Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι τσολιάδες στο Προεδρικό θα φορούν εφεξής και την παραδοσιακή φορεσιά της Θράκης

Οι τσολιάδες στο Προεδρικό θα φορούν εφεξής και την παραδοσιακή φορεσιά της Θράκης

0

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε η παραδοσιακή ενδυμασία που θα φέρεται από Οπλίτες της Προεδρικής Φρουράς σε επετειακές εκδηλώσεις

 Από χθες, η Παραδοσιακή Ενδυμασία της Θράκης εντάσσεται στις Παραδοσιακές Ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς. Η Ενδυμασία θα φέρεται από Οπλίτες της Προεδρικής Φρουράς, σε επετειακές εκδηλώσεις ή σε ημέρες μνήμης και τιμής κατά περίπτωση, μετά από έγκριση του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Την επίσημη αυτή παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

«Είναι μια σημαντική στιγμή και για την Προεδρική Φρουρά και για την Θράκη» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Σήμερα, αποδίδουμε στην Θράκη αυτό που της αναλογεί. Και το πράττουμε στο πλαίσιο μιας εμβληματικής, κυριολεκτικώς, Επετείου: Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση και την ένταξη της Θράκης μας στον Εθνικό μας Κορμό.

Και αυτή η ένταξη της Ενδυμασίας της στις Ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς είναι ένα οφειλόμενο χρέος, το οποίο σήμερα όλοι μαζί εκπληρώνουμε. Με τον τρόπο αυτόν αναγνωρίζουμε τι είναι εκείνο το οποίο σηματοδοτεί διαχρονικά και, ιδίως, στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας η ακριτική Θράκη. Αυτό το ακραίο Φυλάκιο της Ελλάδας και της Ευρώπης» σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας: «Γιατί η Θράκη είναι ακραίο όριο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και αυτό το οποίο εκπέμπει είναι κατά πρώτο λόγο τις Αρχές της Ειρήνης, της Ειρηνικής Συνύπαρξης, της Φιλίας και της Καλής Γειτονίας. Οι Θράκες το έχουν αποδείξει μέσα στον χρόνο. Αντιλαμβάνονται τι θα πει Ειρήνη, τι θα πει Φιλία, τι θα πει Ειρηνική Συνύπαρξη μεταξύ των Λαών. Οι Θράκες όμως έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν, επίσης, να υπερασπίζονται το Έδαφος, τα Σύνορα και, μαζί μ’ αυτά, τις Αρχές και τις Αξίες του Πολιτισμού μας και της Δημοκρατίας μας. Και με τον ίδιο τρόπο τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μαζί βεβαίως με τα Σύνορα και το Έδαφος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, που σχολίασε: «Τιμή μου που παρευρέθηκα εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης σε αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση. Όπως το ότι ζω σε αυτό τον τόπο, οπού ο ήλιος κατακόκκινος χάνεται μέσα στο Θρακικό πέλαγος, οι κορμοράνοι τσαλαβουτούν στο νερό, τα παζάρια πλημμυρίζουν με χρώματα και αρώματα. Το τοπίο της Θράκης είναι γεμάτο εικόνες και εναλλαγές, είναι μαγικό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…