Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Ξάνθη με 2-0 μετά από τέσσερα δοκάρια και τρία άκυρα γκολ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Ξάνθη με 2-0 μετά από τέσσερα δοκάρια και τρία άκυρα γκολ

0

Τα δοκάρια, ο Αμπάντ και το VAR κράτησαν το 0-0 μέχρι το 81΄

Τέσσερα δοκάρια, τρία γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, πέντε κλασικές ευκαιρίες και δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της Ξάνθης και τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος του α’ γύρου.

Ο «Δικέφαλος» έγινε η πρώτη ομάδα στην 60χρονη ιστορία της Α’ Εθνικής που δεν θα έχει χάσει σε τρεις διαδοχικούς γύρους. Δύο πέρσι και έναν φέτος. Ο «Δικέφαλος» συμπλήρωσε 48 παιχνίδια χωρίς ήττα και όλα με γκολ, αλλά και 25 εντός έδρας αήττητος (22-3-0) επίσης όλα με γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σημαδεύουν τα δοκάρια της εστίας της Ξάνθης! Αρχικά στο 18ο λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Πέλκα έξω από τη μεγάλη περιοχή, δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια, ενώ στο 25’ και πάλι το σουτ του Πέλκα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Τα τρία δοκάρια σε διάστημα έξι λεπτών εμπόδισαν τον ΠΑΟΚ να ανοίξει σύντομα το σκορ. Στο 19′ δυνατό σουτ του Πέλκα εξοστρακίστηκε από το αριστερό δοκάρι του Αμπαντ. Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να σημαδέψει το οριζόντιο αυτή την φορά δοκάρι, ενώ στο 25′ ο Πέλκας είχε κι άλλο σουτ στο δοκάρι της Ξάνθης.

Στο 37′ ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την αντίσταση των … δοκών της Ξάνθης και σκόραρε με τον συνήθη ύποπτο, Κάρολ Σφιντέρσκι, αλλά το VAR με λίγη καθυστέρηση σωστά αποφάνθηκε πως ο σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφ-σάϊντ.

Ο Πολωνός φάνηκε πως “διψούσε” για γκολ και στο 51′ πέτυχε ένα ακόμα με κοντινό πλασέ μετά από ασθενή απόκρουση του Αμπάντ. Η φάση πέρασε από το scanner του VAR και τελικά …ακυρώθηκε. Πάλι σαν οφ-σάϊντ ο σκόρερ.

Σταδιακά η Ξάνθη υποχώρησε για να κρατήσει το 0-0 και ο Φερέιρα έκανε διπλή αλλαγή για να τονώσει την επιθετικότητα και να βρει διεξόδους στην “σφιχτή” και συμπαγή άμυνα των παικτών της Ξάνθης. Με το παιχνίδι να παίζεται στο 1/3 του αγωνιστικού χώρου, το θέαμα πήγε …περίπατο αλλά το άγχος άρχισε να επιβαρύνει τους γηπεδούχους. Η κατοχή 71-29% για τον ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να πτοεί τους φιλοξενούμενους, που αγωνίζονταν για τον πολύτιμο βαθμό.

Στο 75′ νέο γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Ακπομ δεν μέτρησε και εύλογα ακυρώθηκε σαν οφ-σάϊντ αφού στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος ήταν ακάλυπτος.

Το κρεσέντο της ατυχίας του ΠΑΟΚ, συνεχίστηκε και στο 77′ με νέο δοκάρι, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Κρέσπο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 81′ ο Μπίσεσβαρ πέτυχε το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα παραβιάζοντας την ξανθιώτικη εστία και απελευθερώνοντας την πίεση που βάραινε τα πόδια των Θεσσαλονικέων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σύντομα να έρθει και το δεύτερο γκολ. Με ωραία κεφαλιά του Κρέσπο στο 88′ μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ.

ΠAOK (Αμπέλ Φερέϊρα):Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον. Μάτος (78′ Ελ Καντουρί) , Μίσιτς, Μαουρίσιο. Βιεϊρίνια (64′ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Πέλκας (63′ Ακπομ) και Σφιντέρσκι.

Ξάνθη (Τάσος Σιδερίδης- Γιώργος Κόλτσης): Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας (84′ Ακόστα), Ντουρίτσκοβιτς, Τέρκι (78′ Τεσέϊρα), Στάρτζεον, Ρενέλα (84′ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …