Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έκρηξη Αμοιρίδη στο περιφερειακό: Κατηγορεί για προχειρότητα στο σχέδιο δράσεων πολιτισμού-τουρισμού

Έκρηξη Αμοιρίδη στο περιφερειακό: Κατηγορεί για προχειρότητα στο σχέδιο δράσεων πολιτισμού-τουρισμού

2

Καταγγέλλει ότι εκ νέου συμπεριλαμβάνονται προγραμματικές συμβάσεις με την Αρχαιολογία για Μίθρα, Κάστρο Ξάνθης και Αναστασιούπολη που δεν υλοποιούνται

 Μ. Αμοιρίδης: «Κύριοι της Διοίκησης φέρατε ένα σχέδιο που δεν έχει σχέδιο αλλά το χειρότερο δεν έχει στόχο!»

Στα έργα που αφορούν στο σχέδιο δράσεων για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της ΠΑΜΘ το 2020, στάθηκε στην 6 ωρών συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος απευθύνθηκε προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας με «δριμύ κατηγορώ» για προχειρότητα και σύνταξη σχεδίου χωρίς προγραμματισμό και χωρίς αναπτυξιακό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμοιρίδης, αφού σχολίασε ότι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα δεν έχει υπάρξει καμία δράση προβολής του χειμερινού τουρισμού και των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τίθεται προς ψήφιση ένα σχέδιο δράσης «χωρίς σχέδιο και το χειρότερο χωρίς στόχους».

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος αναφερόμενος στις προγραμματικές συμβάσεις με την Αρχαιολογία για έργα που αφορούν στην Ξάνθη και τα οποία αν και συμπεριλαμβάνονται και τα προηγούμενα χρόνια δεν υλοποιούνται, επεσήμανε: «Αντί να εργασθούν ώστε να προχωρήσουν οι προγραμματικές συμβάσεις ανάδειξης του ιερού του Μίθρα, του κάστρου της Ξάνθης αλλά και της ανάδειξης της Αναστασιούπολης, είπαν ότι θα ζητήσουν να καταργηθούν. Αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική; Έτσι θα προωθήσουν το πολιτιστικό μας απόθεμα, έτσι σέβονται τη συνεργασία με τις εφορείες αρχαιοτήτων; οι συναντήσεις με το ΔΙΑΖΩΜΑ  γίνονται μόνο για τα λίγα λεπτά δημοσιότητας και για να δείξουν ότι κάτι κάνουν χωρίς ξέρουν τι κάνουν; Το χειρότερο από όλα αυτά είναι ότι απέδειξαν, με την ευκολία που παραλίγο να διέγραφαν δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, δεν αγαπούν τον τόπο τους. Δεν δουλεύουν. Είναι μόνο για τα πανηγύρια. Τους αρέσει δεν τους αρέσει αυτοί είναι και το αποδεικνύουν με τις πράξεις και τα λεγόμενα τους».

Ειδικά ως προς την πρόταση κατάργησης στο πλαίσιο των ερωτήσεων στη συνεδρίαση, ο ίδιος σημείωσε: «ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κος Ευφραιμίδης έδειξε ότι μάλλον δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά με το τμήμα που αφορούσε το Νομό μας αφού δήλωσε ότι καταργεί τρεις δράσεις που ο ίδιος μόλις είχε εισηγηθεί. Η έκπληξη συνεχίστηκε αφού δύο από αυτές που δήλωσε ότι καταργεί αφορούσαν προγραμματικές συμβάσεις με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης!».

Τελικά, καταργήθηκε μόνο η πρόταση που αφορούσε την προμήθεια τροχόσπιτου. Όπως εξήγησε ο κος Ευφραιμίδης προϋπήρχε από την προπροηγούμενη περιφερειακή αρχή και αφορούσε τα πρώην ΚΕΛΑΥΕ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…