Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Με νέα κριτήρια η κοινωφελής εργασία στους δήμους

Με νέα κριτήρια η κοινωφελής εργασία στους δήμους

0

Πότε η δημοσιοποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης

 

 

Προσθήκες στα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η επιλογή των περίπου 35.000 νέων υπαλλήλων στους δήμους όλης της χώρας σχεδιάζει το υπ. Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα προστεθεί το κριτήριο της πιστοποίησης των προσόντων.

Οι επιλεχθέντες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ενταχθούν, μετά τη λήξη του προγράμματος, σε φορείς του ιδιωτικού τομέα (προστιθέμενη αξία).

Το παρεπόμενο αυτό υπάρχει και στις τρέχουσες δράσεις με τη μορφή της “κατάρτισης”. Ωστόσο έχει περισσότερο προαιρετικό χαρακτήρα.

Με βάση τη διαθέσιμη πληροφόρηση -και εν αναμονή της κατάρτισης του τελικού κειμένου- δεν αναμένεται να επιχειρηθεί, τώρα, δραστική διαφοροποίηση των παλαιών κριτηρίων.

Πότε η έκδοση της Πρόσκλησης

Είναι εφικτή η δημοσιοποίηση της Δημόσιας Πρόσκλησης έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Δεν είναι οριστικό, αλλά αρκετά πιθανό.

346 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στον νομό μας

 

Αναλυτικά στους δήμους: 186 θέσεις στον δήμο Ξάνθης  – 73 στον Δήμο Αβδήρων – 55 στον Δήμο Μύκης – 28 στον δήμο Τοπείρου

 

291 θέσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ

 

 

Ανακοινώθηκαν οι  πίνακες με τις 34.524 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας ανά δήμο. Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (9 – 13 Δεκεμβρίου) και οι θέσεις εργασίας θα είναι σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο σχεδιασμός της έκδοσης της προκήρυξης είναι οριστικός αφού στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι τοποθετήσεις των ωφελουμένων θα γίνουν στις υπηρεσίες είτε στα τέλη Ιανουαρίου ή εντός του Φεβρουαρίου του 2020.

Πόσες και ποιες ειδικότητες θα προκηρυχθούν

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα δηλώθηκαν από Δήμους και Περιφέρειες οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων. Μετά τα αιτήματα των ΟΤΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προχώρησαν στην κατάρτιση του προγράμματος προκειμένου να εντάξουν στον β΄κύκλο του προγράμματος μόνο εκείνους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

 

ekav
 

1.350 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

 

Το «πράσινο φως» για τις νέες προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας έδωσε το υπουργείο  Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά:

Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αφορούν σε 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ

1.300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.

Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας

Οι προκηρύξεις για τους 1350 διορισμούς αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, υπογράφηκαν οι διορισμοί 175 γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής.

Στα πρότυπα της 2Κ/2019 οι νέες προσλήψεις

Η επιλογή των 1.300 νέων υπαλλήλων σε μόνιμες θέσεις (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κτλ) θα γίνει κατά τα πρότυπα της 2Κ/2019.

Είναι δεδομένο ότι ένα τμήμα των αναγκών θα καλυφθεί με τους 1.116 επιτυχόντες της 2Κ.

 

ΟΑΕΔ: Περιοχές και φορείς για 5.000 θέσεις απασχόλησης με επίδομα €2.800

 

 

 

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας τα αποτελέσματα για τους παρόχους που θα αναλάβουν την κατάρτιση 5.000 ωφελούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ σε δύο προγράμματα κατάρτισης με voucher.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί τα προσωρινά αποτελέσματα για την απασχόληση ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ ηλικίας 25 έως 29 ετών και 30 έως 45 ετών.

Οι  δράσεις θα υλοποιηθούν με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνουν παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (δύο συνεδρίες) και συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Οι υποψήφιοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ (400 ώρες*5,00 ευρώ/ώρα) και επίδομα πρακτικής άσκησης το οποίο ανέρχεται σε 800 ευρώ (200 ώρες*4,00 ευρώ/ώρα).

 

Προσλήψεις: Διαγωνισμός για 400 μόνιμους συνοριακούς φύλακες εντός Δεκεμβρίου

 

Συνολικά 1.100 θέσεις διατίθενται για συνοριοφύλακες μέσα από δύο διαγωνισμούς.

Η FRONTEX με τη νέα προκήρυξη αναζητά, σε πρώτη φάση, 700 συνοριοφύλακες από όλη την Ευρώπη για την προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της Ε.Ε.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με νέα προκήρυξη θα προσλάβει 400 συνοριοφύλακες όπου θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης κυρίως του Έβρου.

Η σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί εντός Δεκεμβρίου, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων.

Ο διαγωνισμός είναι ήδη «ανοικτός» και αφορά την πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων από όλη την Ευρώπη.

-Οι συνοριοφύλακες θα λάβουν εξάμηνη εκπαίδευση με μισθό και με σκοπό να αναλάβουν υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 2021

-Θα μεταφέρουν υπηρεσιακό οπλισμό και θα περιπολούν μεταξύ συνοριακών περασμάτων

-Οι αποστολές τους θα αφορούν συνοριακό έλεγχο, επιτήρηση συνόρων, συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση των Ευρωπαϊκών συνόρων κ.α.

-Θα εργάζονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ενώ μπορεί να εργαστούν και σε μη κράτη μέλη

-Η προϋπηρεσία των υποψηφίων θα μετρήσει ανάλογα με το αντικείμενο της θέσης

-Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου 2019.

Πότε η προκήρυξη

Με τη νέα προκήρυξη θα προσληφθούν 400 συνοριοφύλακες και θα ενισχυθούν κατά βάση οι υπηρεσίες του Έβρου.

Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιευθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα γίνει κατά τα πρότυπα των ειδικών φρουρών.

Οι νέοι συνοριοφύλακες θα εκπαιδευτούν τους δύο πρώτους μήνες του 2020 και τον προσεχή Μάρτιο θα διατεθούν στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…