωνίας της Τουρκίας με την Λιβύη η οποία και αποτελεί μια ωμή πρόκληση κατά της χώρας μας και αφού η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη της τα ελληνικά νησιά και το δικαίωμά τους να έχουν θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ). Η χώρα μας τη θεωρεί άκυρη καθώς δεν εγκρίθηκε από τη λιβυκή Βουλή, γεγονός που αποδεικνύεται και από σχετική επιστολή του Προέδρου της λιβυκής Βουλής προς τον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.».
Όπως ανέφερε χθες ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Πέτσας η ελληνική πλευρά έστειλε την Δευτέρα επιστολές προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την πρόεδρο του συμβουλίου ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών . Σ’ αυτές επισημαίνεται ότι η Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης «συνάφθηκε κακόπιστα και παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς οι θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας και της Λιβύης δεν γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει κοινό θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών». Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει καταδίκη και από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο  Ερντογάν συνεχίζει τις εμπρηστικές του δηλώσεις. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως η συμφωνία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή μας και πως η Τουρκία επιχειρεί να μετατοπίσει την ένταση από την Συρία στην περιοχή μας και δη κάτω από την Κρήτη. Κομβικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξουν οι ΗΠΑ. Και δεδομένου ότι η Κρήτη είναι πάνοπλη με την Αμερικανική βάση της Σούδας δεν μπορεί να μείνουν ουδέτερες.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …