Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη συνάντησε πολυμελές κλιμάκιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ

Δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη συνάντησε πολυμελές κλιμάκιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ

0

Συζητήθηκαν θέματα αστυνόμευσης εντός και εκτός πόλης, θέματα ασφάλειας στο πανεπιστήμιο και τις αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και στην εκδήλωση του καρναβαλιού

Αναδείχθηκαν και οι ανάγκες των τοπικών υπηρεσιών, κυρίως ως προς τη συντήρηση και ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη παρουσία των δύο τοπικών Αντιπροσώπων Ξάνθης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΑΞΙΑ) πραγματοποίησε θεσμικές, εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραμίδη και με το Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη..

Η Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της ΕΑ.ΑΜΘ απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Α/Υ Αναστάσιο Δραγουδάκη, το Γενικό Γραμματέα Α/Α΄ Άγγελο Παπαθεμελή, τον Γ΄ Αντιπρόεδρο Α/Υ Σπυρίδονα Ντάσκαρη, την Αναπλ.Γενικού Γραμματέα Α/Β΄ Κορίνα Ζούπη-Αικατερίνη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α/Β΄ Νικόλαο Τσιάμη, τον Οργανωτικό Γραμματέα Υ/Α΄ Σταύρο Σακελλαρίδη, τον Ταμία Ανθ/μο Πέτρο Ντεληγιάννη, και τους Αντιπροσώπους Ξάνθης στην Ομοσπονδία(ΠΟΑΞΙΑ) Α/Υ Νεκτάριο Ορφανίδη και Α/Α΄ Κωνσταντίνο Κώτη.

Σύμφωνα με την ένωση των συνδικαλιστών, στόχος των επισκέψεων ήταν η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας της Ένωσης με όλες τις κατά τόπους αυτοδιοικητικές Αρχές, σε όλη τη Περιφέρεια Α.Μ.Θ, για την ανάδειξη και επίλυση των αστυνομικών ζητημάτων των τοπικών μελών που υπηρετούν στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, με τα ειδικότερα ζητήματα που τη διαφοροποιούν τις σημαντικές ανάγκες αστυνόμευσης από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες (αναγκαιότητα τροχαίας αστυνόμευσης εντός πόλης αλλά και επί της Εγνατίας Οδού λόγω οδικής διέλευσης, ζητήματα της Μειονότητας, θέματα προστασίας της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τακτικές αθλητικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της τοπικής ομάδας Ξάνθης, ζητήματα αναφορικά με το μεταναστευτικό, ειδικότερα προβλήματα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Ξάνθης, μέτρα  για τη πανελλήνια γνωστή πολιτιστική, εθιμική εκδήλωση του Καρναβαλιού Ξάνθης, μεγάλη γεωγραφική και ορεινή έκταση , αναγκαιότητα αστυνόμευσης και ασφάλειας των απομακρυσμένων περιοχών υπαίθρου Ν.Ξάνθης και άλλα πολλά).

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων οι εκπρόσωποι της Ένωσης δήλωσαν: «η Ένωσή μας, στο πλαίσιο των συναντήσεων, ευχήθηκε τόσο στον κ.Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης όσο και στον κ.Δήμαρχο Ξάνθης, καλή  επιτυχία στο έργο τους. Στη συνέχεια έγινε ανάλυση των τοπικών ζητημάτων των μελών της Ένωσης/αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και  περαιτέρω αναφορά στην αναγκαιότητα προμήθειας νέων υπηρ.οχημάτων (πχ μέσω ΕΣΠΑ), στις υφιστάμενες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό αλλά και σε υπηρεσιακά οχήματα λόγω παλαιότητας ή φθοράς, στον καταπονημένο, κατά περίπτωση, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στην ανάγκη ευρύτερης υποστήριξης σε υποδομές και μέσα του εξοπλισμού των αστυνομικών που διακονούν τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης, εγγυώμενοι την ασφάλειά τους».

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την απονομή αναμνηστικού στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και στον κΔήμαρχο Ξάνθης, από τον Πρόεδρο της ΕΑ.ΑΜΘ , Αναστάσιο Δραγουδάκη (Β΄ Υποδ/ντη της Δ.Α Δράμας), με το έμβλημα της Ένωσης.

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή

Με την ευκαιρία της γνωριμίας με τις τοπικές αρχές της Ξάνθης, το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης Χρήστο Σταμπουλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, καθότι ο Διευθυντής είναι από τα παλαιότερα μέλη του Σωματείου. Σε αυτή τέθηκαν τα κυριότερα υπηρεσιακά ζητήματα που απασχολούν την τρέχουσα περίοδο τα μέλη της Ένωσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και οι συνολικές προτεραιότητες στις θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις της, από την πολιτική και φυσική ηγεσία, όπως άλλωστε αυτές αναδείχτηκαν, μέσα από τις εργασίες στο πρόσφατο, 30ο Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας  στα Ιωάννινα [24-26 Νοεμβρίου 2019].

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών αστυνομικών έλαβαν γνώση των ειδικότερων υπηρεσιακών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Δ.Α Ξάνθης. Από την μεριά του, ολόκληρο το Δ.Σ της ΕΑ.Α.Μ.Θ. εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της Ένωσης στο έργο της Διεύθυνσης, των Διοικητών Αξιωματικών κα των στελεχών γενικότερα και δεσμεύτηκε σε μια διαρκή σχέση επικοινωνίας, συνεργασίας και αμφίδρομης ανταλλαγής απόψεων με σκοπό τη συνολική, αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των τοπικών μελών μας στην Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…