Την κατηγορεί για πρόχειρη διαχείριση και απροθυμία επίτευξης συγκλίσεων με την αντιπολίτευση για την αποτελεσματικότητα της διοίκησης
Αναφέρεται στο τεχνικό πρόγραμμα, τη σύνθεση των οργάνων Πολιτιστικής Προστασίας και την ανάκληση αποφάσεων σύνθεσης επιτροπών
Με επικριτικά σχόλια βομβάρδισε με αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, κατηγορώντας την Περιφερειακή Αρχή για κακή διαχείριση και απροθυμία επίτευξης συναινέσεων με την αντιπολίτευση.
Σχετικά με την έγκριση κατά πλειοψηφία του τεχνικού προγράμματος, αναρτώντας τη σχετική απόφαση σχολίασε: «Για να μην παραποιούν κάποιοι τα γεγονότα: Με 22 θετικές στους 45 παρόντες, μία μειοψηφική απόφαση έγκρισης για το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Θα μπορούσε να έχει και τη δική μας θετική ψήφο εάν ήταν ένα πρόγραμμα με προοπτική συνεργασιών με άλλους φορείς του τόπου, δουλεμένο πάνω σε άξονες προγραμματισμού, εάν χρηματοδοτούσε έργα που χρειαζόταν οι τοπικές κοινωνίες. Όμως τέτοιοι είναι, με έπαρση, δουλειά στο γόνατο και απλά χαίρονται που μπορούν με μειοψηφικές αποφάσεις να πορεύονται μέτρια. Η πραγματική ουσία της διοίκησης είναι να σχεδιάζεις, ωριμάζεις και παραδίδεις έργα που δίνουν λύσεις και έχουν πρακτικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Ελπίδα όλων μας να αποβάλουν την έπαρση, να καταλάβουν ότι στραβά αρμενίζουν, να δουλέψουν και να διορθώσουν την πορεία τους. Ο χρόνος δεν περισσεύει διότι οι πηγές χρηματοδότησης ήδη απορροφούνται από άλλες περιφέρειες και δήμους. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΠΑΜΘ στο δικό της ΠΕΠ έχει χαμηλότερες απορροφήσεις και είναι σχεδόν ανύπαρκτη στις άλλες κεντρικές όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι εποχές που οι πολίτες θαμπωνόντουσαν από το τίποτα όπως οι ιθαγενείς από τα καθρεπτάκια των πρώτων αποικιοκρατών θα περάσουν σύντομα».
Σύνθεση ΣΟΠΠ των ΠΕ με συμβούλους άλλων ΠΕ
Ως προς τη σύνθεση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας στις ΠΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το τερμάτισαν», λέγοντας: «σοβαρό όργανο καθοριστικό σε θεομηνίες πυρκαγιές κλπ (όλοι θυμόμαστε τι έγινε στο Μάτι) στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων ο ορισμός δυο (2) μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκ των οποίων το ένα προέρχεται από τη μειοψηφία. Οι παλινωδίες συνεχίζονται με ανευθυνότητα όρισαν ως μέλη ή αναπληρωματικά μέλη συμβούλους από άλλες περιφερειακές ενότητες. Ένας σύμβουλος μάλιστα μπήκε σε τρία ΣΟΠΠ! Εάν δεν ήταν επικίνδυνο θα ήταν απλά γελοίο. Να εύχεστε να μην γίνει τίποτα κακό γιατί κάποιοι θα ψάχνουν με το χάρτη πού βρίσκεται τι». Ο λόγος αντίδρασης έχει να κάνει με το γεγονός ότι επελέγησαν σύμβουλοι άλλων ΠΕ που ανήκουν στις συνεργαζόμενες παρατάξεις με την παράταξη της διοίκησης και αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης.
Τρεις ανακλήσεις αποφάσεων
Ως προς τις ανακλήσεις αποφάσεων γιατί δε λήφθηκαν με απόλυτη πλειοψηφία, ο κ. Αμοιρίδης σημειώνει: «λάθη στρατηγικής πολιτικής σκέψης και εμμονή στον αποκλεισμό προτάσεων άλλων παρατάξεων οδηγεί σε αποφάσεις που εκθέτουν και τελικά δεν μπορούν να σταθούν, όντας μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εγκλωβισμένος με μειοψηφικά δεκανίκια.
Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης που είχαν να κάνουν με συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις επιτροπές, εξαίρεση συγκεκριμένων σοβαρών ζητημάτων που δεν θα πρέπει να παρακάμπτουν το Περιφερειακό Συμβούλιο κα, δεν ήταν τέτοιες που καθιστούσαν απαγορευτική τη συμφωνία. Όμως εμμονή ξανά.
Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνεργασία δεν είναι μόνο στα λόγια που του έγραψαν και απήγγειλε με την ανάληψη των καθηκόντων του. Θα πρέπει να μάθει και να ακούει ακόμη και εάν δεν του αρέσει, ίσως είναι και το καλύτερο για αυτόν, θα τον γλυτώσει από τέτοιες ανατροπές αποφάσεων που τον εκθέτουν πολιτικά αλλά και προσωπικά».