Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιμένει για τη λειτουργία της Μονάδας Νοσηλείας της Ψυχιατρικής ο Μ. Μπουρχάν

Επιμένει για τη λειτουργία της Μονάδας Νοσηλείας της Ψυχιατρικής ο Μ. Μπουρχάν

0

Με νέα ερώτηση στον υπουργό Υγείας, ζητά να λειτουργήσει αφού υπάρχουν οι εγκαταστάσεις

 Αναγκάζονται να μεταφέρονται στα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας

Με νέα ερώτηση επανέρχεται στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν τονίζοντας την αναγκαιότητα της λειτουργίας της Μονάδας Νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και επισημαίνοντας ότι δεν κρίνει επαρκή την απάντηση που έλαβε το Σεπτέμβριο σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «παρά την στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό η Μονάδα Νοσηλείας ψυχιατρικών περιστατικών είναι εκτός λειτουργίας και όπως είναι γνωστό ότι τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας παραπέμπονται στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καβάλας που διαθέτουν Ψυχιατρικές Μονάδες, οι οποίες συνήθως είναι πλήρεις, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται ακόμη και στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρίες ασθενών και των συγγενών τους για την αναγκαία λειτουργία της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του Γ.Ν. Ξάνθης είναι επανειλημμένες, καθώς  αυξάνονται δραματικά τα ψυχιατρικά περιστατικά τα οποία χρήζουν νοσηλείας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους, μεταφέροντας τους εκτός Νομού Ξάνθης.

Η Μονάδα Νοσηλείας ψυχιατρικών περιστατικών μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει, από τη στιγμή που υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, ούτως ώστε  να σταματήσει δια παντός αυτή η κατάσταση που προκαλεί επιπλέον σύγχυση στους ασθενείς και επιβαρύνει οικονομικά  αλλά και ψυχολογικά τη ζωή των συγγενών τους, καθιστώντας τους δύσκολη την μετακίνηση οπουδήποτε μεταφερθούν οι ασθενείς».

Με βάση τα παραπάνω, ρωτά τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό αν σκοπεύει να λειτουργήσει την μονάδα νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν. Ξάνθης για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση  των ψυχικά ασθενών του Νομού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σιαμπάν Μπαντάκ

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Εκφράζει την ενόχλησή …