Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα από το Λύκειο Ελληνίδων

Ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα από το Λύκειο Ελληνίδων

0

Στολισμός του δέντρου με την συνοδεία από τα «Κάλαντα του Καραγκιόζη» και τα παιχνίδια των ξωτικών

 

Συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων –  Ευχούπολη και «Καλήν εσπέραν άρχοντες» στον δήμο Αβδήρων

 

Τα Χριστούγεννα έφτασαν στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης με τον στολισμό και την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο εντυπωσιακά φωταγωγημένο παραδοσιακό κτήριο που στεγάζεται το οποίο και δίνει μια εορταστική ατμόσφαιρα στις παρυφές στη Π. πόλης όπου βρίσκεται.

Στολισμός του δέντρου με την συνοδεία από τα «Κάλαντα του Καραγκιόζη» και τα παιχνίδια των ξωτικών

Οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Λυκείου ξεκινούν με τον στολισμό του Δέντρου που προγραμματίστηκε το Σάββατο με συμμετοχή των μελών αλλά και των μαθητών του Λυκείου. Μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα με κυρίαρχο το πνεύμα των Χριστουγέννων της χαράς, της γιορτινής, της ξενοιασιάς και της παιδικότητας τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα ενώ στη συνέχεια η ομάδα του Θεάτρου Σκιών που αποτελείται από  τους Απόστολο Δομτσίδη, Νατάσσα Μιχαηλίδου και Ειρήνη Καρτσιλίδου. Η παράσταση είχε θέμα τα «Κάλαντα του Καραγκιόζη» και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα «κάλαντα» όπως μοναδικά λέει μέσα από έξυπνες ατάκες ο λαϊκός ήρωας.

Επίσης η Ομάδα Ξωτικών του Λυκείου έκανε face painting με τα παιδιά και έπαιξε διάφορα παιχνίδια.

Συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων

Η εορταστική δράση παραδίδει τη σκυτάλη στην δράση Αλληλεγγύης με το Λύκειο να κινητοποιεί τα μέλη τους αλλά και τους μαθητές που στελεχώνουν τα χορευτικά τμήματα ή τα τμήματα χορωδιών καθώς και τους ενήλικες να βοηθήσουν με την συλλογή τροφίμων , ρουχισμού αλλά και παιχνιδιών  προκειμένου να τα διαθέσουν στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία και έχει αναλάβει τη διανομή τους σε οικογένειες που βοηθά.

Ευχούπολη και «Καλήν εσπέραν άρχοντες» στον δήμο Αβδήρων

Όπως μας πληροφορεί η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Ευτέρπη Στάντζιου το Λύκειο θα συμμετέχει στην Ευχούπολη που διοργανώνει ο δήμος Ξάνθης με παραδοσιακούς χορούς στις 28 Δεκεμβρίου.. Επίσης για 3η συνεχή χρονιά θα συμμετέχει στην εκδήλωση «Καλήν εσπέρα άρχοντες» που θ πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου στο Κέντρο τοπικών Ενδυμασιών την Γενισέα. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση με τον Δήμο  Αβδήρων,  το Κέντρο Χαλιωρής, το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και το Σχολικό συγκρότημα «ΑΞΙΟΝ». Όπως σημείωσε η κα Στάντζιου το Λύκειο έχει ιδρύσει περιφερειακό τμήμα χορού στην Γενισέα και συμμετέχει στην εκδήλωση μ’ αυτό και με το χορωδιακό τμήμα. Επίσης το χορωδιακό τμήμα θα συμμετέχει και στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο εμπορικό κέντρο “Flamingo” την παραμονή των Χριστουγέννων.

Λειτουργεί νέο τμήμα πολυφωνικού δημοτικού τραγουδιού στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι στο Λύκειο εκτός από τα χορευτικά τμήματα λειτουργούν και διάφορα άλλα τμήματα όπως ανάγνωσης , ιστορίας της τέχνης, αρχαιολογικών χώρων ενώ από φέτος λειτουργεί ένα τμήμα πολυφωνικού δημοτικού τραγουδιού με δασκάλα την κα Γτκόγκοβιτς Στέλλα που έχει μεγάλη προσέλευση μαθητών. Συνολικά οι μαθητές όλων των τμημάτων  ανέρχονται σε 400 (180 παιδιά και 220 ενήλικες), ενώ τα μέλη του συλλόγου είναι αποκλειστικά γυναίκες προς τιμή της μεγάλης αγωνίστριας για τα δικαιώματα της γυναίκας Καλλιρρόης Παρέν που ίδρυσε το Λύκειο Ελληνίδων το 1911.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…