Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πιλοτικές αλλαγές στην παρέλαση του καρναβαλιού

Πιλοτικές αλλαγές στην παρέλαση του καρναβαλιού

0

Δεν τροποποιείται ο Κανονισμός. Για φέτος μόνο αλλάζει ο τρόπος και ο χρόνος της κλήρωσης για την σειρά των συλλόγων κατά την παρέλαση  – Καταργείται η επιτροπή της βράβευσης

 

 

Προβληματισμός και ανησυχία για τα καπνογόνα από το Κέντρο Πολιτισμού. Αναζητούνται τρόποι επιβολής ποινών στους παραβάτες –  Χωρίς καμία παρατήρηση ο προϋπολογισμός από το Παρατηρητήριο

 

 

 Δεν αλλάζει ο Κανονισμός της καρναβαλικής παρέλασης όπως αποφάσισε να προτείνει η Οργανωτική Επιτροπή στην τελευταία της σύσκεψη. Μετά από συζήτηση αρκετής ώρας το Διοικητικό Συμβούλιου του Κέντρου Πολιτισμού αποφάσισε ομόφωνα να μην αλλάξει ο Κανονισμός αλλά μόνο για φέτος να εφαρμοστεί πιλοτικά αυτό που πρότεινε η Οργανωτική, δηλαδή να γίνει η κλήρωση για την σειρά που θα έχει ο σύλλογος στην παρέλαση μια μέρα πριν την παρέλαση (Παρασκευή ή Σάββατο) πρωί

Ένσταση από Χαριτωνίδου

Το θέμα της τροποποίησης του Κανονισμού ήταν μεταξύ των 7 συνολικά θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 3 το απόγευμα της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα η κα Χαριτωνίδου εξέφρασε την ένστασή της για την τροποποίηση και τον τρόπο που ελήφθη αυτή η απόφαση από την Οργανωτική επιτροπή. Όπως έγινε γνωστό με ψήφους 16 υπέρ και 7 κατά οι εκπρόσωποι επί συνόλω 37 συλλόγων έκαναν αποδεκτή την πρόταση επαγγελματία με σχέση εργασίας με τους συλλόγους (κατασκευή στολών) να αλλάξει ο τρόπος και ο χρόνος της κλήρωσης για την σειρά που θα έχουν στην παρέλαση προκειμένου να μπορούν όλοι οι σύλλογοι να διαθέτουν τις στολές και να μη τις επιστρέφουν , γεγονός που ζημιώνει τον επαγγελματία ενώ παράλληλα απ’ αυτό επωφελούνται και οι σύλλογοι καθώς δεν έχουν καθόλου ζήτηση οι στολές του πρώτου αλλά και του τελευταίου της παρέλασης με αποτέλεσμα να τους μένουν αμανάτι οι στολές και να τις επιστρέφουν. Η κα Χαριτωνίδου υποστήριξε πως δεν μπορεί μια απόφαση μιας άτυπης συνάντησης να αλλάξει τον Κανονισμό ενώ ο κ. Λύρατζης σημείωσε πως η απόφαση  της επιτροπής δεν είναι δεσμευτική και πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού θα αποφασίσει. Τελικά επικράτησε η πρόταση του Μανώλη Φανουράκη να εφαρμοστεί πιλοτικά μόνο για φέτος χωρίς αλλαγή του Κανονισμού και αν αξιολογηθεί ότι είναι θετικά τα αποτελέσματα τότε να γίνει τροποποίηση. Σ’ αυτό συμφώνησε ο κ. Λύρατζης καθώς και τα υπόλοιπα μέλη και πέρασε ομόφωνα.

Καταργείται η επιτροπή της βράβευσης

Το δεύτερο σκέλος της απόφασης της επιτροπής αφορούσε την κατάργηση της επιτροπής βράβευσης για το καλύτερο σύλλογο. Σ΄ αυτό συμφώνησαν επίσης όλοι για να μην γίνει «κανιβαλισμός» όπως σημείωσε ο κ. Καμαρίδης.

Προβληματισμός και ανησυχία για τα καπνογόνα

Το θέμα των καπνογόνων έθεσε ο κ. Λύρατζης αναφέροντας μάλιστα περιστατικό που σκάει ένα καπνογόνο κατά τη διάρκεια της παρέλασης μπροστά σε μια μητέρα με το μικρό παιδί της.

«Αυτά κάνει η ατιμωρησία» είπε ο κ. Φανουράκης με τον κ. Καμαρίδη να υπερθεματίζει: «Πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που πετούν και όχι όλος ο σύλλογος. Ο κ. Λύρατζης ήταν υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων. Τέθηκε ο προβληματισμός ή πως πρέπει να χορηγούνται στολές με ταυτότητα ώστε να γνωρίζουν οι σύλλογοι τα στοιχεία αυτών που τις αγοράζουν. Επίσης ειπώθηκε πως τα μέλη των συλλόγων γνωρίζουν ότι απαγορεύονται τα καπνογόνα και πρέπει να ενημερώσουμε και τους ξένους. Σ’ αυτό κατέληξαν τελικά χωρίς να περιμένουν και πολλά γιατί όπως πολύ ορθά επισημάνθηκε: «Τον μεθυσμένο τον φοβήθηκε ο τρελός»!

Θα προσληφθούν με 2μηνες συμβάσεις 8 άτομα – Απαλλαγή από δίδακτρα του Ωδείου σε 2 μαθητές

Ομόφωνα εγκρίθηκαν και οι 8 δίμηνες προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο για την κάλυψη αναγκών των ΘΛΕ και του Καρναβαλιού. Επίσης το σώμα έκανε δεκτή τη πρόταση της υπηρεσίας να απαλλαγούν από τα δίδακτρα του Ωδείου δύο μαθητές.

Χωρίς καμία παρατήρηση ο προϋπολογισμός από το Παρατηρητήριο

Επίσης πέρασε η 4η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που όπως εξήγησε ο υπηρεσιακός παράγοντας αφορούσε την μισθοδοσία προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά που πρόεκυψε από την αλλαγή κλιμακίων υπαλλήλων. Ο κ. Τσακιρίδης ψήφισε Λευκό με την αιτιολογία ότι δεν έχει ενημέρωση . Τέλος τα δύο τελευταία θέματα αφορούσαν την οικονομική κατάσταση του 2016 οι οποίες ελέχθησαν από τον ορκωτό, πέρασαν από το Δημοτικό αλλά… ξεχάστηκαν να περάσουν και από το κέντρο Πολιτισμού. Και σ’ αυτό ο κ. Τσακιρίδης ψήφισε Λευκό ενώ τέλος όλοι έδωσαν τα εύσημα στις υπηρεσίες για το ότι ο  προϋπολογισμός του Κέντρου Πολιτισμού εγκρίθηκε χωρίς καμιά παρατήρηση από το Παρατηρητήριο για 3η συνεχή χρονιά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …